perjantai 19. helmikuuta 2016

Tilkkutäkki (ja Nosh -arvonnan voittaja) - Sweet quilt for my girls


Täällä on kuulkaas vihdoin valmistunut tyttöjen pikkusänkyyn sängynpeitto tilkkuilemalla! Aloitin tämän jo syys-lokakuussa, sitten se oli aika kauan tauolla, kaivelin sen esiin tammikuussa ja tällä viikolla sain vihdoin peiton valmiiksi.

Tämä oli elämäni seitsemäs tilkkupeitto kahdenkymmenen vuoden aikana. Viime vuosina tilkkuralli on noudattanut kahta tuttua kaavaa. Raskausaikana peitto tehdään hyvinkin hartaasti suunnittelemalla uudelle tulokkaalle tai sitten kaivan monesti tilkut esiin juuri näin kevättalvella. Ilmeisesti siitä syystä, että kevätsiivouksissaan sitä tuskastuu joka nyssykästä pursuaviin epämääräisiin tilkkuhin ja asialle päättää tehdä jotakin. Tämäkin peitto on siis taas kerran tyyliä jämistä jämin, niin kuin kaikki tilkkutyöni blogin pitoaikana ovat olleet. Jämäpeittoja saisi hyvin aikaiseksi kaksi kolmekin vielä, sen verran näyttää kaikenlaista tilkkua pyörivän. Siivosin nimittäin eilen kaikki tilkkuni hienoon värijärjestykseen ja alkoi kyllä houkutella uudenkin peiton teko heti. Meillä on torkkupeitot jatkuvassa käytössä ja välillä varsinkin sohvalla tulee tappelua juurikin näistä tilkkupeitoista, kaikille kun ei ole omaa ja meitähän on parhaillaan se kuusi henkeä siellä sohvalla istumassa. Että sohvapeittojen tekoon ja suunnitteluun varmaan sitten taas kohta :).

Tämän peiton mallin bongasin ihan omasta hyllystä löytyvästä kirjasta Pretty Little Mini Quilts. Tämähän on siis tehty neliöistä, joiden vastakkaisiin kulmiin on ommeltu aina jonkinlaiset kolmiot. Neliö jää siis noiden kolmioiden taustalle. Malli on siitä kiva, että siihen saa tuhottua niitä pieniä ja epämääräisenkin mallisia tilkkuja. Ja neliöiden ompelu on suht nopeaa. Tekniikka on kirjan mukaan nimeltään "liberated piecing", tosin sillä nimellä kun googlaa, niin tulee aika monen näköistä muunlaistakin työtä.Peiton koko on noin 160 cm x 180 cm. Tilkkujen leikkuussa käytin apuna pyöröleikkuria, enää tuskin tilkkutöitä teen ilman sitä ja alustaa, on niin kätevää. Haalea vaaleanpunainen kangas on vanhaa lakanaa (niitä käytettäessä pitää muistaa kiertää hauraat kohdat) ja muut sitten vaikka mistä projekteista. Tälläisessa jämäpeitossa hauskinta ehkä onkin muistella, mistä mikäkin tilkku on kotoisin. Vanu on Eurokankaasta ja taustakankaat (sama kangas kahdessa eri sävyssä kulkee raidoittain; tilkkupeitto siis toiseltakin puolelta, mutta eipäs nyt näykään kuvissa näköjään) sukulaisten lahjoituksia. Tein tilkkupeiton kaveriksi myös muutamia uusia tyynyjä, jotka täytin leikkuujätteellä. Kirjavat kankaat ovat Almandiinista ja vaaleanpunainen tyyny on koottu tyttöjen piirtämistä taidetilkuista.


Ennen olen tikannut peitot aina muutamasta ommeljuovasta, jotta kaikki kerrokset kiinnittyvät hyvin toisiinsa. Tähän kokeilin nyt enemmän tikkausta ja tikkasin peiton kauttaaltaan vinottain sekä nuo reunoja kiertävät väripalkit kolmiomaisesti. Tikkasin ihan tavallisella paininjalalla, vapaata konetikkausta en uskaltanut näin isoon ja melko painavaan peittoon ryhtyä testaamaan. Tikkaus antoi peitolle kyllä ihan erilaisen ilmeen ja se näyttää niin mukavan pehmeältä ja paksulta. Tavoitteena oli tehdä raikas, mutta värikäs ja lapsille sopiva päiväpeitto. Minusta peitosta tuli tosi kiva, en oikein osannut kuvata sitä ja minusta se onkin paljon kivempi luonnossa kuin näissä kuvissa.


