torstai 14. tammikuuta 2016

DIY Korttikukkaro - Card holder wallet with embroidered detail


Oma lompakkoni on täynnä monenlaista korttia. On omaa ja lasten kelakortteja, kirjastokortteja, useamman kaupan kanta-asiakaskortteja ja vaikka mitä. Lompsa on kovilla, vaikka osaa harvemmin käytettävistä korteista säilytän erillisessä pussukassa kotona muiden epämääräisten paperinpalojen seassa. Useammin kuin kerran on kuitenkin käynyt niin, että juuri se kortti mitä olisikin kaupassa tarvinnut on tietenkin siellä pussukassa kotona! Tuttua kenellekään?

Päätin ratkaista ongelman nyt heti. Ei, en leikannut kortteja halki (vaikka osan tarpeellisuutta voisi toki miettiä) vaan päätin ommella itselleni käsilaukkuun sopivan korttikukkaron. Olipa vaikea päättää niinkin yksinkertainen asia kuin se, minkä näköinen kukkarosta tulisi. Malli ei niinkään aiheuttanut harmaita hiuksia vaan koristelutapa, sillä enhän minä malttanut tyytyä pelkkään kauniiseen kankaaseen. Aloitin yhtä tekniikkaa (aivot ei nyt riittäneet siihen ihan heti), kokeilin toista, ajatukset harhaili jo kolmannessa. Selasin kirjahyllyn läpi - laskoksia, kirjontaa, applikaatiota, tilkkutöitä, nahkaa, kankaanpainantaa, origameja. Mitä sitä tekisi? Modernia vaiko perinteistä, romanttista vaiko suoraa ja sileää. Koko pinta vaiko vain pieni yksityiskohta. No, tulihan sitten lopulta valmistakin, kuten kuvista näkyy, mukavasti sohvannurkassa pieniä pistoja pistellen!Syksyllä Husqvarnan blogitapaamisessa saadut erilaiset tilkut pääsivät koristamaan kukkaroa ja "kanteen" kirjoin laaka- ja solmupistoin kukkakuvion. Lopputulos ihan nätti ja näpsäkkä, juuri käsilaukkuun sopiva, sellainen kuin piti tullakin. Kirjonnasta halusin pullean ja tiiviin ja ihmeen hyvin onnistui nuo laakapistot pitkän pitkän tauon jälkeen. Kirjonta on muuten sitä sohvakäsityötä parhaimmillaan, kannattaa kokeilla! Kuvio on Heather Baileyn silitysarkista, ostettu aiemmin jo lopettaneesta Signorinan nettikaupasta. Erilaisia pistoja käyttämällä kirjontakuviosta saa hyvinkin erinäköisen. Kuka muu on muuten sitä mieltä, että ne kirjontasilitysarkit pitäisi ehdottomasti palauttaa käsityölehtien keskiaukeamalle? Minä olen.

Laitan tähän teille muillekin oman kukkaroni jonkinlaiset mitat ja ohjeet ompeluun, jos muillakin olisi tarvetta tällaiselle. Vinonauhan ompelussa käytin hyväksi Husqvarnan yhteistyön merkeissä saamaani vinonauhan kiinnityslaitetta, josta kerron hieman tarkemmin ohjeiden jälkeen. Jos tarvitset neuvoja vinonauhan ompeluun ihan tavallisella paininjalalla, kurkkaapa havainnollistavat kuvat Ohje-sivun alta. Olen sinne laittanut muutaman vinkin ja lisään tämän postauksen linkin myös sinne myöhemmin. Kukkarossani on tilaa 6 kortille ja 2 käyntikortille tms (sisäosan alin tasku, joka jää 1 cm:n levyisen kantin takia hieman matalammaksi), tämä on omiin tarpeisiini juuri sopivan kokoinen.


