torstai 7. tammikuuta 2016

Joululahjakimara ja uuden vuoden ajatuksia - Christmas presents


Täälläkin heräillään pikkuhiljaa joulutauolta. Olenkin viettänyt ihanan rauhallisen ja suoraan sanottuna laiskan loman. Olen nauttinut aamuista, kun on saanut lasten kanssa nukkua niin pitkään kuin nukuttaa  ja perheen rauhallisesta yhdessäolosta. Tuntui, että sellaiselle kunnon huilaamiselle niin käsitöistä kuin bloggaamisesta olikin nyt ihan tarvetta. Vaikka nautinkin sekä käsitöistä että bloggaamisesta kovasti, tuntui, että pieni väsymys iski vähän kumpaankin touhuun loppuvuonna. Liika on liikaa mukavassakin puuhassa, vähän niin kuin herkuttelussakin :).

Tauon aikana mietin aika paljon myös sosiaalista mediaa yleensä, tuota arkemme aikasyöppöäkin ja sitä, miten haluaisin yrittää tänä vuonna blogata ja tehdä käsitöitä. Viime vuonna olin kuukausittain mukana jossakin haasteessa, ulkomaisessa tai suomalaisessa, toisten järkkäämässä tai henkilökohtaisessa erikoistekniikkahaasteessani. Lisäksi olin mukana aika monessa upeassa yhteistyössä ja sitten lisäksi ne "ihan tavalliset" postaukset. Jotkut ovat välillä kuosikankaiden kohdalla puhuneet kuosiähkystä niin minulle ehkä syntyi loppuvuonna sitten sellainen haasteähky.

Juuri nyt tuntuukin siltä, etten halua mitään sen kummempia ylimääräisiä aikataulullisia käsityöhaasteita itse järjestää tai toisaalta osallistuakaan, vaikka aika kutkuttavia haasteita on ainakin muutamassa blogissa jo liikkeellä, ainakin Mandalla ja Sanne-Maijalla. Tämän vuoden puolella jatkuvat yhteistyöt tuovat tällä hetkellä sopivasti rytmiä ja sitä haastetta tähän minun bloggaamiseeni :). Muutenkin yritän opetella ottamaaan vähän rauhallisemmin tämän ihanan harrastuksen parissa vähän tyyliin less is more ja do what your heart says not what the crowd. Ei niin, että blogi ja käsityöt vievet minua vaan minä vien niitä. Päätin jättää myös Facebookin kivoine käsityö- ja ompeluryhmineen kuin ihan muutenkin sekä Pinterestin, asia, joka on pyörinyt mielessä jo kesästä saakka. Keskityn blogin puolelle ja Instagramiin, ne kun tuntuvat itselle sellaisilta kaikista mieluisimmilta ja tällä hetkellä omimmilta kanavilta.

Mitä taas tulee ompeluun ja käsitöihin niin ompelun lisäksi haluaisin enemmän tehdä sellaisia sohvakäsitöitä. Esimerkiksi virkkausta ja kirjontaa, joita voi melko mukavasti tehdä perheen parissa sohvalla eikä vain omassa ompeluhuoneessa. Nyt olenkin innostunut virkkailemaan hieman pitsejä jo loman aikana. Jännitimme perheen kesken Suomen nuorten leijonien hienoja pelejä ja siinä samalla syntyi pitsiä rivi jos toinenkin ja samalla saimme yhdessä tuulettaa upeita maaleja.

Yksi teidän lukijoiden kannalta hieman kurjempi juttu on se, että joudutte varmaan ainakin nyt alkuvuodesta katselemaan täällä enemmän minun naamaani kuin tyttöjen, sillä tämän ahkeran reilun kaksivuotisen bloggaamisenkin seurauksena tytöillä on sen verran vaatetta, etten oikein tiedä, mitä heille kannattaisi edes ommella! Toki sitä perusleggarin ja sellaisen päivitystä on aina välillä, mutta niitä haetaan meillä aika paljon kaupastakin. Sain ennen joulua niihin tarkoituksiin ostamiani trikoita ja vanhoja trikoon paloja hyödynnettyä, joten talven yli pitäisi nyt pärjätä. Tämän vuoden ekana ompeluksena taas tein syksystä saakka mielessä roikkuneen setin Noshin kankaista, ratsastushousut ja reippaan paidan koululaistytölle, niistä kuva tuolla alempana. Keskityn siis nyt ainakin hetken enemmän itseni vaatettamiseen, toivottavasti keskeneräisiin projekteihin ja mitä ideoita nyt vuosi sitten tuokin tullessaan. Tällaisia pieniä toiveita ja ajatuksia siis minulla täksi käsityö- ja blogivuodeksi!

Mutta jotta tämä postaus ei menisi pelkäksi pölinäksi, haluan esitellä teille muutamia joululahjoja, joita tein! Bloggaamisen aikana olen saanut muutaman ulkolaisen ystävän myös ja Portugaliin lähti paketti pienille tytöille ilahduttamaan heitä. Halusin vaatteissa tietysti käyttää suomalaisia trikoita ja Ottobren kaavoja. Kankaiksi valikoitui PaaPiin trikoot ja Ottobren kaavoista Classis Stripes (4/15 taskut muokattuna) ja Cloudy Day ja Swinging Hem (4/13). Lähetin paketit kahdessa erässä, samana päivänä ja toinen niistä löysi perille vasta tällä viikolla! En tiedä, missä oli seikkaillut, mutta pääasia, että löysi perille.Jotkut teistä saattavat ehkä muistaa, että vaikka meillä ei kissaa (tällä hetkellä) olekaan, olen kissaihmisiä henkeen ja vereen. Kun anopille tuli kissa kesällä, tiesin heti, että pääsen toteuttamaan pitkäaikaisen haaveen huovutetusta kissanpesästä. Kissa on tullut aikuisena anopille ja se on kovin arka varsinkin meidän porukan ollessa paikalla, kun ei ole lapsiin tottunut. Niinpä kuvissa mallina on nuorimmaisen pehmokissa. Joulupäivän iltana sain kuitenkin mieluisan kuvan kännykkään, Ninja oli ottanut pesän omakseen ja viihtyy siellä kuulemma hyvin. Voin kuvitella, että tällaisena kylmänä pakkaspäivänä pesä on erityisen ihana paikka nukkua.