Pienet varpaat ottivat peiton jo omakseen :). 

Kiitos muuten kaikille Noshin arvontaan osallistuville. Onni suosi tällä kertaa Melissa J:a. Osa kyseli kommenteissa hupparin vetskarin kiinnitystapaa, liitin nyt postauksen loppuun kuvan sekä pienen selostuksen. Oikein ihanaa perjantai-iltaa kaikille! Toivottavasti ehdin viikonloppuna jatkaa sukkaprojektiani  ja toivottavasti te muutkin ehditte rentoutua käsitöiden tai jonkun muun kivan puuhan parissa :).


I started this quilt in September-October, continued it on January and now it's finally ready! It's made of all kind of fabric scraps and left overs from other projects - I have a lot of them! Enough for two maybe even three scrap quilts. This is a bedcover for the other bed in girls room, the size is approximately 160 cm x 180 cm. The pattern is from the book Pretty Little Mini Quilts (Lark Books 2010) and the technique is called "liberated piecing".

I wanted this quilt to be fresh but colorful and suiteble for kids. I really like the result a lot, I just found it quite difficult to photgraph it. I'm not used to photographing quilts ;). I made a couple new pillows too, those colorful fabrics are Japanese. One pillow is made of little quilt drawings girls have been doing, they already have a new quil tdrawing project - hope to show it here some day. 

The gift card of the Nosh giveaway went to Melissa, I have already contacted her. Some of you were interested  how I had sewn the zipper of the hoodie. Check out the blogpost, because I have now added a photo of that detail :). 

Have a great weekend everyone!!

62 kommenttia:

 1. I h a n a !!
  Ja varmasti suuritöinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Moneen osaan kun pilkkoi tekemisen niin ei tuntunut ihan niin suuritöiseltä, vaikka kyllähän tässä hommaa oli :).

   Poista
 2. it's so good! Great way to use scraps <3

  VastaaPoista
 3. Niin hieno! Tässähän alkaa itsekin haaveileen tilkkutöiden teosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on kiva kuulla, hommat käyntiin sitten vain ;). Kiitos!

   Poista
 4. Suloinen tuli! Tuo pikkukolmioiden vaihteleva koko tekee mielenkiintoa työhön :) Minustakin tilkkupeittojen kuvaaminen on vaikeaa. Jotenkin olisi hauska saada toista puoltakin kuviin, mutta sitten saan sen näyttää aina jotenkin hassulta. Minulla on nyt menossa tilkkupeitto nro 4 muistaakseni, erikuosisia pluskuvioita yksivärisillä taustaneliöillä. Tausta ja päällinen olisi valmiina, pitäisi "vaan" tikata ja kantata. Hyvä, että saat tehtyä tilkkupeitot ihan tilkuista, minä tuppaan aina innostumaan ostamaan kankaita näihinkin (no puolustauduttakoon, että olen ommellut pääasiassa joustavista aiemmin, niin kovin suurta värikimaraa ei ollut ennen tilkkupeittoinnostusta kertynytkään. Sini-puna-valkoisiin lastenpeittoihin sentään löytyi aika monta palaa joulusukkien yms. syystä).

  Tuo hitaus on toisaalta ärsyttävä puoli (ai, että olisi hirveästi ideoita toteutettavaksi), mutta toisaalta jotenkin mukavaakin, kun voi välillä jättää tilkkutyön odottamaan rauhassa. Vaatteita, jos jätän vaiheeseen, niin ne kyllä ufoutuu helposti. Ja blokkeja voi joskus ommella silloin tällöin ja silti saa väliaikaisen "valmistumisen tunteen".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta kommentista! Täytyy heti kysyä tässä muistaessa, että onko sinulla Instagram-tiliä, jossa voisi sinun käsitöitä ihastella ja tulla kommentoimaan? Noin ahkeralle kommentoijalle olisi nimittäin tosi mukava tulla itsekin joskus laitteleen viestiä ;). Blogiahan sinulla ei taida olla.

