torstai 11. helmikuuta 2016

Yhdessä & Erikseen - NOSH SS16 + Arvonta - Giveaway!!


Sain hyvän syyn ommella hieman kevätvaatetta koululaisneidillemme, kun minulle tarjoutui tilaisuus tutustua Noshin SS16 -kankaisiin etukäteen. Kyseessä on lapsille suunnattu uutuusmallisto, josta löytyy kuoseiltaan ja väreiltään vaihtoehtoja niin perheen pienemmille kuin isommillekin. Minua mallistossa miellytti vahvat värit sekä pieni- ja harvakuvioiset kankaat, joista poimin suosikkini kokeiltavaksi. Uutuutena Noshilla on nyt kuviollista Nuoli farkkucollegea, johon itse ihastuin aivan täysin. Ministariin olemme rakastuneet jo aiemmin ja sitä päättyi meille jälleen uudessa värissä. Näiden kaveriksi valikoitui yksiväristä jerseytä, korallin ja navyn värisinä. Vaikka nyt puhutaankin lastenmallistosta, niin voisin muuten aivan hyvin kuvitella ompelevani näistä valitsemistani kankaista myös itselleni!


Oman minivaatemallistoni kantava teema olivat sanat Yhdessä & Erikseen. Halusin tehdä monenlaisiin menoihin ja vuodenaikoihin sopivia vaatteita. Vaatteita, jotka sopisivat keskenään yhteen, mutta jotka toimisivat erikseen myös yksittäisinä vaatekappaleina. Onnistuinkin vähän puoli vahingossa niin hyvin, että kun pidin tyttärelle esitystä, minkä kaikkien vanhojen vaatteiden kanssa ja millaisiiin menoihin hän uusia vaatteita voi yhdistää, hän otti nauraen leikkikaukosäätimen käteen ja tuumasi, että nyt vaihdetaan jo kanavaa :). Muuten huomasin kyllä olevani hieman ruosteessa lastenvaatteiden teossa, sillä eipä niitä juuri tänä vuonna vielä ole tullutkaan tehtyä. Ideoita kyllä oli, mutta se, että sain niistä sitten omannäköisen, neidolle ja minulle mieleisen ja edes jonkinlaisen tasapainoisen kokonaisuuden, niin se matka oli varsinkin tuon jakun ja peruspuseron kanssa tällä kertaa aika pitkä ja mutkikas. Nyt voin kuitenkin katsella lopputulosta hyvillä mielin. 

Kurkataanpa tarkemmin näitä vaatteita :).

Ensimmäinen setti koostuu simppelistä farkkucollegehameesta ja lyhyestä hupparista. Hameessa on vain yksi sauma ja muuta muotoa olen tehnyt siihen muotolaskoksilla. Vyötäröllä on tummansinisestä trikoosta tehty vyötärökaitale ja kuminauha. Yksinkertaisen hameen vastapainoksi hupparista löytyy vaikka mitä yksityiskohtia: huppu, piilossa oleva vetoketjukiinnitys, tamppeja, kontrastivärinen paikkatasku ja nappeja. Lyhyemmän mallinen hupparijakku oli yksi sellainen, jonka halusin ehdottomasti toteuttaa. Hameen kaava on oma, huppari on kuositeltu peruspuseron kaavan avulla, mutta kolmen palan hupun muotoon olen ottanut apuja Ottobren lehdestä. 


Hupparin alle puimme hieman vyötäröltä slimmatun 3/4- hihaisen trikoopaidan. Paidan ainoat koristeet löytyvät hihansuista. Harrastamme aika paljon kerrospukeutumista ja silloin lapsillakin on käyttöä tällaisille hyvin hillitysti koristelluille "pukeutumispaidoille".  Mietin tähän vaikka mitä pienimuotoista koristusta, mutta hihojen katkaisu ja slimmaus pelastivat loppupelissä tämän paidan. Välillä se on pienestä kiinni, että vaatteeseen saa sellaisen tunnelman kuin haluaa. Paidan piti ehdottomasti olla myös juhlakelpoinen leveämpihelmaisen minihousuhameen kanssa, nyt se sitä on. 

Toinen setti koostuu samasta tummansinisestä paidasta, hihattomasta nappitunikasta sekä reippaista laskoslegginsseistä. Hihaton tunika toimii myös ilman aluspitaa kesällä löysähkönä ja vilpoisena helletoppina. Muita vaatteita vaihtamalla tyyli voi olla tyttömäisempi tai rennompi. Legginssejä laitoin koristamaan korallinvärisestä trikoosta tehdyn laskoskaitaleen. Näitä tehdessä silmissä siinsivät tytön saman sävyiset nappulakengät ja jalkapallo. Halusin tehdä tytölle reippaat ja räiskyvät housut, sillä tytär viihtyy erityisen hyvin kentällä hyökkääjänä, housuja voikin pitää vaikka harjoituksissa näin talvikaudella. Legginssien apuna käytin Ottobren Segment-kaavaa (4/13), toppi on kuositeltu peruspaidan kaavasta. 