TARVIKKEET:

- Puuvillakangasta (1-2 erilaista), kiinnisilitettävää tukihuopaa, vinonauhaa n 1,25 m, neppari (halkaisija 1,5 cm), muovia (itse käytin hieman paksumman muovitaskun muovia) ), pieni pala tukikagasta, (kirjontalankaa kirjontaa varten), lankaa, ompelukone sekä iloinen ja levollinen mieli.

- Mittaa ja leikkaa kappaleet allaolevan ohjekuvan mukaan ja merkkaa kaavoihin ja kankaan paloihin muovitaskujen paikat sekä nepparin paikka, kaavat sisältävät noin 1 cm kanttausvaran.

Huom! Päällikappaleeseen kannattaa ottaa 0,5 cm lisää pituutta kääntymisväljyyttä varten (itselläni jäi mitta heiman naftiksi ja kiristää hivenen lopputuloksessa)


- Jos haluat koristella kantta esim. kirjomalla, tee se ensin.
- Silitä tukihuopa kiinni vuoriin
- Silitä tukikankaan palanen päällikappaleen alaosaan tukemaan nepparin kohtaa
- Ompele neppari paikoilleen niin päälliseen kuin vuoriosaan
- Jos haluat vuoriin nimesi, ompele se nepparin alapuolelle
- Aputikkaa muovit kiinni tuettuun vuoriin, niin että ensimmäinen muovinpala sijoittuu noin 8,5 cm yläreunasta alaspäin, jätä reilu sentti väliä ja tikkaa alempi muovi paikoilleen
- Laita sisäkappaleet nurjat puolet vastakkain ja aputikkaa 6 kpl muoveja kiinni sisäosaan, ensin toinen puoli ja sitten toinen. Jätä toiseen päätyyn noin 0,8 cm kanttausvara, sijoita muuten muovit lähes kiinni toisiinsa
- Aseta päällinen ja vuori päällekkäin ja kanttaa kaikki reunat vinonauhalla alapäätyä lukuunottamatta.
- Kanttaa myös sisäkappaleen pitkät sivut sekä yläreuna
- Aputikkaa päällinen ja sisäosa alareunoistaan kiinni. Tarkista, että sisäosa asettuu ihan pikkuisen päällisen reunojen sisäpuolelle.
- Kanttaa alareuna
- Silitä, jos on tarvetta, mutta älä sulata muoveja!
- Sujauta kortit sisään, taita sisäosa haitariksi, napsauta kiinni ja laita kukkaro käsilaukkuun :)

Toivottavasti ohje on ymmärrettävä, jos huomaatte virheitä, niin vinkatkaa!

Sitten muutamia vinkkejä säädettävän vinonauhan kiinnityslaitteen käyttöön, jos sellaisen jo omistat tai sellaisesta haaveilet. Itse kanttaan vinonauhalla paljon, olen suorastaan kanttaushullu ja mielenkiinnolla testasin paininjalkaa. Minulla on myös toisenlainen kanttausjalka odotamassa testausta vertailun vuoksi. Hyvä video käyttämäni kiinnityslaitteen käyttöön löytyy täältä, mutta muutamia omia vinkkejä vielä lisäksi. Laite soveltuu minusta parhaiten pitkähköihin, suoriin ja kaareviin reunoihin, esimerkiksi aiemmin syksyllä kanttasin tekonahkahameeni saumanvarat tällä laitteella upeasti, mutta mokasin muuten hameen kanssa, joten siksi sitä projektia ei ikinä nähty täällä. Suorakulmien ompelu on tämän laitteen kanssa hankalaa (mahdotonta) ja niinpä olen hypännyt kulmien yli ja ommellut nuo kukkaron kulmakohdat myöhemmin ihan tavallisella paininjalalla.