   Minä olen enemmän taas ommellut aina ei-joustamattomista niin sitä puolta löytyy ihan hirvittävän paljon enemmän kuin trikootilkkuja (no kyllä niistäkin yhden peiton saisi, pojalle itse asiassa olen suunnitellut, hän kun aina varaa tuon ainoan trikootilkkupeiton, jonka olen tehnyt). Punaista ja valkoista tilkkua on täälläkin 2 laatikollista kumpaakin :D. Aika monet tilkkupeitoista olen tehnyt suht nopeaan valmiiksi, mutta tässä nyt meni oma aikansa, ihan kiva tehdä pikkuhiljaa myös, tämä oli kooltaankin toiseksi isoin mitä olen koskaan tehnyt. Omepelutyöt harvemmin jää mulla pitkäksi aikaa roikkumaan, muut kyllä!

   Minä en noita pikkukolmioiden ja reunaraitojen värejä juurikaan suunnitellut, otin aina kasan tilkkuja, mitä löytyi ja tein. Sitten hain taas lisää. Oli sellaista tosi rentoa tekemistä. Sen verran tietysti katoin, etti ihan kauheasti mitään ihan vaaleita, että erottuvat sitten tuosta taustasta edes jotenkin. Tuo sun tekeillä oleva tilkkupeitto kuulostaa tosi kivalta!

   Poista
  2. Blogia ei ole tullut viritettyä ja Instagramiin en ole uskaltanut koukuttumisen pelossa ;) Pinterestistä löytyy satunnaisia tekeleitäni https://fi.pinterest.com/rnnberg/stopped-pinning-started-doing/ Täytyypä vaikka yrittää sinne kuvata se toivottavasti kohtapuoliin valmistuva tilkkupeittokin.

   Poista
 5. Piti vielä kysyä, että suunnittelitko värimaailmaa etukäteen vai teitkö "kaikesta, mitä löytyi"?

  VastaaPoista
 6. Hui, kun on suuritöinen peitto, mutta niin ihana!! :)

  VastaaPoista
 7. Aivan ihastuttava raikas ja kaunis peitto! Ei ihme, että peitolla on ottajia:) Hienot reunat täydentävät peiton ja kokoavat keskustan kauniisti. Jämätilkuista tuleekin usein tosi kivoja töitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin kiva saada positiivista palautetta tuollaiselta tilkkutyötaiturilta :)

   Poista
 8. So beautiful! Someday I'll have to make a quilt with all my scraps...

  VastaaPoista
 9. Sie olet kyllä uskomattoman tuottelias! Upea peitto!

  VastaaPoista
 10. Wau. Ihan mielettömän hieno! Ja tosi kauniit tyynytkin. Huh, on mahtanut tuo peitto olla työläs kun on noin pienistä paloista. Mä en kyl tiedä riittäiskö mun kärsivällisyys ikinä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei noi nyt ihan kauhean pieniä ole ;). 10 * 10 cm on tuo vaaleanpunainen neliö aina, mutta toki siinä oli työtä. Luulen, että periaattessaa aika lailla kahdessa viikossa sen tein jos lasketaan vaan ne päivät, joita käytin leikkuuseen ja ompeluun. Että ei nyt mitenkään paha aika, pari tuntia silloin, sama tällöin niin pikkuhiljaa valmistuu. Tilkkutöitä voi kuitenkin tehdä sarjana myös niin se nopeuttaa tosi paljon. Kiitos sille Sanna!

   Poista
 11. Ihana peitto! Näyttää paikoin nuo kolmiot keskellä perhosilta, tykkään paljon myös tästä värimaailmasta. Kuvat näyttävät kauniilta. Tiedän kyllä miltä tuntuu, kun ei saa kuvattua jotain siten kuin haluaisi ja se näyttää kuvissa omiin silmiin haljummalta, mitä todellisuudessa. Minunkaan kärsivällisyys ei varmasti riittäisi näin pienistä tilkuista peiton tekoon. Hattua nostan sinulle! Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja tyynyt kanssa! Nuo pompom-nauhat sopii niin hauskasti valitsemiisi kuoseihin. Olenkohan minä ennenkin ihastellut teidän lipastoa? Upealle näyttää, onko vanhaa vai uusvanhaa?

