maanantai 28. maaliskuuta 2016

Keskeneräistä käsityöelämää (ja vähän linnuista) - Summer birds


Olen havahtunut siihen, että elän keskellä keskeneräisiä käsityöjuttuja. Mitenkähän tässä näin kävi? Ilmeisesti lapsiperhe-elämä on nostanut sietokykyäni yleisesti niin, että ennen todella huonosti keskeneräisyyttä kestävä minäni ja yhden asian kerrallaan tehneet käteni kokee keskeneräisyyden olevan normaali tila lähes joka asiassa. Tai sitten en osaa enää vain keskittyä yhteen asiaan kerrallaan.

Toisaalta käsitöissä on kyllä se hyvä puoli, että niitähän saa jopa valmiiksikin saakka, välillä nopeammin, välillä hitaammin. Käsityöblogi, kuten monet ovat huomanneet on erittäin hyvä apuri käsitöiden valmiiksi saattamisessa. Lähes aina on yhtä ihanaa ihastella kättensä jälkiä valmiissa töissä: käsitöissähän kun se jälki kuitenkin on ja pysyy - toisin on vaikkapa siivotun kodin tai leivonnaisten kohdalla!

Etsiessäni eilen nahanpalaa pojan ritsaan törmäsin yhteen keskeneräiseen käsityöhön, sellaiseen, jonka olemassaolon olin jo ihan unohtanut. Voin kertoa, että jälleennäkemisemme oli kuitenkin riemuisa, sillä sen sijaan, että löytö olisi saanut minut paiskaamaan laatikon kannen kiinni niin nopeasti kuin mahdollista, nostin leikatut palaset pöydälle, ihastelin kauniita tilkkuja ja istuin ompelukoneen ääreen tekemään projektin valmiiksi. Siinä samalla mietin, että onpa minulla monenlaisia keskeneräisiä käsitöitä.


Piti oikein alkaa listaamaan keskeneräisiä töitä ja sitä, miksi ne ovatkaan kesken jääneet. Sain aikaan monenlaisia päätelmiä. Konkreettisesti aloitettuja, mutta jostain syystä keskeneräisiä tai hitaasti eteneviä käsitöitä löytyy monenlaisia, kuten

- en tiedä, mitä tehdä -käsityöt: kirjoneuleprojektista on kerä hukassa ja koukkuamistyöstä loppui lanka kesken, totta kai sellainen, jota lähikaupasta ei enää ole saatavilla (siis pian vuoteen ollut saatavilla). Nämä projektit odottavat ideaa ja aikaa parempaa tai kenties sitä kadoksissa ollutta tarviketta. Saattavat joutua myös purkutuomion alle.

- autokäsityö/sohvakäsityö: ahkera käsityöläinen ei tietenkään voi vain istua ja olla matkan tai elokuvan katselun aikana, sillä siinähän paikoillaan möllöttäessä menee monta tuntia hyvää aikaa hukkaan! Autossa tai sohvalla tehtävän käsityön pitää olla riittävän helppoa ja ohjelmasta riippuen sellaista, että sen osaa vaikka silmät kiinni. Minun auto/sohvakäsityöni ovat tällä hetkellä lähinnä virkattuja juttuja, reunapitsejä tai palojen tekemistä peittoon. Edistyy hitaasti, mutta varmasti. Silti en ymmärrä, miksi työtä pitää olla kahdenlaista, kyllähän yksikin olisi riittänyt. Mutta kun se inspiraatio - tiedättehän te!

- keskeneräsiiin käsitöihin lukeutuvat myös erilaiset tarvekäsityöt - erityisesti korjausompelua kaipaavat käsityöt. Henkilökohtaisesti ne ovat minulle se tylsin käsityön muoto, johon todella tarvitsee tsemppausta. Innostusta häiritsee aika paljon se, että juuri kun kuvittelit saavasi kaikki korjausompelut tehtyä, ilmestyy jostakin rikki kulunut housunpolvi, villatakki, josta on irronnut nappi tai pipo ilman tupsua...


