torstai 14. kesäkuuta 2018

Hei hei Helmoja ja hepeneitä! Bye Bye my blog!

Viime viikolla sen päätin koiran kanssa ulkoillessani. Helmojen ja hepeneiden tarina on tullut päätökseen. Pitkästä aikaa olin yksin kotona ja antoisan, mutta erittäin kiireisen kevään jälkeen minulla oli aikaa pysähtyä ja miettiä asioita.

Helmoja ja hepeneitä oli yksi iso unelmani, pyörittelinhän sitä mielessäni melkein kahden vuoden ajan. Kun elämäntilanne vihdoin antoi myöten, sukelsin sen kimppuun suurella intohimolla ja innokkaana uudesta. Muistan edelleen sen hetken, kun julkaisin ensimmäisen blogitekstini. Uskomatonta, että tuosta hetkestä on jo melkein viisi vuotta.

Tässä vuosien varrella olen ymmärtänyt, että tarvitsin ehkä silloin kipeästi jotakin omaa henkireikää ja se oli blogi ja käsityöt. Käsityöt ovat toki aina olleet minulle todella tärkeitä, mutta blogi toi siihen jotakin uutta - uusia ideoita, uusia tekniikoita, uusia tuttavia ja ystäviä sekä myös kivoja yhteistyömahdollisuuksia niin kotimaassa kuin ulkomailla. Voisi sanoa, että jos annoin paljon blogille erityisesti ensimmäiset pari vuotta, niin sain myös paljon. Sellaista, mistä en koskaan olisi osannut edes kuvitella.

Täytyy sanoa, että nämä vuodet blogin parissa ovat olleet kovin opettavaisia monella tapaa. Olen oppinut myös paljon itsestäni ja se on ehkä ollutkin se paras oppi. Tärkeintä on ollut oppia tunnistamaan, milloin minun pitää painaa jarrua, hidastaa tahtia ja sanoa ei kivoillekin asioille oman jaksamisen takia. Tajusin myös, että minä oikeasti olen aika taitava käsitöissä, monessakin lajissa.

Tunneskaala näiden blogivuosien varrella onkin ollut hyvin laaja, alkuajan innostuksesta ja luovuuden ilosta epäuskoon ja monenlaiseen riemuun, kovasta väsymyksestä turhautumiseen ja nyt luopumiseen. Kun aloitin tämän blogin, päätin, että sitten kun minusta tuntuu siltä, että minulla ei ole enää annettavaa blogille eikä sen mahdollisille lukijoille, en jätä blogia roikkumaan, vaan lopetan sen. Aiemmin en ole ollut vielä valmis luopumaan tästä, mutta nyt olen. Helmoja ja hepeneitä oli ennen kaikkea lasten- ja naistenvaateompelublogi ja kun pari vuotta sitten kurssi kääntyi monestakin syystä enemmän tilkkuilun pariin, en ole yrityksistä huolimatta tuntenut tätä blogia enää niin omakseni. Yksi syy oli se, että ahkeran bloggamisen myötä vaatekaappimme pursusivat ihania vaatteita ja aloin tietoisesti rajoittaa sitä, mitä voisin ommella. Ymmärsin, ettei sellaisessa vaate(mekko)määrässä ollut kenenkään kannalta mitään järkeä, mutta samalla katosi tietty luovuus ja ilo nimenomaan vaatteiden tekemisestä. Nykyään kyllä ymmärrän jo, että intohimoinen harrastaja ei voi tehdä pelkästään tarpeeseen, vaan välillä saa ja pitää irroitella "turhuuksienkin" parissa :). Kultainen keskitie on monessa asiassa se paras tie.

Nyt ajattelen niin, että tämä blogi on täyttänyt tehtävänsä elämässäni ja siitä luopuminen voi tuoda jotain muuta tilalle. Elämäni ja ompelupöytäni ovat jo pitkään täyttäneet tilkkutyöt. On muuten vallan ihanaa olla aloittelija jossakin lajissa! On niin paljon uutta, mitä ei ole koskaan ikinä ennen vielä kokeillut.