   Poista
  2. Niinpä muuten näyttääkin ihan perhosilta, nyt kun sanoit ;). Joo, yritin tilkkukirjasta vähän katsella vinkkiä, että miten eri tavoin tilkkupeittoja voisi kuvata, mutta ei se nyt ihan silti onnistunut :D. Noin vaalea peitto kun ei tuota lumista maisemaa vastenkaan varmaan kovin hyvin olisi erottunut :). En kyllä muista onko tuo lipasto ennen näkynyt kuvissa, se on alunperin miehen mummon ja siirtyi anopilta meille 4 vuotta sitten, kun vaihtoi pienempään asuntoon. Aluksi vähän vierastin tuota tummaa sävyä, meillä kun on tumma lattia olohuoneessa myös. Hyvin siihen on kuitenkin tottunut, enkä oikeastaan enää muun sävyisenä osaa sitä edes kuvitella :). Ihanaa viikonloppua sinulle myös ja kiitos <3

   Poista
 12. Ihanan raikas tilkkupeitto! Vaikka peitossa on käytetty paljokin erilaisia kankaita, vaalea pohjaväri tekee lopputuloksesta levollisen. Minullakin olisi tulkkuja reilusti peiton tekoon. Nyt koitan kuitenkin saada tuon virkkaamalla tekemäni ensin valmiiksi. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin, että tuollainen yleisväriltään vaalea peitto sopii hyvin tyttöjen huoneeseen, lelut ja muut kun aina tuovat värikkyyttä :). Minäkin aina haaveilen niistä virkatuista peitoista, kaksi olen tehnytkin ja kyllä se kolmaskin varmaan jossain vaiheessa laitetaan alulle. Kiitos AnniK, mukavaa viikonlopun jatkoa sinnekin myös !

   Poista
 13. Tilkut kasaan ja syntyy niiiiin upea peitto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopputulos on näissä aina mukava yllätys :). Kiitti Hienotar!

   Poista
 14. Ai että on upea. Tyynyt ja kaikki...
  Itse en ole koskaan hiffannut tuota tilkkupeitto juttua. Koulussa kovasti yritin mutta se jäi. Ehkä ongelma on enemmänkin pitkäjänteisyys :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä oon kyllä aina tykännyt tehdä näitä, ja ekan lapsen syntymän jälkeen on tullut tehtyä enemmän kuin nuorempana. Ja just varsinkin peittoja, vaikka niissä sitä työtä onkin. Mää palelen niin herkästi, että on erilaisille peitoille kova tarve :). Haaveilen myös ihan sellaisesta perinteisesti käsin tikatusta versiosta ;). Kiitos Nelli!

   Poista
 15. Kyllä tuo peitto kuvissakin näyttää tosi kivalta! Kuullostaa vaan aika suuritöiseltä, kun peitolla on sen verran kokoakin. Täällä olisi kans yksi neuleprokkis menossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan siinä toki työtä, mutta sitähän voi tehdä silloin tällöin, muiden töiden lomassakin, kyllä se sitten jossain vaiheessa valmistuu ;).Minä en tänään ehtinyt vielä sukkia jatkamaan, onhan tässä vielä onneksi iltaa jäljellä ja huominen kokonaan, jos vähän edistyisi :). Onpa kiva nähdä sitten jossain vaiheessa, mitä siellä sinulla on valmistunut! Kiitos :)

   Poista
 16. Voi hurja, miten hurmaava peitto! Onko nuo kolmiotilkut monen mallisia? Oliko niihin kaava vai saiko kolmion muodon itse määrätä? Mua aina kiehtoo tilkkutöissä tilkkujen muoto. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Juu ne on monen mallisia ja kokoisia, kaavaa ei varsinaisesti ole. Otin aina palan ja ompelin sen tuohon kulmaan, piti toki etukäteen tarkistaa, että se kääntyessään peittää kulman. Sitten leikkasin sen mahdollisen ylimääräisen pois ja sillai ne neliöt syntyi (tajusikohan tästä mitään?). En niin välittänyt langansuunnista kun se allaoleva neliö kuitenkin tukee, hyvin sai ihmeellisiäkin suht pieniä paloja hyödynnettyä tähän ja se oli plussaa :). Tilkkutyöt on kyllä muotoineen ja väreineen niin kiehtovia!