Kangassoiroista innostuin vielä tehdä muutamat asuihin sopivat asusteet eli pääpannan sekä hapsukorun. Niillä asuihin saa vielä erilaista ilmettä. Ja huppari toimii minusta ihan kivasti tuon topin ja housujenkin parina. Sain myös mahdollisuuden arpoa teille yhden 50 euron lahjakortin Noshin verkkokauppaan ja siihen tilaisuuteen tartuin tietysti ilman muuta. Jos siis haluat kokeilla onneasi lahjakortin arvonnassa, niin kerropa minulle millaisista kuoseista kankaissa pidät juuri tällä hetkellä. Arvonta-aika on 11.2 - 18.2.2016.

Muistakaa anonyymit kommentoijat jättää sähköpostiosoite niin saan teihin yhteyden. Voittaja ilmoitetaan 19.2.16. Paljon onnea kaikille! Lisäksi toivotan teille kaikille jo näin etukäteen mukavaa ystävänpäivää <3.

Käykäähän tutustumassa uutuusmallistoon joko netissä tai kutsuilla ja inspiroitukaa kivoista kankaista. Täällä ainakin tilataan lisää tuota nuolicollegea, tällä kertaa koulupojalle.

Yhteistyöpostaus Noshin kanssa.


Nosh is releasing new SS16 fabric collection today and once again I had the honour to get some of the fabrics in advance. I chose some beautiful colored print fabrics and some solids. You can see the new collection here. I can imagine sewing many nice things from babies to schoolgirls/boys, even some of the knits would be very nice choises for my own clothes. 

I wanted to create a minicollection that would work together and separetely. I think I did quite a good job on that! My school girl is very sporty, she plays football and I wanted the clothes to be nice and comfortable but yet with unique details. It was important that we could mix them with her old clothes and create nice looking outfits for school, for summer, for parties with her friends and just what ever we can imagine. I had some fabric scraps left and I made a simple necklace and headband too. 

The hoodie, tunic, shirt and skirt patterns are my own. For the leggings with the pleated color block I used Ottobre's pattern called Segment (4/13). It has striped color block so the pattern was pretty easy to adjust for my needs. I also like the Ottobre style hood that consists of three parts so I used that to create my hood. 

And one more thing! I'm allowed to give away one 50 euros gift card for Nosh webshop, that's great news for you, isn't it! Tell me on the comment box what kind of fabrics do you like and you are in. The giveway time is 11.2-18.2.16. I'll announce the winner here 19.2. Good luck !!EDIT  Kommenteissa osa oli kiinnostunut näkemään, miten olen kiinnittänyt vetoketjun huppariin. Tässäpä nyt toivottavasti selventävä kuva siitä. Kuositteluvaiheessa kannattaa suunnitella niin, että vetoketjun hammastus tulee keskiedun kohdalle. Sitten vielä "napitusvara", joka on tässä tapauksessa vetoketjuvara  sekä "alavarakäänne".

Oikean etukappalen vetoketju täytyy kiinnitää alavarapuolelle ennen kuin tikkaa käänteen paikoilleen. Nuppineulavaiheessa kannattaa muistaa varmistaa, että vasemman puolen vetskari jää varmasti käänteen alle piiloon :). 

Some of you were interested to see how I had sewed the zipper to the hoodie. I hope this picture helps, it's not difficult at all, as you can see :). The teeth of the zipper is supposed to be on middle front. The zipper must be sewed to the right side piece before sewing/top stitching the MF turn up (I hope you understand what I mean :))


118 kommenttia:

 1. Voihan kauneus! Ihania kuoseja ja vielä ihanampia vaatteita :D Mun lempparikuosit on tällä hetkellä lähes yksivärisiä, mutta pirtsakoita. Väriä ja kuviota saa olla, mutta hallitusti ja ajatuksella pieni on kaunista.

  VastaaPoista
 2. Valtavan kauniita vaatteita ja ihania värejä :)

  VastaaPoista
 3. Tykkään värikkäistä kankaista ja nuo tähdet ihastuttavat kovasti!
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Oi wau miten ihania vaatteita olet tehnyt! Ministarit alkoi houkuttaa kovasti tämän postauksen jälkeen :)

  VastaaPoista
 5. Tyylikkäitä vaatteita olet tehnyt! Itse tykkään tällä hetkellä hyvin simppeleistä, mieluiten kuosittomista kankaista joissa ihanat sesonkiin sopivat sävyt ja kankaan pinnassa se jokin juttu kuosin sijaan, esim. Jotain kohopintaa tmv. -Päiskis- paivi.kareinen81@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Huikean hienot setit !!! Olet taitava :-) .
  Kankaat ovat kyllä erittäin hienoja. Pidän tällä hetkellä ehkä enemmän hieman hillityimmistä kuoseista. Runsaskuosisemmatkin ovat kivoja. Niissä pitää vaan miettiä tarkemmin minkämallisen vaatteen tekee, ehkä enemmän selkeitä linjoja:-)
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 7. Oh wow, those clothes look great! I can't even see the new fabrics yet (i guess they only reveal them later today?), but really like the pinkish one with the stars that you made the dress with. Girly, but not superduper pink. thanks for a chance to win some Nosh fabrics!