Olen joskus vuosi - kaksi sitten tainnut mainita täällä haaveen tilkkutyö- ja kirjonta-aiheisesta blogista. En osaa tällä hetkellä sanoa, perustanko joskus uuden blogin näiden alueaiheiden ympärille. Aika näyttää, jäänkö kaipaamaan tätä ja millainen yleensä blogien olemassaolo tulevaisuudessa on. Tilkkutöiden pariin minusta kaivattaisiin ripeästi uutta sukupolvea täällä Suomessa ja mielelläni olisin siinä joukossa, joka uusia ihmisiä sen pariin inspiroi. Toinen asia on kuitenkin se, tarvitaanko siihen blogia, vai riittääkö siihen kanavana esimerkiksi pelkkä Instagram.

Instagram-tilini aionkin vielä pitää, sillä tykkään jakaa siellä kuvia ja kertoa meneillään olevista projekteista. Vaihdoin tänään kuitenkin sen nimen ja linkki tähän blogiin poistuu sieltä lähiaikoina. Pohdin jonkin aikaa, aloitanko uuden Instagram-tilin, mutta siellä on kuitenkin jo reilun vuoden takaa niin paljon tilkkuiluun (ja kirjontaankin) liittyvää kivaa kuvamateriaalia, että on itselleni paljon vaivattomampaa vain vaihtaa sen nimi. Uusi nimi on surrur_sunday.

Ja vielä viimeisenä - tämä blogi ei olisi ollut mitään ilman teitä lukijoita ja ahkeria kommentoijia. Olen saanut tässä vuosien varrella tuhansia kannustavia kommentteja ja aina ihmettelen, miten juuri minulla oli se onni, ettei tänne ikinä eksynyt keneltäkään mitään negatiivista sanaa mistään. Sydämellinen kiitos teille jokaiselle, jotka olette kulkeneet mukana alusta saakka, keskivaiheilta tai vasta tässä rauhallisessa lopussa <3. Kiitos myös kaikille yrityksille/yrittäjille, joiden kanssa vuosien varrella sain tehdä yhteistyötä, niistä hetkistä riittää hyviä muistoja vielä vuosiksi eteenpäinkin. Ihanaa kesän jatkoa ja kaikkea hyvää jokaiselle teistä!

It's time to say goodbye to this blog! Thank you everone who has stopped by or left a comment over the years.

26 kommenttia:

 1. Olet pitänyt upeaa blogia ja monta upeaa vuotta olen saanut sitä seurata. Nyt on vain oma tahtini blogin ylläpitämisessä hidastunut ja vähälle on siten jäänyt muidenkin blogien seuraaminen. Vielä en pysty tehdä päätöstä oman blogini lopettamisesta, mutta teen sen sitten kun aika sille on valmis.

  Kiitos sinulle monista ihanista kommenteista, sinun upeista ideoista, joita olet meille muille ompelun harrastajille jaanut. Kiitos myös siitä mieleen painuneesta ompelupäivästä, se oli hieno päivä <3

  Alan instan kautta seuraamaan sivujasi, niin pysyn mukana käsityön maailmassasi.

  Jos käyt joskus minun kotiseudullani, niin kiva olisi nähdä sinua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruuhkavuodet taitaa pitää monet pois blogin parista ja täytyy todella paljon haluta blogata, että siihen kaivaa sen ajan säännöllisesti. Itsellä on nyt ollut tärkeempää se, että ehtisi edes niitä käsitöitä jonkin verran tehdä. Olen vielä niin onnettoman hidas kirjoittaja, että se vei minulla aina paljon aikaa.

   Todella kiva kun piipahdit täällä jättämässä "hyvästit". Minä muistaakseni tyttären kanssa yhteisen tilin kautta seuraan sinun Insta-tiliäsi, täytyy vielä tarkistaa :).

   Minäkin lämmöllä muistelen sitä meidän yhteistä päivää ja muutenkin sinua, tuntui, että otit untuvikkobloggarin siipiesi suojaan, kun melki heti aloit kommentoimaan tänne ja muutenkin tuntui, että meillä löytyi heti yhteinen sävel ❤ . Valitettavan harvoin taitaa meidän reissut suunnata sinne teille päin, mutta pidän kutsun mielessä, ja samoin jos olet käymässä täällä päin, kerro ihmeessä. Kaikkea hyvää teidän perheelle!