Pesän ohje on Kotivinkin sivuilta. Käsialani on sen verran löysä, että ohjeessa mainittu lankamäärä Novitan Jokea ei ihan riittänyt. Huovutin pesän kahteen kertaan, jolloin siitä tuli sopivan napakka eikä se mennyt kasaan ja vastasi myös hyvin ohjeessa mainittua kokoa (pyöreä pesä). Ompelin pesään lisäksi pestävän pienen patjan.

Tildan joulukirjan selailuun herään yleensä aina vähän ennen joulua, jolloin on liian myöhäsitä tehdä mitään. Nyt olin ajoissa ja toteutin sieltä hauskoja tötterönukkeja. Näistä yksi jäi meille ja kaksi lähti lahjaksi. Materiaalit tilkkulaatikosta ja vaalea tukka Sinellistä.


Tytöt ovat viime kesästä saakka kovasti puhuneet nukkekodista ja vähän ennen joulua sain kuulla mieheltä, että asia oli kuulemma hoidettu. Tästä innostuin niin, että aloin vielä tehdä viime tipassa nukkekotiin muutamia kalusteita joulupakettiin. En edes katsellut mitään ohjeita, ryhdyin vain toimeen. Rautalangasta kieputtamalla (ei todellakaan kuulu mun vahvuuksiin saatikka lempihommiin) tein pienen sängyn ja tuolin sekä sänkyyn sopivat petivaatteet ja huovutin pienen minipehmon. Tilkkutäkki on täysin käsinommeltu! Olen silloin tällöin ostellut Love Patchwork & Quilting lehtiä, lähinnä haaveiluun ja yhdessä lehdessä oli mukana mallineet tällaisiin minikokoisiin kuusikulmioihin. Minusta lehti on kivan inspiroiva, ainakin tällaiselle vähemmän "oikeita" tilkkuitöitä tehneelle, en tiedä onko teille kuinka tuttu.Arvatkaas muuten miten sitten kävi jouluna? Nukkekoteja tuli kaksi, täysin samanlaista ja hirveä kasa kalusteita! Olin jo ihan hermona, että mulle ei jääkään mitään tekemistä enää, mutta kai nyt jotain sentään, edes noita tekstiilejä ja sellaista. Ja ihan omastakin nukkekodista haaveilen edelleen... Joten näitä nukkekotijuttuja tulette varmaan jonkin verran myös näkemään tänä vuonna täällä blogin puolella, toivottavasti tykkäätte niistäkin. Ollaankin askarreltu tyttöjen kanssa vähän keittiöjuttuja (sekä tuo kranssi), mutta laittelen niitä tänne sitten joskus toisella kertaa.

Ja tässä kuva vielä koululaistytön setistä. Kaavat Ottobre 4 /15. Käsityöelämäkin tuntuu tämän pienen tauon jälkeen taas aivan järkyttävän ihanalta, joten oli ihan pakko laittaa tuo la dolce vita-teksti tuohon tytön paitaa. Paita meni lähes heti päälle ja tänään huomasin, että se oli jo likainen, mutta ehdin aiemmin jonkinlaisen kuvan nappastua tännekin talteen. Ratsastushousujen kaava vaikutti ihan hyvältä, ja jos neiti niihin kovasti tykästyy ja uusille housuille vielä tarvetta tulee, saatan jopa tehdä toisetkin.
Nähdään taas, kun jotakin täällä valmistuu! Hyvää tätä vuotta kaikille  <3

Hello everyone, I hope you had a great Christmas and Happy New Year!

I've really been enjoying the last couple weeks, I have slept a lot, read books, made 1000 piece puzzle and played with the kids, enjoying simple things! I have been sewing only a little and I also started some crocheting project. I closed my Pinterest and Facebook accounts because I feel I want to concentrate only on blogging and Instagram, and they are enough for me now. I want this year to be a bit more relaxed, I might do less than before and I want to do more other crafts too than sewing. Maybe crocheting and embroidering because I can do them on the sofa and at the same time spend some time with our whole family (girls are usually on my sewing room if I'm there but my son and my husband aren't - no surprise to anyone ;)). I would also like to sew more for me because my girls have clothes more than enough. These are my little plans or wishes actually for this year. 

This post contains some photos of the Christmas presents I made (except the striped sweater and trousers from Nosh knits which I made this year, an easy project that for some reason took montsh). Some jersey clothes for some special little ladies in Portugal, made of PaaPii knits and using  Ottobre patterns. Felted cat cave for my mother-in-law's Ninja cat, I heard she loved it. Some Tilda- dolls and some miniature furniture and textiles for girls' dollhouses - yes, they got two exact same doll houses from Lundby. I knew they were getting one but the other one was a total surprise. They also got so many furnitures that I was already worried can I or we do anything. Well, I think I can do curtains, blankets, pillows and stuff like that. So this year you are probably going to see some tiny dollhouse stuff here too, hope you like it!

See you again when I have something to show you!56 kommenttia:

 1. Ihanuuksia nuo kissamekot. Tykkään, tykkään! Mutta vielä enemmän tykkään tuosta tekstipaidasta. Onpa tosi kivan näköinen.