  VastaaPoista
 8. Tällä hetkellä tykkään retrojutuista,esim vanhat telkkarit ja vanhat kamerat-kuosit.Noshilla atuo siili-kangas on kaikista ihanin:)

  VastaaPoista
 9. Värikkäiden kuviokuosien jälkeen silmää on alkaneet miellyttämään rauhallisemmat ja yksinkertaisemmat kuosit. Kankaiden yhdisteltävyys on aina plussaa!
  tanja.sieranta (at) windowslive.com

  VastaaPoista
 10. Yksivärisistä tai yksivärisistä, missä on selkeitä graafisia kuvioita. Eli hyvältä näyttää. :)mukana!

  VastaaPoista
 11. Huikeen hienot setit oot taas tehnyt! :) tällä hetkellä itseä miellyttää graafisuus kuoseissa. Niiden perusraitojen lisäksi. Ja hillityt sävyt siinä mielessä, ettei nyt ainakaan mitään värien sekamelskaa mielellään tuu hommattua.

  VastaaPoista
 12. Hurjan kiva huppari! Minulla on jo ties miten pitkään ollut tarkoitus tehdä tytöille hupparit, mutta en millään ole saanut aikaiseksi. Talvella sitä on voinut lykätä sillä verukkeella, että huppu on ulkovaatteiden alla hankala, mutta kevääksi on ihan pakko sellaiset ommella! Opastaisitko tuon piilotetun vetoketjun ompelun? Paidassa on myös kiva idea, "pukeutumispaitoja" aina tarvitaan, mutta voi miten niiden yksiväristen ompelu on tylsää, tulee useimmiten haettua kaupasta.
  Tuota nuolikuvioista vilkuilinkin jos aiemmin noshin vaatemallistosta, se näytti kivalta kun on tavallaan kuviollinen ja yksivärinen yhtä aikaa. :) Ehkä sellainen kiinnostaa kankaissa juuri nyt. Kaipailen vain Noshin valikoimiin sitä ihanan laatuista joustocollegea, mahtaakohan sitä olla tulossa? Nyt oli vain yhtä väriä valikoimissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi laittaa seuraavaan postaukseen kuvan tuosta vetskarista :). Ihan simppeli homma :)

   Poista
 13. Kevään lähestyessä minttu ja keltainen sykähdyttävät. Yksiväriset, raidat ja graafiset kuviot kiinnostavat. Väriä saa olla muttei liikaa.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 14. Värikkäät ja selkeät kuviot ovat kauniita. Kankaat helposti hoidettavia.
  karhuoja@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Oletpa taas askarrellut yksityiskohtien parissa, toinen toistaan hienompia vaatteita! Noshin kankaat ovat kyllä huippulaatuisia :) Itse odottelen josko kevät toisi Kiteen taas valikoimiin jossakin vaalessa ja pirteässä sävyssä. Samoin Noshin joustocollegesta tykkään kovasti.

  VastaaPoista
 16. Niin upeat yksityiskohdat! Mie olen eniten ihastunut Noshin raitoihin ja yksivärisiin :)

  VastaaPoista
 17. Tykkään eniten väreistä ja selkeistä kuvioista. Olen viime aikoina ostanut vaihteeksi harmaan/mustan sävyisiä vastapainoksi vaatekaapin värikirjolle. Tuo Noshin Nuoli-kuosi on kiva, siitä voisin ommella sekä lapsille että itselleni jotain :)

  VastaaPoista
 18. Hienoja yksityiskohtia. Katselin korallia tähtikangasta, että voisi olla ihan hauska meidän pellavapääpoikien kesäpaitoihin.

  Kankaissa miellyttää yksinkertaisuus ja selkeys. Kuviointi voisi olla abstraktia. Raidat uppoaa aina ja yksiväristen yhdistely miellyttää tällä hetkellä paljon.

  VastaaPoista
 19. Tykkään selkeistä kuoseista kankaissa, mutta juuri nyt yksiväriset miellyttävät eniten silmää. Raikkaat ja keväiset sävyt alkavat myös pikkuhiljaa houkuttelemaan :)

  VastaaPoista
 20. Tykkään tällä hetkellä ommella pikkumiehelleni retrovärityksellä olevia vaatteita,yksivärisistä saa vaikka mitä kivaa,mutta pienet kuviotkin ok.
  Tosi kivan setin olet ommellut uusista noshin kankaista,joista muutama päätyy minunkin ostoslistalleni!
  ooti-@suomi24.fi

  VastaaPoista
 21. Tällä hetkellä tykkään aika hillityistä ja graafisista kuvioista, johon tuovat poikkeuksen kukkakuosit! :D. Kivalta näyttää Nosh SS16.

