sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Ruusukorvikset diy


Romantiikan täytteistä sunnuntai-iltaa sinne ruudun toiselle puolen! Tänään päätin tehdä jotakin pientä ja kaunista, sellaista minkä voisin saada saman päivän aikana valmiiksi ja nauttia sitten vielä lopputuloksestakin. Kyllä kannatti, on heti paljon parempi mieli, kun saa katsella jotakin omien käsien kautta valmistunutta juttua (muutakin kuin siis ruokaa, mehua tai hilloa, mitä on tässä viime aikoina tullut tehtyä enemmänkin kuin varsinaisia käsitöitä). 

Kesällä innostuin tekemään päällystettäviä nappeja ristipistoin (vilahtaneet jossakin vaiheessa Instan puolella). Samalla syntyi ajatus ristipistoin tai silkkinauhakirjonnalla koristelluista korvakoruista. Tänään päätin toteuttaa jonkinlaiset korvakorut jollakin koristelutekniikalla. Lopputulema oli ruusunpunaiset korvikset, joita koristaa yksi iso silkkinauhakirjonnalla tehty hämähäkkiruusu ja muutama vihreä lehdykkä. 

Kirjonnan tein pellavakankaalle. Kesällä ostin Kuopion Askartelukulmasta korvistappeja ja puisia nappiaihioita. Halusin näistä korviksista kuitenkin hieman isommat ja niinpä päädyin tekemään korvikset seuraavalla tapaa:

- ompelin kaksi samankokoista ympyrää käsin yhteen jättäen pienen kääntöaukon
- pienensin saumanvarat ja käänsin ympyrät oikein päin
- työnsi tapin läpi sisäpuolelta, täytin ympyrät kevyesti vanulla
- ompelin aukon kiinni
- kirjoin kuvion ja valmista tuli


Nurjalle puolelle olisi ehkä voinut liimata vaikka huopapalan ja asettaa tapin huovan läpi, se  olisi ollut luultavasti jämäkämpi, mutta ei tämäkään nyt huono tapa ollut - hieman tappi toki pääsee tällä tavalla elämään. Täytyy huomenna laittaa korvikset testaukseen koko päiväksi ja pukea jotakin saman sävyistä punaista ylle - sitähän löytyy :). 

Edellinen sillkkinauhakirjottu työni löytyy täältä. Se on ollut niin rakastettu ja pidetty, että en olisi ikinä uskonut! 

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille <3

Olis se aika nätti sormuskin :)

26 kommenttia:

 1. Sinä kyllä osaat tehdä nätin ruusun nauhasta. Niin tasainen ja kaunis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nämä ruusut onnistuivat minustakin kyllä nätisti :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tulihan niistä aika ihkut ;). Kiitoksia Tarja!

   Poista
 3. Suloiset ja kauniit! Omatekemät on aina mukavia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on, nämä onkin olleet korvissa koko viikon ;). Kiitos Tilkkureppu ❤

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä oli tämmöinen sopiva pyhätyö :)

   Poista
 5. Kauniit ruusut! Silkkinauhakirjailu on kyllä mielenkiintoinen tekniikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä tekniikalla tulee takuuvarmasti kaunista jälkeä. Täytyy ehkä hankkia lisää värivaihtoehtoja varastoon :). Kiitos Raisa ❤

   Poista
 6. Instassa näitä pääsinkin jo ihastelemaan ja kyllä ovatkin niin kauniit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos AnniK! Minäkin ihastun näihin päivä päivältä enemmän - ehkä innostun tekeen muutamat lahjaksikin...

   Poista
 7. Nämä on kyllä niin huikean ihanat, että ei mitään rajaa!!!!

  VastaaPoista
 8. Onpa kauniit - ja niin Kristamaiset! :) tuolla tekniikalla voisin kyl joskus vaikka meidän tytölle koristella jonkun vaatteen joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Sanna <3. Totta, tällä saa aivan ihania juttuja tytöille, tosin kannattaa miettiä pesu- ja vaatehuoltojuttuja aika tarkkaan. Villaliivissä on toiminut hyvin, se kun puhdistuu tuulettamalla :). Korvikset taitaa tosiaan olla mun näköiset- nää on nyt olleet ihan lempparit ;).

   Poista
 9. Oi, nämä ovat kyllä super kauniit! Ruusu on klassinen ja kaunis kuvio, monella tapaa toteutettuna. Tässä ruusut pääsevät oikeuksiinsa, kauniina koruina ❤ . Syksyllä aikaa kyllä menee paljon säilömiseen, mutta on se vaan niin kivaa sitten talvella nauttia kaikista herkuista :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusut on kyllä kauniita - muodossa kuin muodossa ja erityisesti puhtaana punaisena :). Totta tuo säilöminen - marjat varsinkin on omia herkkuja, lapset tietysti tykkää omatekoisesta mehusta. Minun piti tänään vielä tehdä rapsakoita omenalastuja, mutta miten se päivä meni taas niin nopsaan ettem ehtinytkään ;). Kiitos Hanna sulle ❤

   Poista
 10. Oijoi miten kauniit ja niin ihana punainen! Voi kun joskus saisin aikaiseksi kokeilla tätä tekniikkaa. Muistan hyvin sen silkkinauhakirjonnalla koristellun liivin. Aivan ihana, enkä yhtään ihmettele jos on ollut suosikkivaate ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä tuli kyllä paremmat kuin etukäteen kuvittelin. Tai alkuperäinen suunnitelma oli toisenlainen, mutta sitten päätin kokeilla tuota hämähäkki-ruusua ja se näyttikin sitten niin kivalle, että hylkäsin muut suunnitelmat. Tämä ruusu on ainakin helppo ja nopsa tehdä, joten se ei paljoa aikaa vie. Kiitos Pizzicato ❤

   Poista
 11. Huh huh, on nämä kyllä niin upeat! Pellavaa ja silkkinauhakirjontaa..erittäin viehättävä yhdistelmä, näistä löytyy sitä ihanaa vanhan ajan tunnelmaa. Tunnistaa heti, että nämä on Kristan tekemät<3Suorastaan nerokkaalla tavalla olet rakentanut nuo korvikset! Ja kevyetkin, kun sisällä ei ole sitä puuaihiota. Otan idean muuten visusti talteen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kyllä näistä ihan hirvittävästi itsekin! Mietin ensin nahan ja silkkinauhakirjonnan yhdistämistä, mutta nämä olivat helpompi toteuttaa niin ne nahkakorvikset jäivät vielä suunnitteluasteelle ;). Pakonomainen tarve saada valmista pakottaa joskus tällaisiin rakennemuutoksiin ;). Kiitti sulle <3

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se saa minut hymyilemään :) Thank you for your comment.