   Poista
  2. Mä innostuin tästä nyt hirmuisesti. Eskaripoika on toivonut itselleen peittoa. Ehkä mä käytän tätä ideaa. :) Sain tekniikasta selvää, kiitos! :) Tässä varmaan kävis trikootilkutkin nurkkiin, kun pohjalla olisi venymätön kangas. :)

   Poista
  3. Kiva kuulla! Laitahan mietintään. Mietin tuota trikootilkkujen käyttöä, että jääköhän helposti kupruilemaan sitten niiden neliöiden yhdistämisvaiheessa, sehän selviää tietysti kyllä kokeilemalla :)

   Poista
  4. Niin, ei niitä ainakaan kärsi yhtään venyttää. Pitää kokeilla ensin muutamalla pikku tilkulla. :)

   Poista
 17. Voi mahdoton miten kaunis peitto! On siinä ollut sauma jos toinenkin ommeltavaksi. Noin isokin vielä! Ja minä kun en meinaa saada niitäkään pieniä nuken perustilkkutäkkejä tehtyä loppuun - ties miten kauan ovat lojuneet keskeneräisinä paremman inspiraation toivossa. Jospa vielä joskus ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinkahan montaa saumaa tässä tosiaan, enpä uskalla edes miettiä ;). Tyttöjen sängyt on olleet niin epäsiistin näköiset, kun ei ole ollut sopivia päiväpeittoja. En ole sitten ostanut, kun on ollut tämä projekti. Toinen vieläkin isompi sänky tarvitsisi myös, sitä nyt vähän mietin, että ryhdynkö niiiiiin isoon työhön vai ostanko jonkin yksivärisen (nyt meidän lainassa ;)) ja hyödynnän sitten sen kaverina vanhoja tilkkupeittoja "somisteena". Etköhän sinäkin ne nuken peitot saa jossakin vaiheessa tehtyä, kun kunnon inspis iskee! Kiitos Kaaru!

   Poista
 18. Mieletön peitto, ihana! Moi Krista pitkästä aikaa tulin kurkistamaan sun blogia ja vau tästä on tullut niin hieno muuttunut ulkoasukin täällä :) ...Täytyy kahlata postauksia läpi :) Tervetuloa kurkkaamaan myös minun uudehkoa blogia www.hannelehyyppa.com ja mukavaa viikonloppua! terkuin -Hannele

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No moikka! Olipas kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa! Kävinkin jo ihan pikapikaa kurkkaamassa sun sivuja, wautsi, mitä kuvia ja kaikki teksti niin sujuvasti englanniksi! Vähän erilainen sivu kuin sinulla ennen mutta aivan upea! Oikein ihanaa viikonloppua sulle myös :)

   Poista
 19. What a fun, colorful, and beautiful way to use up scraps!

  VastaaPoista
 20. Varmasti ihana fiilis kun peitto nyt on valmis! Kangaspalkit reunoissa on todella hauska idea. Tykkään myös epäsymmetrisyydestä neliöiden sisällä, kivasti antaa elävyyttä kokonaisuuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä todellakin! Yksi työ keskeneräisten kasasta pois - se suuritöisin vieläpä :). Minäkin tykkään tuosta epäsymmetrisyydestä, antaa kivaa ilmettä ja elävyyttä niin kuin sanoit. Kiitos Maija!

   Poista
 21. Voi miten siitä tuli ihana!!! Tuo olisi kiva malli tehdä, siihen saisi upotettua kaikenkokoisia tilkkuja! Reunus on ihan täydellinen kehys ja antaa lisäväriä. Sulla on todellakin silmää kaikenlaiseen ompeluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, voi kiitos tuhannesti. Ihmeen hyvin tuo tikkauskin sitten sujui, kun rauhallisesti teki, vaikka meinasin siitä vähän paniikkia ottaa etukäteen :). Piti jotakin lisäleveyttä ja -pituutta kehitellä niin noista reunuksista sitä sitten tuli, lisäksi niihin sai aika mukavasti käytettyä noita tilkkuja!

   Poista
 22. Aivan ihana peitto ja niin kauniin keväiset värit! On siinä ollut sinulla urakkaa! Aika monta pientä saumaa ommeltavana, mutta varmasti kiva muistella mistä mikäkin tilkku on peräisin. Meilläkin sohvalla kinastellaan tilkkupeitoista, että saisin minäkin alkaa tilkkuja leikkaamaan! Kiitos muuten ihanasta synttäriylläristä <3 Meidän neiti oli aivan ihastuksissaan :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli joo urakka, mutta kyllä lopputulos palkitsee! Tänäänkin sitä tuossa ohimennen silittelin ja katselin tyttöjen huoneessa, olen siis päivä päivältä tyytyväisempi peittoon ;). Onpa mukava kuulla, että yllätys oli mieleen. Kiitos sulle Pizzicato!