  Kaksi nukkekotia! No, siinä on kalustamista. Nytpä voikin helposti sitten leikkiä vaikka nukkekotien kylästelyleikkiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka. Kyläilyleikkejä on leikittykin täällä ja eilen saatiin kummatkin kodit saman pöydän päälle niin on kiva leikkiä. Isommat tytöt selkeästi enemmän tykkää käyttää noita taloja ja pienin värkkää asuntoa mieluiten lattialle :).

   Poista
 2. Minua täällä hymyilyttää, niin samanlaisia ajatuksia olen itse päässäni pyöritellyt viimeisen vuoden ajan :). Välillä tuli totaalinen uupuminen, eikä mikään oikein innostanut. Jätin samoin haasteita vähemmälle, käsitöitä muutenkin ja sosiaalisesta mediasta podin pitkän tauon viime kesänä. Edelleen olen hyvin epäaktiivinen facessa, juuri siksi että tuntuu että se vei kaiken ajan ja energian. Tykkään blogin hitaammasta tahdista ja instasta taas sen helppouden vuoksi. Nyt tuntuu taas, että intoa käsitöihin löytyy ja haasteisiinkin sopivassa määrin. :)
  Ihania juttuja siellä on taas syntynyt pienestä hiljentämisestä huolimatta! Tuota kissanpesää on ihan pakko kokeilla :D. Eikä haittaa yhtään, vaikka saamme katsella sinun kuviasi enemmän jatkossa, varmasti upeita ja tyylikkäitä naistenvaatteita pääsemme näkemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin, että innostut tuosta kissanpesästä, jos teillä ei vielä sitä ole :). Täällä oli huono valikoima Joki-lankoja enkä viitsinyt nyt alkaa testaileen muilla langoilla, mutta ihan hieno se silti luonnossa varsinkin on.

   Monellakin tuntuu olevan samankaltaisia ajatuksia. Minäkin olen Facessa ollut aina aika epäaktiivinen, lähinnä sellainen sivusta seurailija. Äkkiä sine silti unohtuu lukemaan juttuja vaikkei kommentoisikaan. Ja sama on Pinterest, jos huvikseen menee pinnailemaan. Niihin 20-l asuihin sain silloin kyllä sieltä paljon apua, mutta muuten on hyvin vähän tullut hyödynnettyä omia pinnailuja. Kirjat kun on monesti mulla se joista haen ideoita. Kivoja juttuja, mutta vähän liikaa on nykyään omaan makuuni näitä kanavia, vaikken kaikista ole edes tietoinen. Pääseehän niihin takaisin, jos alkaa kaduttaa jossain vaiheessa :). Kiitos sinulle <3

   Poista
 3. Kivoja juttuja olet taas tehnyt, suloiset pienet lahjat kissoineen! Ja paidan teksti, ah miten ihana! Ehkäpä teille kissa jossain vaiheessa kotiutuu, olisi tehokas hiirien torjuja. Minäkin tykkään kissoista, mutta meillehän ei allergian vuoksi voi oikein karvaisia lemmikkejä ottaa. Teillä riittää nyt nukkekoteja :). Varmasti niihin saa näpertää yhtä ja toista, hienot jutut oletkin sinne jo tehnyt. Entinen työkaverini teki jokunen vuosi sitten kansalaisopiston kurssilla nukkekodin itselleen ihan alusta asti, silloin jo mielenkiinnolla seurasin projektia. Meillä oli silloin tämän oikean kodin rakennus menossa, niin en pystynyt kurssille lähtemään.

  On ihan hyvä välillä ottaa taukoa. Minä yritän pitää säännöllisesti taukoja kaikesta (käsitöistä ja somesta). Muuten ei jaksa mitenkään. Vaikka ihana harrastus onkin, niin kyllä se jatkuva tulva kaikissa kanavissa vie aikaa ja voimia. Blogia pyrin päivittämään sen kerran viikossa, siinä ei tule niin kovaa paniikkia ja saa ihan rauhassa miettiä, mitä postaa. Tottakai ihan mahtavaa olisi tehdä tätä enemmänkin, mutta sitten se ei enää olisi harrastus. Haasteet ovat aina mielenkiintoisia, mutta kyllä niihinkin saa uppoamaan aikaa, jos moneen osallistuu. Ihana odotella kaikkea, mitä tänä vuonna teetkään :). Nukkekoti jutut tietenkin kiinnostaa myös :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin ja sinulla on ihana uusi banneri :)

   Poista
  2. Voi kun meillä olisikin joskus kissa :). Harmi, kun olen joskus mennyt lupaamaan miehelle, että seuraava mahdollinen lemmikki voisi olla koira, hän kun on enemmän koirien ystävä ;).

   Minäkin olen kesäisin ja jouluisin näitä taukoja aina pitänyt, osittain ihan siksikin, että olen halunnut rauhoittaa lasten loma-aikoja, mutta ne on olleet monesti sellaisia "pakollisia" taukoja. Nyt tunsi itsekin, että oli aika hengähtää ja jopa koko blogin lopettaminen kävi mielessä. Kummasti sitä sitten mieli muuttuu, kun vähän huilaa ja ottaa etäisyyttä eikä nyt kyllä tee enää yhtään mieli lopettaa yhtään mitään :). Syksyllä jo hiljensin tuota bloggaustahtia, mutta oli muuten niin kiirusta. Nyt ei samankaisia kiireitä tiedossa ole, joten eiköhän tästä tule kiva ja rento blogivuosi :). Kiitos Hanna <3

   Poista
 4. Samoja ajatuksia täällä myös! Ompeluhommiin tuli vähän ähky ja juuri noita soffakäsitöitä olen kans tehny! Telkkaria katsellessa onkin valmistunu muutama virkattu kauluri, pipo ja panta! Elikkä sellaista helppoa käsityötä!Kiva kun nukkekotijuttuja on tulossa ;) Samoin, mukavaa loppu vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtelu tosiaan virkistää, ja sehän on hyvä jos lankakerät muuttaa muotoaan joksikin muuksi! Katsotaan, millaisia nukkekotijuttuja keksitään :). Kiitos Tarja!