- lapsiperheessä, jos ei ole kovin tarkkana, voi löytyä myös sellainen harvinainen keskeneräinen käsityön muoto kuin pienet sormet auttavat-käsityö. Kun solmeilutyön pikkulankakerät ovat pyöritelty pienten sormien toimesta sekaisin liian monta kertaa, niiden setviminen jälleen kerran alkaa tuntua työläältä ja sekin työ saa odottaa aikaa parempaa - tai ainakin sitä aikaa, että lapsi menettää mielenkiintonsa työhön

- sitten on tietysti liuta niitä muuten vaan unohtuneita töitä, jotka jäävät kakkoseksi tai vaikka kymmenenneksi tärkeämmän, mielenkiintoisemman tai kiireellisemmän työn takia. Kuten esimerkiksi se kirjottu pöytäliina, jonka aloitin aika lailla kymmenen vuotta sitten tai nämä linnut.


Konkreettisten keskeneräisten käsitöiden lisäksi luovan ihmisen päässä pyörivät tietysti myös ne tulevaisuudessa tehtävät käsityöt. Nekin ovat keskeneräistä käsityöelämää, mutta sieltä alkupäästä, kun ei olla juuri puusta pidemmälle vielä päästy. Tähän ryhmään kuuluvat

- haavekäsityöt: nämä vasta unelmointivaiheessa olevat työt odottavat usein joko sopivampaa elämäntilannetta, kesälomaa, vuorotteluvapaata, eläkeikää, tilaa ja välineitä, ehkä jopa käsityökurssia ja taitavaa opettajaa. Käsitöissä voi olla kyseessä jokin itselle uusi juttu, vieras tai haastava tekniikka, johon mielen ja taitojen pitää olla tasapainossa ennen kuin hommaan voi ryhtyä. Tai sitten haavekäsityöt voivat olla ihan tavallisia haaveita käsitöistä, hyviä ideoita, joita näkee kirjoissa tai somessa ja joita halutaan myös itse toteuttaa, sitten kun....

-saman ryhmän alle luen myös varastoon tehtävät käsityöt: Näitä en saa itse ikinä tehtyä, vaikka kuinka niin ajattelen. Olisipa minulla sellainen peruslahjavarasto, jossa olisi vaikka käsintehtyjä tiskirättejä ja keittiöliinoja, erilaisia pussukoita ja penaaleja, pehmoleluja ja villasukkia. Ajatelkaa kuinka helppoa olisi käydä kyläilemässä ja synttäreillä, ottaisi vain kaapista aina jonkun sopivan lahjan ja tekisi sitten uuden tilalle. Kaikki hyvissä ajoin tehtävät juhlapyhä diy-jutut kuuluvat tähän samaan kategoriaan myös, itsellä ne jäävät usein tekemättä kokonaan, vaikka kuinka päätän, että ensi vuonna joulukoristeita aletaan tehdä jo juhannuksena!

Näiden kahden ryhmän väliin jäävät sellaiset keskeneräiset käsityöt, jotka kuiskailevat olkapäällä, saavat parhaassa tapauksessa aikaan uuden oppimista, positiivista jännitystä ja innostusta, pahimmassa tapauksessa taas aiheuttavat stressiä ja itsesyyttelyä. Niitä on aloiteltu, mutta vaativat vielä (ajatus)työtä enemmän tai vähemmän. Positiivisempaa tapausta näistä kutsun

- hautomis-käsitöiksi. Ne ovat töitä, joihin tiedät löytäväsi ratkaisun jonkin ajan sisällä ja tiedät, että valmiina ollessaan ne tulevat olemaan hyviä ja saavat silmäsi loistamaan ylpeydestä. Nyt ne ovat vain lepäämässä, odottamassa ehkä sitä täydellistä nappia tai yksityiskohtaa tai the-ajatusta. Ne eivät varsinaisesti ahdista vaan aiheuttavat enemmänkin positiivista stressiä. Monet yhteistyöjutut, riippuen tietenkin vähän aikatauluista ovat minulle usein juuri näitä hautomiskäsitöitä. Tai sillä tyylillä tykkään niitä ainakin tehdä :). Hautomiskäsitöiden alalajiin kuuluu itselläni myös erikoistekniikkakokeilutilkut. Uutta tekniikkaa on siis hieman kokeiltu, mutta on vielä mietinnässä, mihin työhön tekniikkaa varsinaisesti käyttäisi. Näitä hautoimis-käsitöitä minulla on muutama tälläkin hetkellä kesken.