   Poista
 23. On kyllä hurjan hieno peitto :) Kovasti siinä on ollut tekemistä. Olet ollut taas niin ahkerana:) Mukavaaa viikkoa sinulle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli. Oli vaihteeksi tosi mukavaa tehdä tilkkutyötä, varsinkin kun se tuli todelliseen tarpeeseen :).Kivaa viikon jatkoa sinullekin!

   Poista
 24. Ihana <3 On siinä muutaman tilkun saanut leikellä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on joo :). Tytöt olivat onneksi apusilminä sekä lajittelemassa mulle ommeltavia kasoja valmiiksi. Kiitos Niina!

   Poista
 25. Hei! Tama on aivan ihana peitto! Kauniit varit ja tosi kiva malli! Pikku palat ovat taalla mieluusti kaytossa joten tata tulen varmaan kokeilemaan. Tyynyt ovat todella herkulliset! x Teje

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyynyillä saa vähän väriä vaaleaan peittoon. Kiva kuulla, että tykkäsit peiton mallista, kiitoksia!

   Poista
 26. Ohhoh miten upea peitto! Siinä on ollut tilkkua kerrakseen ommeltavana. Minun silmään noista pienistä kolmioista muodostuu rusetteja:) Ja tikkauksiin kannatti ehdottomasti nähdä vaivaa, viimeistelee niin täydellisesti tämän upean työn. Ja kauniit tyynytkin vielä:) Pom pom -nauhat on niin ihania ja varsinkin nämä värikkäät niin herkullisen näköisiä. Tilkkuja kyllä löytyisi, mutta heh. Voin vain kuvitella minkälainen projekti se tulisi olemaan. Tilkkujen järjestelyyn uppoaisi varmasti vuosi, enkä silloinkaan osaisi päättää mikä tilkku tulee mihinkin kohtaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, rusettejakin ne voi olla :). Minä olen nähnyt ne "hieman vinksahtaneina" tähtinä (neliön ympärille muodostuu) :). Kyllähän siihen hienosäätöön saa työssä kuin työssä kulumaan halutessaan paljon aikaa, mutta on se vaan niin kiva saada valmistakin :). Tilkkuilussa se järjestyksen miettiminen on kyllä minusta ehkä ihan yksi parhaista jutuista ja siihen on kiva käyttääkin aikaa, mutta että vuosi ;) :D, ihan niin kauan en taitaisi malttaa, valmiiseen peittoon kun on niin ihana sitten kääriytyä ja "sovittaa" sitä. Pom pom-nauhat viehättävät minuakin edelleen kovasti, vaikka pitkäänhän ne ovat jo olleet esillä. Mulla on muuten parikymppisenä ollut pom pom kietaisutuylinen mekko fleecestä, voi että se oli ihanan lämmin! Kiitos sinulle <3

   Poista
 27. Mä tulin vielä uudemman kerran ihastelemaan tätä ja jätän samalla kommenttia. Jostain syystä olen aina tuntenut vetoa tilkkupeittojen tekemiseen. On jotenkin terapeuttista nähdä kun pienistä palasista syntyy iso kokonaisuus ja se täkin pehmeys kiehtoo myös. Kokeilin kans joskus vapaata tikkausta vanhalla husqvarnallani. Siihen se oli mainio, mutta tarkkana sai olla että tikkasi vain yhtä kohtaa kerrallaan ja rullasi varovasti loput aina tiukalle rullalle että sai mahdutettua koneen työskentelytilaan. Nyt ymmärrän miksi tilkkuilijat satsaa isoihin työskentelytiloihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia! Olen samaa mieltä, se just muakin kiehtoo tilkkutöissä, vähän sama asia on myös kirjonnassa, jossa hitaasti kokonaisuus syntyy pisto pistolta, se on tosi terapeuttista, mielenkiintoista ja hauskaa palapelin telemistä tavallaan :)

   Poista
 28. Onpa todella upea peitto ja nuo tyynyt <3 Kyllä lapset taatusti tykkää.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se saa minut hymyilemään :) Thank you for your comment.