  VastaaPoista
 22. Upeat setit ja minäkin liputan monikäyttöisyyden ja yhdisteltävyyden nimeen. Kiva, että löytyi koulutytöllekin mieluisat kankaat ja jotenkin arvasin, että korallia ainakin sinun postauksestasi löytyy :)
  Itse pidän tällä hetkellä kuoseista, jotka eivät rajoita liikaa. Antavat mahdollisuuksia erilaisiin variaatioihin. Niin isot kuin pienetkin kuviot kiehtovat.

  VastaaPoista
 23. Yksiväriset, raidalliset ja jotkut ihanat kukkakuviot inspiroi nyt eniten :)

  annie.tedder(at)gmail.com

  VastaaPoista
 24. Yleensä tykkään aika räiskyvistä väreistä ja isoista kuoseista, mutta näin keväisin tunnen aina vetoa pastellisävyihin ja hillityimpiin kuoseihin. Eli tiedä häntä. Kaikki näyttäisi käyvän, aina päivän ja mielialan mukaan.

  VastaaPoista
 25. Onpa toimivannäköinen asukokonaisuus! Ihania yksityiskohtia olet keksinyt nuoren neidon vaatteisiin. Kankaista itseäni mielyttävät yksiväriset kankaat. Kuosikankaita olen melko huono kayttämään, kun vaatteita ompelen lähinnä itselle. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 26. Mintun väriset jutut tulee jotenki aina keväällä himotukseksi, myös kuosiin nimeltä vierivät vuodet olen ihastunut, mekkoa siitä haaveilen. Itselle yleensä aika perusväreistä ompelen. Tuo korallin värinen kangas herätti nyt mielenkiinnon.
  annanen75@gmail.com

  VastaaPoista
 27. Olipas kauniita ja ihanan värisiä vaatteita.
  kukkakuviot ja ja värit on mun juttu.
  tyttiklemetti@luukku.com

  VastaaPoista
 28. Upean kokonaisuuden olet rakentanut! Housujen laskostus oli hauska uusi idea minulle :) Tykkään nykyään eniten yksivärisistä, raidoista ja graafisista kuvioista.

  VastaaPoista
 29. Aivan ihania!Tykkään monenlaisista kuoseista. Nosh in kankaat ovat ihan huippuja! Mukana arvonnassa ehdottomasti! esallanne@gmail.com

  VastaaPoista
 30. Tällä hetkellä suosikkeja vaatekankaissa ovat suht rauhalliset kuosit, ehkä enemmänkin erilaiset pinnat ja neulokset kuin varsinaiset esittävät kuviot.

  VastaaPoista
 31. Pastellin sävyt ovat mieleiset tällä hetkellä. Noshin kuosit ovat upeita!

  VastaaPoista
 32. Tykkään värikkäistä kankaista. Kuosien suhteen olen kaikkiruokainen. Isot kuviot sopivat yhteen ja pienemmät toiseen.

  VastaaPoista
 33. Kirkkaat trikookankaat ovat lapsilla kauniita.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 34. Ihania vaatteita olet ommellut!!!
  Omia lemppareita ovat tällä hetkellä murretut pastellit, puuteriroosa, hempeät lempeät hillitty kuviointi sallittu....
  Lapselle valitsisin vähän vahvempia ja noshin uutuudet kyllä viehättävät!!!
  -H-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihania!Tykkään monenlaisista kuoseista, mutta etenkin raidat ja kukkakuosit mielyttävät. Mukana arvonnassa :)

   Poista
 35. Mahtava inkkarimeininki näissä Noshin kevään kankaissa. Hirmuisesti tykkään noista housujen sivulaskostuksista. Eniten itse haaveilen nyt yksivärisistä, herkullisista kankaista. Kuosikankaita kun on jemmassa niin älytön määrä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja se mun piti vielä sanomani, että tuommosia hapsukoruja voisin tehdä vaikka oppilaidenkin kanssa, kun ryijysolmua harjoitellaan. :)

   Poista
 36. Selkeät ja yksinkertaiset kuvioidut kankaat joita on helppo yhdistellä just vaikka yksiväriseen kankaaseen tai johonkin graafiseen kuvioon,noshin kankaissa tämä toteutuu mielestäni kivasti.anna.lohkoi@luukku.com

  VastaaPoista
 37. Upeita kokonaisuuksia! :) Tuo jakku erityisesti näyttää kivalta. Mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 38. Tykkään selkeistä, en kovin lapsekkaista, toisten kanssa yhteensopivista. Tässä mallistossa ainakin hiekka-sulat, sinivihreät ministarit ja raidat on ostoslistalla.

  VastaaPoista
 39. Ihania olet ommellut!!
  Tykkään monenlaisista, värit pitää olla mieluiset!
  Kuviollisia ja yksivärisiä on mukava yhdistääkin.
  Lahjakortille olisi kyllä käyttöä tämän uuden malliston myötä :)

  maimyx@gmail.com

  VastaaPoista
 40. Wow this is really a super nice mini-collection. Minä tykkään!
  I love the mustard yellow fabric you use, time for a quick visit to the nosh online store! Or wait, I'm in for the giftcard!