Kiinnityslaite on säädettävissä vinonauhan levyden mukaan, ja säätö tapahtuu helposti ruuvia pyörittämällä. Tällaisessa kevyessä työssä, jossa oli useampi kangaskerros päällekkäin, omasta mielestäni helpoin tapa asettaa kangas ja vinonauha paikoilleen on irrottaa paininjalka istukasta, työntää vinonauha paikoilleen ja laittaa myös kangas väliin jo valmiiksi. Sitten asetin paininjalan varovasti kankaineen takaisin paikoilleen. Epäonnistuneessa projektissa en irrottanut paininjalkaa pois, joten kumpikin tapa toimii. Vinonauha kannattaa vetää kuitenkin reilusti paininjalan yli, kuten ekassa kuvassa, ompelun aloitus käy silloin helpommin.
Halusin ehdottomasti kiinnittää vinonauhan suoralla tikillä enkä siksakilla, jota suositellaan videossa ja paininjalan mukana tulevassa ohjeessa. Siksakki on luultavasti helpompi tapa, mutta suora ommelkin onnistuu, siinä pitää vain olla tarkempi ja vaatii ehkä hieman enemmän harjoitusta. Maltti on siis valttia! Siirsin neulan asentoa vaakasuorassa niin että se kulkee millin-kaksi vinokantin reunan sisäpuolella. Kukkaron muovit meinasivat vähän aiheuttaa ongelmia, sillä niiden avoin reuna meinasi jäädä paininjalan "taskuihin" kiinni ja aiheutti vähän mutkia tikkaukseeni. Normaalisti vinonauhan ompelussa ei tällaisia ongelmia kuitenkaan ole ja laite on yllättävänkin kätevä, kun sen kanssa sinuiksi pääsee. Varmasti käytän sitä jatkossakin. Laite on hyvä kanttauksissa, joissa aloitus ja lopetus eivät tule samaan kohtaan.

Ja vielä yksi juttu, jota minun on pitänyt syksystä saakka mainostaa, varsinkin kaikille Husqvarnan omistajille eli siis vinkki UUTISKIRJEestä, jonka voi tilata Husqvarnan kotisivuilta omaan sähköpostiin. Uutiskirjeessä saa tietoa esimerkiksi uutuuksista ja tarjouksista sekä muista alan ajankohtaisista uutisista. Kannattaa siis tilata!

Tällainenpa posti tällä kertaa. Kiitos kaikista ajatuksistanne ja kommenteista, joita jätitte edelliseen postaukseen, luin niitä mielelläni <3. Täällä jatketaan kässähommia ainakin virkkauksen ja arvontapalkinnon parissa. Tänään jatkuu meillä tyttöjen kanssa myös kansalaisopiston Lapsi-Aikuinen kässäkerho ja tiedossa on pussukoiden tekoa laminoimalla. Sitä en olekaan ennen tehnyt, joten taatusti mukava ilta tiedossa :). Viikonloppuna on pienen sukulaistytön ristiäiset, joten kaikkea kivaa ja jänskää tiedossa muutenkin. Moikka!


I was in a need of a card holder wallet. The trickiest part was to decide how to embellish it. After too much thinking and going throuhg my craft books I decided to hand embroider a little  flower detail to the cover. The design is from Heather Bailey. I haven't done satin stitches in ages but I'm very happy with the result. It became full and puffy, just the way I wanted it. 

Making the card holder was pretty fun. I haven't done much things like that because making clothes has always been my main priority. Last year I got the adjustable bias binder from Husqvarna Viking Finland and I wanted to give it a try now. In general I use bias binding a lot so it was really interesting to try it. You might find this video helpful if you're wondering how it works. It sure needs some practising but once you get it, it's a nice little tool for sewing projects. I'm definitely going to use it more often. 

Lately I've been continueing my crocheting project. I have learned to crochet old lace patterns, it's quite interesting. I have also a little giveaway coming sooner or later so don't forget to visit here! Have a great Thursday!!

46 kommenttia:

 1. No ompa kätevä ja kaunis!!

  VastaaPoista
 2. Kerrassaan kaunis <3 . Tämä olisi sangen kätevä. . sais vain ompelujumin selätettyä :D. Olet hirmuisen aikaansaava . Iloa arkeesi ja paljon energiaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, jumi vaivaa. Mutta sinulla syntyy muilla tekniikoilla aina kaikkea kaunista, kiitos Arkinen!