   Poista
 5. Tosi ihanat kissamekot! Ja arka kissa varmasti kiittää pesästä. Ensin ihmettelin, millaista siellä mummolassa on ellei pehmokissa ole lasten käytössä mutta tajusin sitten että se arka kissa on oikea etkä puhunutkaan kuvan kissasta! Vähän huvitti tämä itseä.

  Juttusi oli kiva lukea, kiitos siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :). Joo lapset kovasti kissaa hoitaisivat, mutta karkuun enimmäkseen menee. Vanhimman tytön vähän antaa paremmin hoidella. Kiitos Tilkunviilaaja kivasta kommentista!

   Poista
 6. Toi aplikoitu paita on niin makee. Voisin pitää sitä itsekin <3 Loistava idea yhdistää kuosipuuvilloja ja raitakangasta. Toimii!

  ps. Sulla taitaa olla uusi bannerikin :) Kivannäköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopas, en arvannutkaan että se niin kiva idea on, en meinannut tänne edes ensin laittaa, kun ei tuon parempaa kuvaa juuri ollut ;). Kiitti Piia!

   Poista
 7. Ihana raikas uusi ulkoasu blogillasi! Kivoja ja kauniita joululahjoja olet siellä väkertänyt. Mukavaa vuotta 2016!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos AnniK. Pitkään on jo pitänyt ulkoasua vähän uudistaa, mutta jäänyt muiden juttujen jalkoihin. En sitten osannutkaan tehdä ihan sellaista, mikä oli suunnitelma, mutta ajattelin, että tuo saa nyt kelvata :).

   Poista
 8. Ihania lahjoja olet ommellut! Tuo raitapaita on tosi hieno. Ja söpöjä juttuja oot tehnyt nukkekotiisikin. Kiva, uusi banneri! Tauko teki minullekin hyvää. Ymmärrän hyvin nuo mietteesi. Itsellä on tosi ristiriitainen suhde koko someen. Toisaalta tykkään paljon mut on se vaan semmonen aikasyöppö helposti. Tarkempia rajoja vain pitää asettaa itsellekin. Ihanaa alkanutta vuotta sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän some on tuonut paljon hyvää ihan yleisesti kuin myös tähän ennen tosi yksinäiseen harrastukseen. Mutta kanavia on niin paljon nykyään, että itseä vähän se ahdistaa. Menee äkkiä sellaiseki surffailuksi ja vie aikaa ihan niiltä käsitöiden tekemiseltäkin :). Ja se aikahan tuntuu nykyään vasta arvokasta olevankin :). Kiitos Sanna <3

   Poista
 9. Tuttuja nuo monet ajatuksesi! Itse olen tahallaan pysynyt pois kaikista muista some muodoista paitsi tästä bloggaamisesta, kun tuntuu että tähänkin sitä aikaa tuhraantuu vaikka ja kuinka. Nyt tosin olen alkanut harkita instaa... Josko sitä liittyisi, mutta siinäkin mietiyttää just se aika, että repeääkö sitä joka paikkaan, vaikka ilmeisesti se ei aikaa sillä tavalla viekkään mitä esim. bloggaus. Mulla on syksyn käsityöt olleen melkoisesti juuri noita sohvakäsitöitä ja ne onkin olleet kivoja kun voi olla ihan erilailla läsnä mitä ommellessa. Kiva nähdä mitä kaikkia sohvakäsitöitä sun käsistä valmistuukaan :) Hyvää alkanutta vuotta sinulle! ps. Kiva uusi banneri blogillasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Insta on aika helppo ja musta ihan kiva lisä blogille, siellä kun voi jakaa fiilistelykuvia myös meneillään olevista töistä tai mitä nyt kukin haluaa. Ja ilmoitella sitten uudesta postauksestakin. Ja eihän sinnekään joka päivä tarvi laittaa jotakin, ei mulla ainakaan ole joka päivälle sinne kuvia laittaa. Laitan ehkä keskimäärin 3 krt/viikossa. Minä oon tosiaan innostunut nyt vähän pitsien virkkauksesta, yksi on jo valmis, mutta kokeilen samaa mallia vielä ohuemmasta langasta. Minä odottelen täällä kovasti sun koukkuamistyötä, eikös sulla ollut sellainen menossa :). Kiitos Eerika!

   Poista
  2. Jep, kaksi koukuttua pipoa on ollut jo jonkin aikaa valmiina ja kolmas odottaa viimeistelyä. Aika on ollut vaan vähän kortilla, mutta jospas kohta valmistuu se viimeinenkin niin saan laitettua ne kaikki blogiin yhdellä kertaa :)

   Poista
 10. Sounds like a wonderful Christmas holiday! I'm looking forward to your new projects.