  VastaaPoista
 41. Kivat väriyhdistelmät ja taas jotain uutta ideaa!
  Mieli on jo keväisissä kankaissa!

  VastaaPoista
 42. Oi miten upeita, jälleen kerran! Erityisesti tykkään noista okranvärisistä: jakku, paita ja hame -combo on tosi tyylikäs! Kivoja toki muutkin. Kauniita yksityiskohtia ja kuitenkin tilaa kuosille. Tykkään! :) Ja että millaisesta kankaasta tykkään tällä hetkellä? Hmm... aika monenlaisistakin. Näin valon määrän lisääntymisen myötä värit alkavat nousemaan esiin. Tykkään itselläni raikkaista ja vähän trooppishenkisistä sävyistä yhdistettyinä johonkin yksiväriseen. Tytölläni pidän pastellisävyistä yhdistettynä esim. harmaaseen tai ripaukseen mustaa tai sitten ihan vain sellaisenaan. Poikaa tykkään pukea vihreän ja turkoosin sävyihin ja harmaaseen. No, ei kovin selkeä lista... ei ole mitään yhtä ja samaa. Materiaalin puolesta suosin mahdollisuuksien mukaan luonnonmateriaaleja ja luomua.

  VastaaPoista
 43. Keväällä tykkään vaaleammista väreistä kuin muulloin. Pojalle tosin pitäisi olla hänen mielestään tummia värejä tai paloauton punaista. On kiva, jos saa yhdistettyä helposti yksiväristä ja kuviollista kangasta.

  VastaaPoista
 44. Tällä hetkellä puoleensa vetävät puuteriroosa ja vedensininen. Kesää kohti mennessä sitten värikkäämpää. anna.k.vanhanen@gmail.com

  VastaaPoista
 45. Kaikki inkkariaiheiset kuosit on aina ollut lähellä mun sydäntä, siksipä tuo Noshin mallisto ihastuttaakin nyt kovin! :)

  VastaaPoista
 46. Siis wau, taitava olet! Minua viehättää juuri nyt nuo hempeämmät sävyt, kuten puuteri. Se Noshin puuterin värinen nuolenpää-huppari herätti kovasti ihastusta. Toisaalta myös korallinsävy on niin herkku, ihanan pirteä ja raikas. Mitään räikeitä kuvioita en juurikaan kaipaa, melko yksinkertaisella linjalla mennään :)

  VastaaPoista
 47. That jacket is amazing! You know I love all your sewing, but the details on that jacket are really fantastic. I love all the tabs, but especially how you've done the zipper. I'd like to learn how to do that. So the fabric I love is usually knit. Soft, thick, and ecologically made is the best!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I'm going to put a photo of that zipper to my next blogpost :). You are not the only one who would like to see how it's done. It's very simple :). Thanks Angela <3

   Poista
 48. Pidän erityisen paljon kuoseista, joita voisin kuvitella pukevani niin pojan kuin tytönkin päälle! Inkkarikuosit hehkuvat kivasti nostalgiaa ja ovat siksi mieleeni!
  mmyheartishere@gmail.com

  VastaaPoista
 49. Pidän monenlaisista - hempeistä, mutta myös värikkäitä on kiva välillä käyttää =). Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 50. Pidän monenlaisista - hempeistä, mutta myös värikkäitä on kiva välillä käyttää =). Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 51. Toimivat, helposti yhdisteltävät ja kaiken lisäksi todella hyvän näköiset vaatteet! Sellaisia sitä tarvitseekin paljon. Minuunkin tuo jakku kolahti, kiva nähdä sitä sinun ominta tyyliäsi näissä vaatteissa. Pirteät ja raikkaat myös nuo minimekko ja leggarit. Voi apua, kuosilliset kankaat ovat nyt hieman olleet itselläni sivussa. Ehkä tällä hetkellä sellaiset graafiset kiinnostavat, mutta eniten kyllä tykkään ihan yksivärisistä (ja niistä on vaatteita suunnitteillakin). Pojalle toki kelpaisi näistä inkkarikuoseista monikin. Kaipaan ehkä kuosillisissa niitä ei niin esittäviä, mutta kivalla jujulla olevia isojen poikien kuoseja (kun alkaa olla taas niin kamalan tarkkaa, mitä ipana suostuu päällensä laittamaan). Eli toki olen ihanassa arvonnassa mukana :). Mukavaa viikonloppua! ps. ainiin, palaan siihen insta haasteeseen pian :D.

  VastaaPoista
 52. Tuo sama nuolifarkkucollege on kyllä omakin suosikkini. Tämän kauden kankaat on aivan ihania!