- itselleni kaikista stressaavin keskeneräisten käsitöiden muoto on suunnitelma ja materiaalit valmiina-käsityöt. Olet löytänyt mallin, olet ostanut tarvikkeet ja sitten homma ei jostain syystä etene siitä mihinkään. Kaavat ovat valmina kangaspalan sisässä, mutta et saa vain aloitettua, ei löydykään aikaa, ei innostusta, sopiva vuodenaika meni jo jne. Että miten niitä nyt ei ole vieläkään tehty! Mitä ajan ja rahan haaskausta suorastaan! Nämä häiritsevät itseäni eniten - juurikin se tarvikkeisiin käytetty raha ja esim. kaavojen jäljentämisen kulunut aikaa jurppii, kun valmista ei tule. Mulla on pari tällaista projektia odottamassa syksyltä ja viime vuoden lopulta  - niin joo, tosiaan se syksyhän meni jo.


Käsitöiden kanssa eläminen on yllättävää, innostavaa, luovaa, välillä harmitusta ja pientä epätoivoa aiheuttavaa. Se on parhaimmillaan värikästä lanka- ja kangas-iloittelua, kovan ja pehmeän vuoropuhelua, aisteja rikastuttavaa, luovaa ongelman ratkaisukykyä, uuden keksimistä ja perinteiden kunniottamista. Se on yhteisöllistä ja toimii eri kultturien ja kansojen yhdistäjänä. Yksi parhaista hetkistä käsitöissä on se, kun tuote on siistitty, nostat sen valmiina käteesi ja hymyillen voit (vaikeuksienkin jälkeen) todeta sen tuovan suurta iloa ja tyydytystä elämääsi. Voit taputtaa itseäsi olkapäälle ja sanoa,  hyvä minä!

Iloinen mieli valtasi minut eilen, kun lähes kahden vuoden vitkuttelun jälkeen värikkäät tilkkulinnut pääsivät vihdoin siivilleen ja lentävät kesäksi koristamaan meidän paviljonkikatosta. Yleensä melko vaativakin käsityö-minäni voi näköjään välillä kehrätä tyytyväisyydestä näinkin pienestä asiasta. Lintujen ohje on Simply Homemade-lehdestä toissa kesältä.

Oikein ihanaa toista pääsiäispäivää kaikille teille ja mukavaa iltaa!


Hello! I found these little birds yesterday from my sewing room. I had totally forgotten them since I had started them already in summer 2014! I decided to make them ready right away because I want them to decorate our summer pavilion on the back yard. We still have snow but maybe in a month or so I can already put the birds there.

When I was sewing the birds it got me thinking about my unfinished craft projects. Do you have many unfinished crafts or do you make things one at a time? I see that when I have become older I have many things going on, also when it comes to crafting. When I was younger I used to do more one craft at a time. Maybe I have lost my ability to concentrate ;). Anyway, it seems I have many kind of projects like 

one or actually two for tv-watching, 

one that is waiting for the perfect buttons or something like that, 

some "don't know what to do"-projects, 

as a mother of four mending projects of course and 

some projcets that I guess just wait for the inspiration to come again.  

I don't usually stress about my UFOs so much but I do feel a little bad about sewing projects that I have bought the material and maybe even the pattern. And then  I just cannot get it done! It's like wasting time and money. One of the best parts in crafting is of course seeing the product finished. It's great to see and feel something you have made with your own hands. Like these cute birds - I really like them and they brighten up my day. I hope you are having a lovely day too! 

The bird pattern is from Simply Homemade magazine (summer 2014).