  VastaaPoista
 11. Kivoja joululahjoja olet tehnyt, tuo eka mekko/tunika on minun suosikkini.. :) Täälläkin tuli ompelutauko ihan tarpeeseen, minä en ole saanut edes virkkuukoukkua kaivettua esille.. Mutta kyllä nyt odotan jo ensi viikkoa, kun koulut ja kerhot alkaa ja pääsen edes vähän suunnittelemaan seuraavia projekteja, jos ei ihan heti ompeluhommiin.. :) Olen saanut paljon lahjoituskankaita ja niistä koitankin lähteä liikenteeseen.. Mukavaa uutta käsityövuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa mukavalta nuo sinun suunnitelmasi!Mullakin on jo joitakin pieniä ompelusuunnitelmia mielessä, täytyy vaan eka etsiä sopivat kankaat tilkkulaatikosta. Tauot ja huilaamiset tekee hyvää kaikille :). Kiitti Raisa <3

   Poista
 12. How can you put so many cute things in one post? How am I going to say something about each one? They are all so cute! I just adore that little chair. The doll houses sound like lots of fun. I look forward to seeing more projects, sewing or other crafts. I know what you mean about not needing to sew more clothes for the kids. I don't even need anything myself right now, so I'm spending time cleaning and organizing my house instead. Best wishes in the new year!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. You are so kind Angela, thank you <3. If you feellike you don't need any clothes for yourself maybe you could do something for your home, do you like quilting? Or maybe crocheting ;). I'm now very excited about crocheting old lace patterns. Well, I have to say cleaning and organizing sounds very good and wise too. In my opinion it's not just as fun as making crafts :D.

   Poista
 13. Tosi hieno uusi banneri blogissa ja kauniita ompelutöitä! Nukkekotijuttuja katselen ainakin minä tosi mielelläni :) Meillä nukkekoti on niin täyteen ahdettu kalusteita (tyttö on saanut tosi paljon Sylvanian families hahmoja ja kalusteita lahjoiksi), joten tehtäväksi on jäänyt oikeastaan vain tekstiilejä. Jotain uutta ilmettä tekisi mieli sinne sisustella.

  Oikein hyvä, että ehdit pitää kunnon loman ja jäsennellä omia ajatuksiasi bloggaamisen ja somen suhteen. Minä olen käynyt vähän samanlaisia kausia läpi, mutta nyt olen mielestäni hyvässä tasapainossa asian kanssa. Bloggaustahtihan on minulla hidas, mutta sopivan kiireetön minulle ja sehän se pääasia on. Facebook taas ei ole koskaan ollut oikein minun juttuni ja olenkin siellä vain henkilönä (en blogina) eikä se vie paljoa aikaani. Instagram taas on ehdottomasti sopivin ja mieluisin some-kanava minulle tällä hetkellä. Päivittäminen on nopeaa ja helppoa, kuin myös seuraaminen. Minulle on tullut tavaksi käyttää työmatkaa siihen, että katson läpi instan ja facen. Ja illalla sitten usein selailen vielä ennen nukkumaanmenoa läpi kivoja kuvia ja käyn blogikierroksella :)

  Sinun itsellesi ompelemasi vaatteet ovat aina niin kauniita ja tyylikkäitä, että oikein mielelläni minä niitä katselen ja otan ideoita vastaan. Leppoisaa pakkasviikonloppua sinne teille ja hauskaa käsityövuotta 2016!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja tuo kissanpesä on aivan ihana <3 Jos vain meillä joskus vielä on kissa, niin tällainen täytyy tehdä! :)

   Poista
  2. Voi meidän keskimmmäinen neito tykkää ihan hirveästi niistä Sylvanian family jutuista, kerhossa on päässyt niillä leikkimään, ne on kyllä suloisia.

   Minusta sinun bloggaustahtisi ei ole hidas vaan ihan sopiva, sinusta kuulee kuitenkin aina tasaisin väliajoin ja se on minusta kiva. Itse olin niin hirveän innokas aluksi bloggaamaan, ehkä siksikin kun olin niin kovasti odottanut sitä. Sitten te lukijat löysitte minut vielä aika nopsaan ja vastaanotto oli hyvä niin sehän vielä ruokki oikein sitä innostusta :). Oon vähän sellainen, että mistä kovasti innostun niin sitten on tuhat ja sata lasissa. Nyt en kuitenkaan halua niitä kaikkia iltoja ja yöunia enää uhrata ompelulle, joten senkin takia tahti on väkisinkin hiljaisempi. Luontaisesti haluan oppia käsitöistä koko ajan uutta, joten tyylini tehdä käsitöitä ei sinänsä muutu, opettelen vain tekemään rauhallisemmalla tahdilla :).

   Minä en kanssa oikein oppinut siihen faceen vaikka vuodesta 2008 olin siellä jo. Blogilla ei siellä sivua ollut ja omalla sivulla päivityksiä ehkä koko aikana parikymmentä :D. Käsityöryhmät olivat kivoja, mutta aika sivustaseuraaja olin niissäkin, ajattelin, että jos hirveesti keskusteluissa on mukana niin käsitöille jää aikaa vielä vähemmän. Ja ne nyt on kuitenkin sellainen elämäntapa, josta jonkinlainen viikkoannostus on yleensä saatava. Työmatkat onkin hyvä tapa käyttää somejuttujen selailuun.Instan helppoudesta minäkin olen tykännyt ja siitä kansainvälisestä ilmapiiristä.

   Juuri tänään kuulin taas, että Ninja on viihtynyt pesässä mainiosti. Jos sellainen ihme kävisi, että meilläkin kissa vielä joskus on, niin kyllä tuollainen täytyy sitten tehdä uudestaan :). Kiitos sinulle <3

   Poista
 14. Kiva, kun palasit tauolta :) Itselläkin kyllä on ollut loppuvuosi sellaista haipakkaa, että päivitystahti on jäänyt aiempaa harvemmaksi. Mutta turha kai siitä on stressata, kun harrastuksesta kuitenkin on kyse. Vähitellen, vähitellen :)