  VastaaPoista
 53. Tällä hetkellä kaikki luontoaiheet on omaan makuun 👍🏻

  VastaaPoista
 54. Vau, kuinka ihania vaatteita olet saanut aikaan! Kaikki värikäs tietenkin ihastuttaa kun kevättä kohti mennään. Pienelle miehelleni tykkään pukea simppeliä ja graafista yhdistäen ja tietenkin värileikittelyä unohtamatta.. :) sannn-95@windowslive.com

  VastaaPoista
 55. Mulle ei nuo inkkarikuosit iskeny yhtään. Koralli ja vihreä ministar sen sijaan on aivan ihania!!

  Pape84 at gmail.com

  VastaaPoista
 56. Ihastuin näihin Noshin uusiin sulkakuoseihin, etenkin puuterin ja mintun värisinä. :)

  VastaaPoista
 57. Tällä hetkellä mustavalkoinen kiehtoo ja keltaisen ja valkoisen yhdistelmät.

  VastaaPoista
 58. Tuo toffee nuoli on aivan ihana! Ja muutenkin nuolikuosiset, varsinkin housuissa kivoja. Helppoja yhdistellä kuviolliseen yläosaankin.
  sannapeltokorpi@suomi24.fi

  VastaaPoista
 59. Hienoja vaatteita, ihanat noi leggarit ja lähtee myös meillä ompelun alle ku löydän kirjastosta lehden jossa kaava. Noshilla tykkään noista tähti/siili kankaista, myös tiikeri on meillä pojilla kova sana ja siitä onkin muutama paita tehty hulivilelle. emidapa012@gmail.com

  VastaaPoista
 60. Tykkään kirkkaista ja raikkaista väreistä. Kuvioita saa olla, isoja tai pieniä.

  -Melissa
  melissajokela@live.fi

  VastaaPoista
 61. Mahtava idea noissa leggareissa! Kuoseissa harmonisuus ja yhteensointuvat sävyt miellyttävät.

  VastaaPoista
 62. Tosi kivat setit upeilla yksityiskohdilla. Laskostetut sivukaitaleet on hauska idea. Tämä Noshin värimaailma on tosi herkullinen, varsinkin tuo koralli jota itselläkin on tulossa useampana kangaslaatuna.

  VastaaPoista
 63. Mä jollain tavalla oon ihastunu noihin ministareihin :)

  VastaaPoista
 64. Yksinkertaiset selkeät kuosit viehättävät juuri nyt. Kivan setin olet tytöllesi tehnyt!

  VastaaPoista
 65. Tällä hetkellä Noshin sulka-kuosi ihastuttaa kovasti. Siinä on juuri sopivasti väriä ja kuviota, olematta liian kirjava tai toinen ääripää liian pliisu. Mukana arvonnassa. hennahalonen@netti.fi

  VastaaPoista
 66. Oletpa tehnyt ihania vaatteita!

  Uudesta Mallistosta kolahti lapsille useampia, mm. Tiipii kuosin Vaatteet Ja merihevostunika sekä miniraita taskutunika. Naisten sulkalegginssit oli Myös ihanat!

  VastaaPoista
 67. Tällä hetkellä miellyttää graafiset kuosit, mustavalkoiset ehkä eniten. :)

  VastaaPoista
 68. Onpa ihastuttava kokoelma jälleen!
  Mun silmää hivelee tällä hetkellä yksinkertaiset ja ns. helpot kuosit. Raidat ja ja graafiset myös. Kaikki liian kirjavat ja räikeät ei miellytä enää lainkaan.

  VastaaPoista
 69. Great items! Do you sell the pattern of the hoodie, I really like it! For the giftcard I love the yellow fabric you use, very beautiful!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! Unfortunately I don't make patterns for sale. I guess I could say the hoodie is one of a kind item like most of the things I sew :).

   Poista
  2. That is too bad. Your girl is a lucky lady with that hoodie (and of course all other items you sew for her). Let me know if you change your mind ;)

   Poista
 70. Ihania vaatteita olet taas taiteillut! Oma suosikkini Noshin uutuus kankaista on tiipii-kuosi.

  VastaaPoista
 71. Tosi hienoja asukokonaisuuksia - vepobrinken@gmail.com

  VastaaPoista
 72. Miun suosikkina keltainen ministar-kangas, joka on tähän asti odotellut ompelijansa inspiroitumista... Postaustasi lukiessa kyllä alkoi kyllä vähän sormia syyhyttää, että pian pääsisi ompelusten pariin! Jos vain osaisin yhtä hienosti tehä.. :)

  VastaaPoista
 73. Ihania ompeluksia ja yhdistelmiä! Itseä kankaissa kiinnostaa hillityt värit ja selkeät melko isot kuvat. Vaikka nyt jäi tuo nuoli kangas mieltä kaihertaan ��

  Paula.iisakka@gmail.com

  VastaaPoista
 74. Kuola suupielistä valuen ajattelen että kun itsekin osaisin ommella.koomista tässä myös on se että täysin uusi ompelukone nököttää tuolin alla, jota ei ole edes koekäytetty. Vuoden se on jo siellä ollut ☺
  Lasten vaatteissa olen tykästynyt farkkukuosiin, raitoihin ja eläinkuoseihin.
  hennas.karjalainen@gmail.com