35 kommenttia:

 1. Joopa joo, tunnistan kaikki nämä keskeneräisyyksien muodot :). Omistakin nurkista niitä löytyy, tosin sitä lahjavarastoa en ole koskaan saanut aikaiseksi, vaikka se niin mainio olisikin. Olen hurjan huono aloittamaan uudelleen sellaista, joka syystä tai toisesta on jäänyt kesken, paljon mieluummin syöksyn jonkin uuden idean kimppuun. Mutta sitten kun saa ryhdyttyä, tuottaa keskeneräisyyksien valmiiksi saaminen ihan erityistä tyydytystä. :)
  Suloisia lintuja olet tehnyt! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se vähän tahtoo olla, että helposti nykyään minäkin aloitan uuden työn vaikka vanha on kesken. Ompelutöitä se ei niin koske, mutta muita juttuja kylläkin. Välillä sitä onneksi ottaa ryhtiliikkeen ja tekee juurikin niitä unohtuneita juttuja valmiiksi, hyvän mielen se kyllä tuo! Kiitos Manda!

   Poista
 2. Täältäkin löytyy keskeneräisyyttä jokaisessa mainitsemassasi muodossa 🙈. Pitäisi taas pitää keskeneräisten ompelusten viimeistelyiltapäivä.. 😊 Kivat keväiset linnut ☀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen iltapäivä kuulostaakin hyvältä. Itse olen välillä kanssa pitänyt korjausompelupäiviä, saa jotenkin paremmin tehtyä ne korjaukset kun tekee kaikki kerralla ja inspis on kohdillaan ;). Kiitoksia Suvi!

   Poista
 3. Minä kestän todella huonosti keskeneräisyyttä, kaikki pitäisi saada valmiiksi vauhdilla. Haavekäsitöitä, niitä pitää olla. Muutama työ onkin haaveissa, vaan enpä aloita kun vasta ajan kanssa. Joskus jonkun kässäprojektin aloittaminen tyssää sopivien kankaiden puuttumiseen. Ihanat linnut, lensivät sopivasti meitä ilahduttamaan, näin keväisenä päivänä! Mukavaa viikonalkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on muutama kässäprojekti odottamassa sopivaa kaavaa ja totta tuokin, että sopivan kankaan puuttuessa projekti voi tyssätä alkuunsa. Joskus sopivaa kangasta ei löydy sitten millään ja itse olen aika huono välillä taipumaan kompromisseihin, jos on joku selkeä visio kankaasta. Riippuuhan se tietysti työstäkin, mihin tulee, mutta vaatteissa erityisesti saatan olla aika tarkka. Kiitos AnniK!

   Poista
 4. Aivan loistavan oivaltava postaus! Olet selvästi uhrannut tovin näiden kaikkien keskeneräisyyksien kartoittamiseen. Kyllä nämä löytyvät myös minun nurkistani. Lapsiperhe-elämä nosti minunkin sietokykyäni keskeneräisyydelle, mikä on tavalaan hyväkin asia. Eipähän tule turhaa stressiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos tykkäsit! Minä olen nuorena ollut tosi tarkka, mutta neljä lasta kyllä opettaa siinä asiassa ja tosiaan keskeneräisyyden sietokyky on ihan eri luokkaa kuin 10 vuotta sitten :). Kiitos Pirjo!

   Poista
 5. Ihania lintuja! Kannatti ryhtyä toimeen, ja tehdä ne valmiiksi :) Kieltämättä itsellänikin käsityöt jää helposti kesken, niiden edelle nousevat niin monet muut tarpeellisemmat hommat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mandariinimania. Minulla kyllä ne käsityötkin ovat aika tärkeässä roolissa, ovat niin elämäntapa, vähän kuin jollekin toiselle ehkä liikunta. Eli sellainen perusviikkoannostus pitää saada tai helposti hermot alkaa kiristyä ;). Linnuista tuli somat minustakin, taidan kyllä vaihtaa vielä eri väriset silmät tuolle yhdelle ja toisen silmiä vähän siirtää. Valokuvista aina huomaa paremmin, jos joku on vähän pöllösti ja nyt taitaa vähän olla :D