   Poista
 2. Hieno tarina blogisi vaiheista, ihanan avointa jakamista. Kiitos sulle upeiden ompelustesi esittelystä, kannustavista kommenteistasi ja ihanista ideoistasi! On ollut ilo lukea blogiasi. Blogin kautta saa aina jonkinlaisen käsityksen ihmisestä ja sinusta on tullut erittäin positiivinen mielikuva. Jään seuraamaan instatiliäsi ja toivon ihania tilkkuiluhetkiä sulle! Eihän sitä tiedä, jos vaikka törmättäis joskus jossain, kun samalla suunnalla asutaan. Rentouttavaa kesää ja ihania uusia tuulia sun elämään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia tästä ihanasta kommentista, tippahan täällä ihan linssiin tulee. Täällä samoilla kulmilla kun majaillaan niin voin kertoa, että minulla on tarjolla ensi syksynä 2 lyhytkurssia paikalliseen kansalaisopistoon. Kannattaa siis syksymmällä tarkkailla mainospostia, josko kursseista jompi kumpi vaikka kiinnostaisi :). Laitan niistä kyllä sitten lähempänä infoa myös Instassa. Mukavaa viikonloppua ja Instassa tavataan :).

   Poista
  2. Hienoa, että olet kansalaisopistossa kurssittamassa! Jospa sattuisi sopiva kurssi ja ajankohta, niin mielelläni tulisin. Kiitos!

   Poista
 3. Kiitos kaikista hetkistä, jotka olen saanut viettää blogisi parissa. <3 Olen täällä usein vieraillut ja varmasti vierailen vastaisuudessakin, ellet sulje blogiasi. Niin inspiroivia monet käsityösi ovat olleet ja ovat edelleen. Taisin kulkea blogisi mukana ihan alkuajoista asti. Se on ollut upea matka. Kaikkea hyvää Sinulle ja onnistuneita käsitöitä! <3 Ps. Tulen ilman muuta instaan Sinua seuraamaan, kunhan saan joskus avattua sinne itselleni tilin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sinullekin Pikku Akka, sinä ihana vakituinen seuraaja, jolla on aina ollut aikaa poiketa täällä sekä kommentoida kauniin sanoin ❤. Aika alusta olet mukana kulkenut, muistan nimittäin sen tyttären vaatepostauksen, johon sain sinulta ekan kommentin. Taisi olla peräti 1 adventti ja syyskuussahan blogin olin aloittanut :). Kyllä olen ainakin vielä ajatellut tämän blogin pitää täällä, vaikken enää sitä päivitäkään. Kiva, jos edelleen täältä löytyy inspiraatiota, vaikka ne selaamista helpottavat koostesivut jäivät minulta viime vuosilta tekemättä. Toivotan teidän perheelle oikein hyvää kesää ja varmasti käyn jatkossakin kurkkimassa, mitä olet itse ommellut ja touhunnut. Ja tosiaan - ehkä nähdään jonain päivänä Instagramin puolella!

   Poista
 4. Minäkin olen tainnut kulkea sinun matkassasi aika alkuajoista lähtien ☺️ Mukava on ollut seurata tätä inspiroivaa blogiasi ja ihastella sinun taidokkaita käsitöitäsi. Kiitos näistä vuosista blogin parissa 💛 Instassa nähdään ☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, sinä ja Kanneli olitte ekat seuraajani ja toivotitte minut kyllä niin ystävällisesti tänne blogimaailmaan, että teillä kummallakin on siitä syystä erityinen paikka sydämessäni ❤. Ihanaa, kun olet jaksanut ja ehtinyt olla seurassani kaikki nämä vuodet, kiitokset siitä. Ja me tosiaan nähdään Instassa :)

   Poista
 5. On ollut tosi mukava seurata blogiasi ja ihailla taidokkaita huolella tehtyjä käsitöitäsi. Rohkea päätös lopettaa näin hieno blogi, mutta on tärkeintä, että teet juuri niin kuin koet oikeaksi. Jos aloitat uuden blogin, vinkkaa mulle ihmeessä Hääräämöön. Ihanaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Laura. Mukavaa, kun olet vuosien varrella käynyt jättämässä täällä paljon kannustavia kommentteja ❤. Oon vähän sellainen, että tykkään, että asioilla on selkeä aloitus- ja loppupiste ja on tuntunut jo pidemmän aikaan, etten oikeen tiedä, mitä tämän blogin kanssa tekisin, joten oli hyvä saada jonkinlainen päätös asialle. Minä lupaan tulla vinkkaamaan, jos joskus aloitan uuden blogin 😊