  VastaaPoista
 75. En tiedä mikä raita-kausi minulla on menossa.. Mutta raidat yhdistettynä johonkin yksiväriseen kyllä toimii. Aina :D .

  mari_sv87@hotmail.com

  mari_sv87@hotmail.com

  VastaaPoista
 76. Upeat setit olet tehnyt 😍 Tällä hetkellä tykkään väreistä, raidoista ja esim noshin norsut sulattaa sydämen ❤
  saarnio.mirka@gmail.com

  VastaaPoista
 77. Ihana huppari!! Kamera ja ministar ovat täällä suosikkeja. :)

  VastaaPoista
 78. Värikkäät kankaat ilman kuosia toimii ja ministar ja ehken uusista toi nuoli upposi kans. (Sonja.olli,a@gmail.com)

  VastaaPoista
 79. Suurista selkeistä kuoseista. Myös yksivärisistä kankaista saa paljon kivaa aikaan. Kunhan kangas vaan on laadukasta. Mikään ei ole niin turhauttavaa, kun ommella jotain kivaa, joka kulahtaa ekoissa pesuissa. T:maiqqu
  maiqquu(at)gmail.com

  VastaaPoista
 80. Tykkään kuoseista, joissa yksivärisellä pohjalla on pieniä kuvioita, kuten tuo ministar. Toisaalta myös paisley-kuviot ovat kiehtovia. Giraffi@wippies.fi

  VastaaPoista
 81. Tällä hetkellä rauhalliset kuviot ovat mieleeni sillä jotta voisin yhdistellä itse ommeltuja vaatteita keskenään tarvitsisin hieman hillitympiä kankaita :)

  -Jaana
  jaanukka.h@gmail.com

  VastaaPoista
 82. Tuo keltainen/toffee on värinä tosi ihana. Sopii meidän vaaleille pojillekin kivasti. Tällä hetkellä yksinkertaiset graafiset kuviot ja raidat miellyttävät kankaissa eniten.

  VastaaPoista
 83. Tykkään niin kaikista väreistä ja nuokin kuosit ihania, mutta ehkä eniten juuri tällä hetkellä näin kevään korvalla iskee kaikki pastellisävyt ja söpöt kuvitukset. <3 =D

  sannamaria77 at gmail.com

  VastaaPoista
 84. Minäkin hyppään viimein arvontaan mukaan! Jotenkin viimepäivinä taas meinannut tämä blogimaailma jäädä kaiken muun homman jalkoihin ;) Minuun iskee tällä hetkellä yksinkertaiset ja selkeät kuosit. Ja rouheus kuoseissa näyttää myös hyvältä.

  VastaaPoista
 85. Aivan ihania vaatteita!
  Kyllä kelpaisi niin äidille kun lapsillekin! Itsellä ei valitettavasti ole aikaa ompelemiselle, joten voin vain ihailla muiden luomuksia.
  Opiskelijaäidille lahjakortti olisi oikein tervetullut, olisi myös aivan mainio syntymäpäivälahja itselle (syntymäpäivä 17.2)! :)

  VastaaPoista
 86. Kivoja vaatteita olet taas loihtinut :)
  Itse tykkään monenlaisista kuoseista, mutta nyt kaipaisin enemmän jotain abstrakteja, ei-esittäviä kuoseja

  VastaaPoista
 87. Tällä hetkellä kuvioina kiehtoo leopardi ja seepra väritykset..
  texas-86 (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 88. Tällä hetkellä jotenkin noi pastellivärit miellyttää. 😊

  VastaaPoista
 89. Yksinkertaisen graafiset kuviot kiehtovat: tiipiit, nuolet, sulat jne. Leikkisät mutta myös aikuiselle sopivat! :)
  (pahnue miuku gmail.com)

  VastaaPoista
 90. Simppelit ja toisaalta graafiset kuosit kolahtavat juuri nyt =)

  VastaaPoista
 91. Kivoja vaatteita!
  Minä tykkään erityisesti raitakankaista. Mutta myös yksiväriset ovat kivoja ja niihin saa halutessaan kivaa ilmettä aplikoimalla. Kirkkaat värit sopivat hyvin kevääseen.
  minnapaukkeri@gmail.com

  VastaaPoista
 92. Raidoista tykkään aina
  vaatehuttuja(@)gmail.com

  VastaaPoista
 93. Ihanat hihat noisaa! Sulat ja pisarat kiehtoo tällä hetkellä kuoseissa.