   Poista
 6. Hyvä kirjoitus! :) Minulle on käynyt vähän samoin. Ennen en voinut aloittaa uutta jos jokin oli kesken, mutta näköjään sitä sietokyky kasvaa ja välillä on useampiakin asioita kesken. Nuo autokäsityöt on sellaisia joita välillä kaipaan, kun sellaisille ei nyt juurikaan mahdollisuutta ole.. Vähemmän tulee ajettua pitkää matkaa ja silloin kun ajetaan, täytyy itse olla toisen auton ratissa.. Ihania lintuja olet saanut valmiiksi, hyvä sinä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän erilainen postaus tuli tosiaan tällä kertaa, kun aloin itsekin pohtia noita juttuja ;).Ommellessa on hyvä aina miettiä kaikenlaista, mutta harvoin ne jutut tänne kuitenkaan päätyvät - tällä kertaa kuitenkin. Me kun käydään kotipaikkakunnalla niin silloin mulla on aina käsityö mukana, nytkin pääsiäisenä oli. Ja tietysti vielä pitemmillä reissuilla, mutta ne on aika harvassa. Kiitos Raisa!

   Poista
 7. Heh, mullakin löytyy nuo kaikki eriasteiset käsityöt! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä kaikilta kässäihmisiltä niitä varmaan löytyy tosiaan enemmän tai vähemmän :). Kiitos Pikku Akka!

   Poista
 8. Kaikki nuo keskeneräiset löytyy minultakin. Juuri ompelin valmiiksi yhden keskeneräisen hupparin. Uusi kaava kokeilu ja vinovetoketju, purku hommiksihan se meni koska en enää näin puolen vuoden jälkeen muistanut miten olin ompelun ajatellut :D
  Ihania lintuja! Kannatti tehdä valmiiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ole kumma, miten äkkiä ne kommervinkit unohtaa, jos ei ole hetkeen tehnyt :). Multa on muuten koko vinovetskari kokeilematta edelleen! Kiitos Unelmallinen!

   Poista
 9. Etpä olisi voinut juttua enää paremmin muotoilla! :D Tunnistan nuo kaikki keskeneräisyyden vaiheet. Olen ollut myös todella huono sietämään keskeneräisyyttä ja sekamelskaa, mutta nyt elän sellaisten keskellä. Kummasti siihenkin näemmä tottuu, vaikka en tiedä onko se niin hyvä asia. Helpottaa ainakin vähän stressiä jos ei muuta! Minulle yleisin on ehkä tuo korjaustyöt, jotka nyt vain ovat yksinkertaisesti puuduttavia. Hautomiskäsitöiden määrä on minulla lisääntynyt viime vuosina ja niihin lukeutuvat juuri kaikki yhteistyöt ja muut työt, joista on onnistunut asettamaan itselleen kohtalaiset suorituspaineet. Myös suunnitelma ja materiaalit valmiina-käsitöitä löytyy kohtalainen määrä haavekäsitöitä tietenkään unohtamatta. Sellainen kässävarasto lahjoja varten olisi kyllä ihan mahtava. Tähän asti olen käyttänyt tuttua viime tipan sähläämistä, eikä varastosta ole tietoakaan ;) Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olen itsekin miettinyt, että onko hyvä että keskeneräisyydestä on tullut niin vallitseva olotila. Ja tuo sekamelska, huono olen sitäkin sietämään, mutta siihenkin on jotenkin tottunut, ei vaan jaksa olla ihan koko ajan nyppimässä jotakin, sitähän kun riittäisi niin paljon kun vaan viitsii tehdä ;). Minulla tämä asian julkinen esiintuominen aiheutti ainakin sen, että sain jo eilen vain vuoria vaille olleen työn tehtyä ja korjausrekistä pari nopeaa juttua pois :D. Toivottavasti innostus jatkuu! Tosin aion kyllä aloittaa kevättakki-projektin, jos vaan sopiva kangas löytyy. Löytyi niin kiva kaava Burdasta ja olen uuden takin tarpeessa 10 vuotta vanhan tilalle :) Kiitos sinulle ❤