  Ihania joululahjaompeluksia siellä on syntynyt! Noista ratsastushousuista piti kysymäni, että miten kaavat vastasivat kokoaan? Ajattelin tehdä nimittäin housut lahjaksi tosi hoikalle hevostytölle ja mietin, että pitääköhän vähän tehdä oma yhdistelmä kaavakoista, jos mitoitus on reilua, kuten Ottobrella yleensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla! Meidän kouluneiti on kans tosi sirppana. Olemme nyt juuri yleisesti siirtyneet myös leveydessä kokoon 134 ja se oli näissä housuissa vielä reiluhko hänelle. Eli ei mene meillä niin tiukasti kuin lehden kuvissa. Toisaalta tuo farkkutrikoo ei ihan hirveästi jousta, ja siksi valitsin 134 mutta olisi nyt varmaan sitten kuitenkin 128 riittänyt tai sitten piirtää välikoko. Housuissa on minusta myös aika korkea tuo vyötörö, oma tyttö ei ole siitä valittanut, mutta kaikki lapset ei välttämättä tykkää. Suositteleen mittailemaan kaavoja tarkemmin, jos lahjaksi teet :). Aika nopsaan ne kuitenkin ompeli, vaikka näyttivät työläiltä, siitä plussaa :) Ja muutenkin tykkään tuosta mallista kyllä kovasti, kivaa vaihtelua leggareihin tai farkkuihin. Kiitoksia sulle!

   Poista
  2. Kiitos vinkeistä Krista. Pitänee ottaa mittanauha käteen, sillä tarkoitus olisi tehdä housut oikeasti ratsastuskäyttöön, joten niiden pitäisi myös olla kohtuuhyvin istuvat, eikä vähän mitä sattuu ;)

   Poista
 15. The clothes were loved and will be treasured <3 thank you my friend (again) for all your cara. big kiss

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I am happy to hear that :). Big kiss to you too <3

   Poista
 16. Aivan ihania lahjoja, saajat ovat varmasti onnellisia! Olenkin tässä jo miettinyt, että koskahan teidän neitien vaatekaapit ovat aivan täynnä, sen verran hengästyttävään tahtiin noita ihanuuksia olet luonut ja täällä esitellyt. Hidastaminen on paikallaan silloin, kun se itselle hyvältä ratkaisulta tuntuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, onhan ne aikas täynnä vaikka niitä säännöllisesti siivoan. Ja sitten tytöillä on muutamia sellaisia jo naftiksi käyneitä mekkoja, joita ei jostain syystä saa ottaa sieltä kaapista. Ehkä ensi kesänä, kun näkevät, että ei todellakaan mahdu päälle ;). Nyt odotan sellaista totaalisempaa tyhjennystä ennen kuin teen uusia heille tilalle. Pienimmäinen jo pyyteli uutta mekkoa, mutta tyytyi siihen kun sanoin, että vaikka lähempänä kesää (ja synttäreitä) sitten :). Onhan mulla toivottavasti koko loppuelämä aikaa tehdä käsitöitä, joten kyllä sitä tahtia voi vähän hidastaa jo, siltikin on aina jotakin meneillään ;). Kiitoksia Pirjo!

   Poista
 17. Onpa kauniita lahjoja, ja olet kyllä tehnyt ihania juttuja nukketaloon :) Mitäpä sitä lapsille ompelemaan, jos kerran kaapit ovat täynnä, joten ompelee sitten välillä muuta. Sehän on ihan ekologinenkin ratkaisu. Mukavaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ne lastenvaatteet on ollut mun rakkaus useamman vuoden, mutta yritän nyt samankaltaisia juttuja kääntää omiin vaatteisiin tai vaikka sisustusjuttuihin. Ennenhän tein lähes kaikki omat vaatteeni ja nautin siitä suunnattomasti. Ja onhan mulla myös poika, joka ainakin yhtä takkiprojektia odottelee :). Että tekemistä kyllä keksitään ilman pieniä mekkojakin :D. Kiitos!

   Poista
 18. Hyvää uutta vuotta ja mielekästä blogivuotta! Fiksuja pohdintoja; sitä pitääkin tehdä, mikä tuntuu hyvältä :) Ihania käsitöitä kaikki <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana! Hyvä tehdä juttuja välillä toisinkin :).

   Poista
 19. Kiva kissanpesä <3 Täytyy laittaa tämä muistiin, jos vaikka tekisin meidänkin kissalle. Tykkää kerta piiloutua ja nukkua kaikenlaisissa koloissa. Tytön tekstipaitakin tosi kiva; hienosti sopii eri kukkakuosit raidan kanssa keskenään.

  Nukkekotiharrastus on varmasti yksi niistä joka vie mennessään. Joitakin vuosia sitten selailin aiheeseen liittyviä blogeja ja oli niissä niin hienoja juttuja, että innostuin heti itsekin väkertelemään pieniä juttuja. Se sitten jäi kuitenkin, eikä ole sitä nukkekotiakaan. Tällä hetkellä ei niin aikaakaan tarttua kaikkiin kivoihin juttuihin, joten mielenkiinnolla jään odottamaan sinun nukkekotipostauksiasi.

  Fiksua pohdintaa ajankäytöstä. Itse yritän muistaa, että harrastan ompelua ja muita pääasiassa itseäni varten, eikä siitä ole lupaa ottaa paineita. Tämän pitää olla mukavaa ja rentouttavaa, eikä sillä ole tarkoitus täyttää muiden odotuksia. Tätä toistan itselleni, kun käyn blogeissa (esim täällä), joissa on aina tarjolla inspiraatioita ja hienoja yksityiskohtia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti teidänkin kisu tykkäisi tällaisesta pesästä. Jos itselle tai siis omalle mahdolliselle kissalle tekisin niin tekisin varmaan jonkun hempeän, ainakin jos olisi tyttökissa ;).

   Huomasin kanssa, että nukkekotiblogeja on, mutten ole niitä hirveästi vielä uskaltanut edes selailla. Pieniä patalappuja, tiskirättejä ja pyyhkeitä ja sellaisia olen ainakin ajatellut toteuttaa ja mitä nyt tytöt haluavat, ruokaa ja sellaista pientä ;).