  VastaaPoista
 94. Noshin kesän inkkarikankaat on ihania ja huvittaisi jo suunnata ajatukset kesään :)

  VastaaPoista
 95. Ihania! Tuo inkkarikuosi viehättää erityisesti :)
  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 96. Ihania! Tuo inkkarikuosi viehättää erityisesti :)
  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 97. ihana tuo inkkarikuosi!<3 maanläheiset sävyt ja graafiset kuviot miellyttävät kankaissa. noshilta tilaisin 50€ heti ihania kankaita kesävaatteita varten!! jospa onni olis puolellani tässä arvonnassa. t.Anniina antsu_g@hotmail.com

  VastaaPoista
 98. Ihania vaatteita jälleen ja miten valtavan keksiliäitä yksityiskohtia <3
  Itseäni miellyttää yllättäen kevään lähestyessä pastelliset sävyt. Kuoseissa niinkään ei ole mitään tiettyä suosikkia, kun vain kokonaisuus toimii..

  VastaaPoista
 99. Kevään tullessa vaaleat pastillisävyt innostaa, inkkariteema kiinnostaa myös uutena aiheena. paivi.karhunen(at)luukku.com

  VastaaPoista
 100. Hienoja oivalluksia sinulla! Olen joskus aiemminkin blogisi löytänyt, nyt liityin lukijaksi :) lasten ompeluksissa minua inspiroi tällä hetkellä monenlaiset kuosit, kauniita ovat esim. Noshin sirkus ja polku. Itselle tykkään hillitymmästä, tähteä, raitaa ja yksiväristä :)

  VastaaPoista
 101. Inkkarikuosi miellyttää! Ilolla mukana arvonnassa. jasminella82 @ gmail.com

  VastaaPoista
 102. tähtiin ei vain kyllästy! makikyro ät gmail.com

  VastaaPoista
 103. Jälleen kerran ihania värejä ja kuoseja Noshilla! Ja kauniita vaatteita sinulta. :-) Jonkin verran on tullut noita Noshin aiempien mallistojen kankaita ostettua ja tehtyä niistä vaatteita lapsille ja ihmettelen vaan sitä, että heidän trikoonsa eivät nyppyynny! Tällä hetkellä, kuten näköjään monella muullakin, yksinkertaisempi tyyli miellyttää. Tai sitten pitää olla totaalisen överiprintti.

  henttuli(at)gmail.com

  VastaaPoista
 104. En ole tainnut aikaisemmin mainita, miten taitava sinä olet:) Nämä Nosh- yhteistyöpostaukset on muutenkin aina niin jännittäviä. Sinulla on kyllä uskomaton kyky luoda näitä ihastuttavia asukokonaisuuksia. Tämä settihän on aivan täydellinen koululaistytölle. Samaan aikaan se on tyylikäs, rento, hauska ja ennen kaikkea käytännöllinen. Ja jipot tekee asusta entistä mielenkiintoisemman. Tämä asu kelpaisi taatusti ihan kenelle koulutytölle vain:) Ja arvonnassa olen ehdottomasti mukana. Noshin valikoimasta löytyisi monta uutta kangasihanuutta:) Minuun iskee tällä hetkellä monenlaiset kuosit ja värit. Ehkä kuitenkin eniten selkeät kuviot ja raikkaat värit:)

  VastaaPoista
 105. Ihania vaatteita! Selkeät kuosit miellyttävät tällä hetkellä. Raikkaus ja minttu on pop! Tai sitten joku lapsellisen ihana. Voi kun arvonnassa tärppäisi kerrankin! heidi.valavaara@gmail.com

  VastaaPoista
 106. Selkeät ja monikäyttöiset kuosit vaatteissa miellyttävät tällä hetkellä. Tosin lastenvaatteissa saa mielestäni olla myös leikkisyyttä ja väriä. :)
  saila_p(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 107. Ne tähdet vaan vieläkin..Niin ja nyt pinnalle pompahtaa väkisinkin suuret kuviot ja värikkäät sellaiset :)
  bikkenpilttuu@hotmail.com

  VastaaPoista
 108. Ihania vaatteita. Tällä hetkellä tykkään värikkäistä vaatteista ja kukkakuosit miellyttää. Salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
 109. Kauniita sävyjä ja kuoseja! Minun mieleeni tällä hetkellä ovat melko yksinkertaiset ja rauhalliset kuosit, näin keväällä murretut sävyt ja kestosuosikkina aina ihanat raidat. Noshin valikoimista suosikiksi nousi minttu tiipii ja pikkuraidat. Ihania nämä ompelemasi asukokonaisuudet. Varmasti myös todella monikäyttöisiä. Tuo jakku näyttää tosi tosi kivalta! Täällä pidetään peukkuja, että arpaonni potkaisisi. Saattaisi ompeluinnostuskin taas nostaa päätään - korkea aika oliskin jo! :)

  VastaaPoista
 110. Upeita vaatteita! Kaikissa on niin tyylikkäitä yksityiskohtia! Vaikea määritellä, millaisista kuoseista pidän. Sen vaan tietää, kun sellainen osuu kohdalle :)

  VastaaPoista
 111. Kiitos kaikille kommenteista ja arvontaan osallistumisesta <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se saa minut hymyilemään :) Thank you for your comment.