   Poista
 10. Kauniita lintuja, kiva kun valmistuivat:) Löytyy myös täältäkin keskeneräisiä töitä, niinkun varmaan jokaiselta käsityöläiseltä ;)) Täällä meidän kirjastossa oli talvella,"keskeneräisten käsitöiden näyttely" ja kyllä siellä oli töitä laidasta laitaan☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan kovasti, että lumet sulavat ja pääsee vähän siistimään pihaa ja terassia! Kiva sitten ripustaa linnut paikoilleen. Onpa siellä ollut oivaltava näyttely, varmasti ollut mielenkiintoinen tapaus! Kiitos Tarja :)

   Poista
 11. I'm so glad you found these! They are adorable and get me excited for summer.

  VastaaPoista
 12. Oi, suloisia lintuja! Onneksi teit nämä valmiiksi :). Loistava kirjoitus, tunnistan kaikki keskeneräisyyksien muodot. Ja niitä löytyy kyllä. Pakko vaan sietää niitä, sillä aika ei millään riitä kaikkeen, mitä haluaisi tehdä. Lahjavarasto on minulla sellainen, että oikeasti siihen haluaisin panostaa. Aina tulee se kiire edellisenä iltana, kun koettaa miettiä, mitä ihmettä tällä kertaa veisi kyläpaikkaan. Tai joku lapsen kavereista kutsuukin synttäreilleen lyhyellä varoitusajalla, koeta siinä sitten nopeasti löytää jotain sopivaa lahjaa, kun meillä ei lähikaupan valikoima kovin suuri ole. Ja loppujen lopuksi ne pienet lahjaompelut eivät veisi ompeluaikaa paljoa, kun saisi vaan aloitettua :D. Joskus aloitin fiksuna muuten sellaisen projektin, että en saa aloittaa uutta käsityötä ennen kuin edellinen on valmis. Eipä käynyt siinäkään kovin hyvin :D. Kuukauden taisin jaksaa sitä juttua, mutta sitten oli jo pakko aloittaa rinnalle muita (eihän nyt jotain tilattavaa lankaa voinut oikeasti jäädä odottamaan useaksi viikoksi, hulluksihan siinä ehtii tulla sillä välin). Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, sellainen periaate mullakin on joskus ollut että ei uutta ennen kuin edellinen on valmis. Joo ei oikein toiminut mullakaan. Nyt yritän hetken sellaista, että ainakin yksi jollain tapaa keskeneräinen työ valmiiksi ennen ihan uuden aloittamista. Tällä viikolla olen nyt muutaman jutun saanut tehtyä ja aloittanut vain yhden uuden projektin, joka kyllä toivottavasti sekin huomenissa valmistuu :). Meilläkin nyt taas juhlasuma tiedossa, mukava olis jos lahjoja olisi jo valmiina! Mukavaa viikonloppua sinulle Hanna ja kiitos <3

   Poista
 13. Hauska kirjoitus! Muutama keskeneräinen löytyy mutta ne ei inspiroi enää yhtään. Siellä ovat kaapissa mutta poiskaan en raaski heittää. Alkavat olla kohta retroa... harmittaa eniten niinhin käytetyt työtunnit! Korjausompelu on onneksi vähentynyt lasten kasvaessa. Farkutkin ostettiin neitille valmiiksi reikäsinä ja paikattuina :)) Nämä linnut on todella sievät, onneksi löysit ne ja keväthän on hyvä aika saada ne valmiiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai retroa :). Ne on sitten tainneet olla jo hetken tekemättä. Muistan aina, kun äiti esitteli minulle sitä villapaitaa, jonka oli aloittanut veljelleni kun hän oli pikkupoika.Ja veli on siis mua 9 v vanhempi :). Siellä se oli vaatehuoneessa pussissa, kuten myös ne varvassukat isälle, joista toinen oli tehty ja toinen ei! Eipä ne ikinä tulleet tehtyä äidillä ;) . Munkin täytyis tsempata niiden kahden projektin suhteen, jotka ovat 10 vuotta odottaneet parempaa aikaa. Kiitti Saija!