   Sinullahan on todella viihtyisä blogi ja käsitöissä oma tunnistettava jälki, tykkään kovasti sinun blogistasi, vaikken läheskään aina ole jättänyt kommenttia. Itse tykkään kovasti kokeilla uusia juttuja ja tekniikoita ja se näkyy täällä. Olen ommellut 7 vuotiaasta niin sellaiset perusleggarit on mulle jo vähän sellaista pakkopullaa (liikaa nopeita ja suoria saumoja niin kuin verho-ompelussakin, josta en oikein välitä :D), nautin sellaisesta pienestä näpertelystä kovasti. Neulomisessa, jossa olen aika aloittelija, tykkään enemmän nopeista ja helpoista töistä, vaikka aika vähällä on tuo puikkojen heiluttelu viime aikoina ollut ;). Mulle käsityöt on elämäntapa ja bloggaaminen harrastus, sen yritän jatkossa muistaa paremmin :).

   Kiitos sinulle oikein mukavasta kommentista!

   Poista
 20. Fiksusti pohdittu tuota ajankäyttöä. Itse mietin, että kuinka käy ompelun ja bloggaamisen kun palaan kunnolla työelämään. Niistä hyvistä jutuista kannattaa pitää kiinni, muttei muun elämän kustannuksella. Niinkuin sanoit, että itse ompelua ja bloggaamista, ei niin että ne vievät naista :) Hyvää uutukaista vuotta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti se on haastavampaa yhdistää, sinäkin olet aika ahkera bloggaaja ollut :). Toivon kuitenkin, että edes toisen näistä kivoista jutuista pystyt säilyttää arjen ja työn keskellä. Ja jotkut onnistuvat kummankin. Kuitenkin, jos pelkästään käsityöaiheista blogia pitää niin ensin pitää tehdä se työ, että on edes jotakin blogattavaa :). Sinähän olet kyllä onnustuneesti muitakin aiheita käsitellyt blogissasi, itse taas haluan pitää tämän oman blogini sellaisena peruskäsityöblogina, inspiraatioblogina muille tekijöille. Välillä sitten tulee näitä tunnepurkauspostauksia, silloin kun tuntuu, että haluan teille lukijoille näitä lähinnä käsityöelämääni liittyviä tunnepurkauksia jakaa. Muut tunnepurkaukset saa sitten jäädä kodin seinien sisäpuolelle ;). Kiitti Johanna <3

   Poista
 21. Oi mahtava uusi ilme blogillasi! Lueskelin mietteitäsi ja lohdullista lukea, että jollain muullakin "uupumista" käsitöistä ja bloggailusta. Olen aina ihmetellytkin miten te lapsiperheiden sankarit ehditte niin paljon...toisaalta aikanaan 3 lapsen yksinhuoltajana sain päivässä enemmän aikaan kuin nykyisin viikossa. Itse asiassa minäkin pääsyin tuossa väsymyksessä yhteen samaan pääytelmään : ei minulla oikein ole enää kelle ommella :D Aivan mahdottoman ihastuttavia käsitöitä olet taas tehnyt ! P.S kommenttisi blogissani sai minut pähkäilemään fb:ssä olemisen aikaa...kiitokset siitä ja Onnea vuoteen 2016!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekä käsityöt että bloggaaminen on aika koukuttavaa puuhaa! Mukavaa puuhaa kumpikin, mutta nyt sellainen vähän rauhallisempi tahti tuntuu hyvältä. Aika käsittämättömän kovalta tuo minun alkutahtini nyt tuntuukin kun sitä näin jälkeenpäin katsoo :). Toivottavasti sinä löydät uuden kohteen mihin voit ompelu/käsityöluovuutta käyttää. Aika helposti sain omat ajatukseni käännettyä nyt toistaiseksi pois lastenvaatteista, vaikka se sellainen rakkaus onkin ollut. Oikeastaan aika mukava tehdä välillä ihan muita juttuja :). Kiitos Milmajohanna sinulle ja ihanaa aikaa Espanjaan <3

   Poista
 22. Ihania juttuja olet ommellut ja mukava lukea mietteitäsi. Itse olen ottanut bloggaamisen kanssa rennosti, kirjoitan silloin kun siltä tuntuu :D Ja tässä muutamien viikkojen ajan olen muutenkin vähentänyt esim facebookin käyttöä huomattavasti koska päätin että tabletti/tietokone pysyy kiinni aina ilta kuuden jälkeen seuraavaan aamuun asti. On muuten vaikuttanut hyvinkin positiivisesti yöuniin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aino-maria mietteistäsi. Kuulostaa hyvältä tuo sinun nykyinen periaatteesi. Minäkin jätin kesällä blogeissa pyörimiset yms ennen nukkumaanmenoa pois ja otin kirjat (romaanit, koska kässäkirjat saavat pian ajatukset liikaa lentämään) tilalle. On auttanut nukahtamista. Lähdenkin tästä juuri peiton mutkaan lukemaan, kun hain tänään kirjastosta uutta luettavaa ;).