   Poista
 6. Kiva on ollut seurata ihanaa blogiasi, mutta ymmärrän täysin päätöksesi. Onneksi Instassa pääsee ihailemaan kauniita luomuksiasi. Mukavaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos AnniK! Sinäkin olet jo niin pitkään kulkenut rinnallani, kiitos näistä vuosista ja instan puolella jatketaan 😊

   Poista
 7. Blogiasi on ollut ilo seurata, kiitos näistä vuosista. Olen saanut sinulta ihan tosi paljon ideoita ja tutustunut moniin uusiin ja mielenkiintoisiin tekniikoihin. Harmittelen kyllä vähän päätöstäsi, mutta niinhän täytyy tehdä kuin itsestä parhaalta tuntuu.. Toivotan sinulle hyvää jatkoa ja paljon ihania käsityöhetkiä! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa, onpa ihana kuulla. Blogin ansiosta tuli kyllä herkemmin tutustuttua itsekin monenlaiseen uuteen tekniikkaan, se oli kyllä tosi kivaa.

   Tuntui nykyään niin kovin vaikealta löytää säännöllisesti aikaa blogin pitämiseen (ilman yöunista karsimista), vaikka edes kerran kuussa. Varsinkin sen jälkeen, kun meille tuli ihana koira ja aloitin opiskelut. Elämä on tällä hetkellä niin täyttä, että siitä mielellään karsii jotakin, mikä ei täysin pakollista ole. Ja minulla kuitenkin se Instagram on tämän harrastuksen jakamiseen ja viehän sekin kuitenkin aikaa. Harmi, että sinä et ole siellä, mutta lupaan käydä aina silloin tällöin kurkistelemassa blogistasi sinun käsitöitä ja leivonnaisia ❤

   Poista
 8. Kiitos ihanasta ja inspiroivasta blogista! Onnea ja iloa jatkoon!

  VastaaPoista
 9. On ollut mielenkiintoista seurata blogisi sivuja, kivoja töitä ja ideoita, kiitokset niistä. Taitavalle tekijälle uudessa tien haarassa on moniakin mahdollisuuksia. Aurinkoista kesää, Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia näistä kannustuksen sanoista! Hyvää Juhannusta!

   Poista
 10. Täällä on ollut aina mukava käydä vierailemassa. Työt ovat olleet huolella tehtyjä ja kuvat kauniita. Harmillista kun lopetat mutta ymmärrän hyvin. Mukava kuitenkin, että kässyjuttujasi voi seurata edelleen instan kautta. Erityisesti ilahduttaa, että jatkat tilkkuilun merkeissä, mahtavaa!!! Leppoisaa juhannusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saija, tosi ihanaa on ollut tutustua sinuun tämän blogimaailman kautta ja kiitokset kaikista kommenteista, joita olet vuosien varrella jättänyt ❤. Sinä olet suuri inspiraationi tilkkumaailmassa ja on ollut kyllä todella mielenkiintoista vaihtaa vaateompelut tilkkuiluun 😊

   Poista
 11. Kiitos sinulle, Krista, ihanan inspiroivista, värikkäistä ja iloisista postauksistasi! On ollut ilo kulkea blogisi matkassa mukana niiden vuosien ajan, jotka täällä ehdin kulkea. ❤

  Elämä on sellaista, että kun yksi ovi sulkeutuu, joku toinen ehkä avautuu edessäpäin ja tuo mukanaan uudenlaisen maiseman ja mahdollisuudet sen myötä.
  Kaikkea kaunista sinun elämääsi ja aurinkoa päiviisi! 😙

  Instassa tavataan! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaaru kauniista kommentista ❤. Sinä se osaat sanat aina muotoilla niin kauniiksi ja hetkeen sopiviksi lauseiksi! Tämä blogi oli minulle joskus todella tärkeä, mutta ajat ja tilanteet muuttuvat. Paljon jäi kauniita muistoja, mutta nyt mieli on lopetuspäätöksen myötä mukavan keveä. Ihanaa kesää ja instassa nähdään

   Poista
 12. Kiitos seurasta,ihanista ideoista ja kuvista! Ymmärrän hyvin päätöksesi, vaikka jäänkin blogiasi kaipaamaan. En itsekkään tiedä, kauanko tätä harrastusta jatkan, blogini osoitta jo hiipumista tai ainakin suunnan muutosta. Hyvää jatkoa sinulle uusilla urilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo ihanasta kommentista ja hyvää jatkoa ja tulevaa syksyä sinulle myös 💕

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se saa minut hymyilemään :) Thank you for your comment.