   Poista
 14. Suloisia lintuja! Se on ihanaa, kun on paljon mielenkiintoista viritystä meneillään. Ellei olisi, elämästä katoaisi sisältö. :)

  VastaaPoista
 15. Liityin lukijaksesi. Ihana blogi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi Leena ja kaunis kiitos :). On se ihan hauskaa, kun on kaikenlaista kesken ja moneen tilanteeseen sopivaa tehtävää ;)

   Poista
 16. Ihastuttavia lintuja, näihinkin valikoitu niin kauniit kankaat:) Se on mahtava tunne, kun saa jotain valmista ja voi ihastella lopputulosta:) Tykkäsin kovasti postauksesta, kiva oli lukea sinun analyysiä keskeneräisistä käsitöistäsi:) Oi että, tästä aiheesta olisi vaikka kuinka paljon juttua:D Tunnistan kyllä hyvin monen listaamasi kategorian:D Hautomis-käsityöt kuulostaa erityisesti tutuilta, ne onkin niitä parhaita. Työt jää tarkoituksella muhimaan, kunnes tulee selkeä visio, mitä lopputuloksesta haluan tulevan tai etenevät hitaasti, yksiyiskohta kerrallaan:) Monesti projektit alkaa myös rönsyillä, yhdestä ideasta poikii taas kolme uutta ideaa toteutettavaksi. Mutta miksi ihmeessä en saa niitä töitä valmiiksi, joissa idea on jo valmiiksi mietitty, kaikki tarvikkeet ja välineetkin hommattu?!:D No, just ne inspiraatiot:) Ilmeisesti pelkään, että uusi huikea idea jää unholaan, jos nyt en vähän edes aloita uutta..:D Oikeasti tässä pitäisi ottaa vähän itseä niskasta kiinni, eikä aloittaa yhtään uutta juttua. Meinaan alkaa olla tungosta ompelupöydällä ja tila loppuu kesken:) Mut katsotaan, katsotaan..:D Mukavia ompeluhetkiä sinne, niin keskeneräisiin kuin uusiin käsitöihin! Ps. Kohta nähdään, liput ostettu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin toi rönsyily on niin tuttua, välillä mulla meinaa itse asiassa mennä vähän hermokin siihen enkä tahallaan edes kirjoita kaikkea muistiin, muuten se lista riittäis varmaan täältä Helsinkiin ja takasin ;). Ja sitten tosiaan tuo, että ehkä sieltä rönsyilyn seasta sitten nappaa ne mielenkiintoisimmat varulta jo alulle :). Oi, mulla ei ole vielä lippua, täytyy ostaa. Ihana nähdä ja päästä rönsyilemään sun kanssa messuille :) Kiitos <3

   Poista
 17. Hieno kirjoitus!
  Minullekin on kertynyt keskeneräsiä töitä - usein joku niissä on tökkinyt, enkä ole sitten löytänyt motivaatiota tehdä loppuun asti. Toinen on tuo kasvava kasa vaatteita, joille pitäisi tehdä jotakin (korjata, tuunata jne.). Ostan usein kirppareilta käyttökelvollisia vaatteita, joista sitten suunnittelen tekeväni tyttärelle jotakin. Vain yhden olen tähän nasti tehnyt, joten kasa kasvaa aina vaan. (ehkäpä tämän kommentin myötä taidankin ottaa kasan käsittelyyn!)

  Lintusesi ovat aivan ihania! Kiva kun sait vihdoin ne valmiiksi,

  VastaaPoista
 18. Oi nämä linnut on aivan ihania <3 Näille löytyisi hyvä paikka pikkuisen mökkini ikkunoilla. Täytyykin laittaa to-do listalle!

  VastaaPoista
 19. Oi nämä linnut on aivan ihania <3 Näille löytyisi hyvä paikka pikkuisen mökkini ikkunoilla. Täytyykin laittaa to-do listalle!

  VastaaPoista
 20. Oi nämä linnut on aivan ihania <3 Näille löytyisi hyvä paikka pikkuisen mökkini ikkunoilla. Täytyykin laittaa to-do listalle!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se saa minut hymyilemään :) Thank you for your comment.