   Poista
 3. Tällaiselle pussille olisi kyllä enemmän kuin tarvetta, kaunis! Minulla kaikenkirjavat etukortit matkaa pienessä kangaspussissa käsilaukun pohjalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pussikin kuulostaa kätevältä- ja olisi syntynyt aika paljon nopeammin, siihenkin olisi voinut kirjoa jotakin, vaikka omat nimikirjaimet :). Laitanpa senkin idean hautumaan, kiitos AnniK!

   Poista
 4. Voi kuinka kaunis ja käytännöllinen kukkaro! Ihan samat ongelmat on minullakin korttien kanssa. Kukkaro pursuilee, lukitus renkkaa ja saumat paukkuu liian paksun sisällön takia. Kiitos kun laitoit oheet kukkaroon. Tällainen pitäisi kyllä ehdottomasti saada tehtyä! Tuo lisälaite näyttääkin kovin näppärältä. Ihanan siistiä jälkeä olet saanut aikaiseksi. Mukavaa kässäkerhoa ja hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa niin tutulta nuo kukkaro-ongelmat, nyt jos saisi minun kukkaro vähän kevyemmän taakan harteilleen :). Lisälaite on näppärä, kerron sitten kumpi on suosikkini, kun saan toistakin testailtua. Oli oikein kiva kässäkerho, siellä aika rientää aina niin joutuisaan samanhenkisten äitien ja lasten kanssa puuhaillen :). Kiitos Pizzicato, hyvää viikonloppua!

   Poista
 5. Love that embroidery! What a cool binding foot. I was thinking of taking your advice and making a table runner. I could use some of these techniques so thank you!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Table runner sounds great, can't wait to see it! Thanks Angela :)

   Poista
 6. Nåh, voi kuinka söpönen! Ja tässähän tuli heti ostotarve tuollaiselle kanttauspaininjalallekin! :-)
  Kirjomasi kukkanen on aivan ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimikirjaimet olis ollut kanssa aika kiva kirjoa tuohon kanteen, täytyy yrittää kirjoa enemmänkin, on se vaan niin kivaa puuhaa. Tällaiset pienet jutut vielä valmistuvat suht nopsaan :). Kannattaa tutustua omaan koneen lisätarvikevalikoimaan, sieltä voi löytyä kuule vaikka mitä. Kiitos Maija!

   Poista
 7. Kiva korttikukkaro ja tuollainen olisikin oikein hyvä, itsellänikin kaikki kortit vain täyttävät kukkaroa, täytyypä laittaa do-listalle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama ongelma oli täälläkin! En tiedä, miksi ei aiemmin ollut tällaisen ompelu tullut mieleen :). Kiitoksia Tilkkureppu!

   Poista
 8. Nätti! Siis just tuommosenhan määkin tarvitsen. To do-lista senkun kasvaa vaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se lista on paha! Se pitäis välillä ihan nollata ja aloittaa kokonaan alusta :D. Kiitti Pikku Akka.

   Poista
 9. Onpa näppärä! Mun kukkaro alkaa olla jo tiensä päässä, vetskari rikki joten kolikoita siinä ei voi pitää enää ollenkaan vaan joudun kuskata aina mukana myös nipsukukkaroa.. En vain ole löytänyt mieleistäni uutta ja olenkin joskus miettinyt kukkaron ompelemista.. Siihenkin voisi tehdä riittävästi taskuja kaikille korteille.. :) Saapa nähdä, saako sitä koskaan aikaiseksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netistä kyllä varmasti löytyy ihan rahakukkaroillekin vaikka minkälaisia ohjeita, jos vaikka innostut tekemään. Itse ostin uuden lompakon vasta pari vuotta sitten ja se onneksi on pysynyt vielä ihan siistissä kunnossa vaikka välillä kuiteista (ja korteista) pullisteleekin aika tavalla. Kukkaron ostaminen on kyllä jännä juttu, itselle ainakin on tosi tärkeää, että se on oman näköinen, ihan mikä tahansa ei käy :).Kiitti Raisa!