   Poista
 23. Viisaita mietteitä ja kekseliäitä käsitöitä.
  Blogivuotesi on ollut huimaavan vauhdikas, ja välillä en voi käsittää miten olet ehtinyt kaiken: perheen, ompelut, kuvaukset, kirjoittamisen kahdella kielellä jne. On hyvä huilahtaa!
  Blogisi on laadullisesti niin korkeatasoinen, että me lukijat kyllä jaksamme odottaa postauksia kauan ja hartaasti. Nauti ihanasta perheestäsi, uuden oppimisesta (sohvakäsityöt!) ja siitä, että olet blogimaailmassa jo saavuttanut 'tähden'.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun vanhenee niin viisastuu, ehkä :). Joo kyllä se alkuvuosi varsinkin näin itsekin katottuna tuntuu aika hurjalta vauhdilta ja vauhtia piisas kyllä loppuvuoteenkin ihan kiitettävästi vaikkei postauksia ihan niin paljon tullutkaan. Oli sitten muutakin kiirusta elämässä siinä. Hyvä on huilata välillä! Kiitos Maija sinulle, minua niin harmittaa välillä kun asut siellä muilla mailla, muuten haluisin ehdottomasti treffata sinutkin <3 :)

   Poista
 24. Ihana kuulla mietteitäsi ja toiveitasi blogi/käsityövuodelle, kuulostaa kyllä todella hyvälle!:) Tykkään ihan hirmuisesti tyylistäsi, joten odotan innokkaasti näkeväni jatkossa enemmän vaateompeluitasi:) Tauko tekee tosiaan välillä terää, saa kunnolla huilattua ja koottua ajatuksia. Huikea ompelu/bloggaustahti sinulla olikin viime vuonna:) Miten ihmeessä ehditkään tehdä kaiken?:) Kaikki niin upeita ja viimeisteltyjä ompeluita ja laadukkaine postauksineen. Rauhallisempi tahti sopii kyllä oikein hyvin, ehdinpähän kypsyttelemään sinulta saatuja inspiraatioita, ennen kuin pukkaat jo uudella:D
  Ihastuttavia joululahjoja olet tehnyt! Huikea tuo tilkkupeitto, siinähän näkyy lankatupsut, mitä oikeissa tilkkupeitoissakin on:) Ja koululaisen setti, ah, miten kaunis se onkaan. Tuollainen applikointi olisi niin upea omassa vaatteessakin. Niin ihana myös tuo kissanpesä:) Siellä on kisun mukava köllötellä ja kehrätä. Heh, olisin itsekin voinut kömpiä tuollaiseen pesään paukkupakkasten aikaan, tuntui että vaikka miten paljon pukisi päälle niin silti oli vilu, niin ulos mennessä kuin sisällä ollessakin:) Inspiraation täytteistä viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta varmaan saan omien vaateompelujen vireenkin taas päälle. Nyt on tosiaan ollut niin pakkasia, ettei hirveästi ole innostanut riisua ja sovitella keskeneräisiä vaatteita tai siis edes aloitella mitään :).

   En minäkään kyllä suoraan sanottuna tiedä, miten ehdin niin paljon, kai sitä kun tykkää kovasti ja onhan esim. kodin siivous ollut välillä vähän retuperällä ;). Tykkään solmia tilkkupeittoja tuolla langalla, aina ei huvita tikkailla! Minä kanssa voisin ottaa itselleni tuollaisen pesän, eikös lentsikkakentillä ollut jo niitä unimunia ainakin käytössä! Voisin nukkua vaikka koko talven yli ja sitten heräillä kevätauringon säteisiin :D. Kiitos sulle ihanasta kommentista <3

   Poista
 25. Ei voi muuta sanoa kun olet vaan niin taitava:) Kaikkea kaunista olet taas tehnyt <3

  VastaaPoista
 26. Jotenkin oli niin lohduttavaa kuulla ajatuksiasi somettamisesta. Itse olen nyt tyytyväinen ratkaisuuni, että bloggaan silloin kun ehdin, enkä yhtään enää syyllistä itseäni, vaikka postaustahti ei ole niin nopea kuin aiemmin. En mitenkään halua lopettaa tätä. Pelkästään te ihmiset, ystävät, olette niin tärkeitä, että haluan pysyä täällä. Aivan täytyi tehdä itselle selväksi, että nyt mennään näillä aikatauluilla ja tämä on nyt hyvä. Instagram on ollut todella hieno väylä nopeutensa suhteen. Itsellä se on nyt aivan toista kuin käsityöt, mutta kuvaaminen itsessään on niin mukavaa, että silläkin on nyt oma kanavansa.

  Aivan huippu ihania ompeluksia olet joululahjaksi tehnyt ja kiva kun sait rentoutua ja levätä joulun aikana. Olet ollut kyllä mahdottoman aikaansaava monien eri haasteiden ja käsityöntekemisten suhteen. Aivan ihailen sinun tehokkuuttasi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun olet Instagramista löytänyt niin hyvän kanavan upeille luontokuvillesi!

   Bloggaaminen on ihana harrastus, mutta aikaa siihen saa halutessaan kyllä menemään paljon, varsinkin jos vielä tekee sellaista sisältöä, mikä konkreettisesti hyödyttää lukijoitakin, ohjeita tms. Niitähän minulla ei ole paljon ollut, mutta käsitöiden määrän suhteen olen kyllä ollut aika tehokas ;).

   Tämä hitaampi bloggaustahti ja hitaampi tapa tehdä käsitöitä tuntuvat vaihteeksi mukavilta. Siiihen nähden, että bloggaaminen on harrastus, tuntui, että se alkoi hieman liikaa viedä aikaa :). Ja onhan siinäkin ollut vähän opettelua, ettei käsityötä tarvitse tehdä heti valmiiksi (yöaikaan/viikonloppuna) vaan tekemistä voi jakaa useammalle päivälle. Käsityöt on niin syvästi minussa, että uppoudun niiden tekemiseen todella helposti, vaikeaa jättää keskeneräistä ompelutyötä varsinkaan pöydälle (mutta on sekin ihme jo nähty) :). Jatketaan tahoillamme rauhallisempaan tahtiin, se olisi kurjaa, jos tämän asian suhteen ajaisi itsensä loppuun, harrastuksenhan on tarkoitus tuottaa iloa ja tämä (käsityö)blogin pitämnen on niin kivaa puuhaa, että kyllä sen haluaa elämässä säilyttää, ihan kuin kirjoitit. Kiitos Kanneli sinulle <3

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se saa minut hymyilemään :) Thank you for your comment.