   Poista
 10. Upea kukkaro! Ja niin viimeisen päälle taas tehty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä kartan tämmöisiä töitä aika paljon, mutta yllättävän kivaa tämän ompelu sitten kuitenkin oli, näitä voisi varmasti tehdä lahjaksikin! Kiitos Eerika :)

   Poista
 11. Suloinen kukkaro ja varmasti tarpeellinen. Ihan loistavat nuo läpinäkyvät taskut, lompakosta kun saa aina penkoa, että mistä se oikea kortti löytyisi. En kylläkään pidä mukana kuin niitä, joita kaikkein eniten käytän, mutta onpa niitäkin aika liuta! Kiitos ohjeesta, ehkä pitäisi tehdä tämmöinen itsellenikin.
  Kirjontasi on kaunis. Minäkin toivoisin niitä silitysarkkeja takaisin. Jos villasukkien neulonta ei ollutkaan lempipuuhaani käsityötunneilla, niin kirjonnasta olen aina tykännyt, vaikka ei sitä ole vuosiin tullut harrastettua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi multa löytyi kuitenkin tuota hieman vahvempaa muovia, vaikka luulin jo että kukkaron teko katkeaa heti riittävän vahvan muovin puutteeseen! Harmi, kun ei silloin aikoinaan tullut otettua niitä silitysarkkeja talteen, yksi melko jouluaiheinen vain löytyy. En tiedä, onko mitään tuon tapaisia eri aiheisia kirjasia tms kaupoissa missään päin maailmaa, niistä kuvia vois leikellä käyttöön ja sitten vielä olisi siinä joku tasku, missä voisi leikattuja säilyttää. Itse ainakin voisin sellaisia ostaa, täytyykin alkaa muuten tutkimaan asiaa, jos sellaisia vaikka löytyy :). Kiitos Manda!

   Poista
 12. Ihana! Ja kirjonta vasta ihana onkin! Tuollainen kirjonta somistaisi hienosti vaatettakin tai mitä tahansa. Pikku lompsa olisi tosi tarpeen reissussa, kun normi lompsa on niin suuri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä monesti reissun päälle aina siivoan lompsan ylimääräisistä korteista, tosin sitä lompsan siivoamista voisi harrastaa ihan muutenkin vähän useammin. Kirjontoja on kyllä niin monenmoisia, ja upeasti niillä kyllä saisi kaikkea mahdollista koristeltua. Kiitos Saija!

   Poista
 13. Ompas hieno kukkaro! Kortteja tosiaan kertyy aivan liikaa eri paikoista. Tästä näkyy hyvin että missä oikea kortti on. Menee ehdottomasti kokeiluun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kortteja on tosiaan vaikka mitä, kun meillä on monta lastakin ja jokaisella omat kelakortit, kirjastokortit yms niin se on jo melkoinen korttimäärä äidin vastuulla :). Kiva, jos tämä oli sinusta hyödyllinen juttu! Kiitti Heidi!

   Poista
 14. Mainio kukkaro korteille ja niin mahdottoman kauniskin vielä! Tuollainen kanttauspaininjalkahan olis kätevä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ekat kantit silloin syksyllä tuntuivat hieman hankalilta, mutta niinhän se usein on kaikissa uusissa asioissa. Kun laite tuli tutuksi ja löysi oman tavan työskennellä niin näppärä apuri on! Kiitoksia sinulle Kaaru!

   Poista
 15. Kaunis ja käytännöllinen korttikukkaro. Kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä ☺. Ja kiitos sinulle kommentista!

   Poista
 16. Niin hurmaava kirjonta kauniissa kukkarossa! Ohje näyttää todella selkeältä ja en huomannut siinä virheitä. Ihan taatusti tällä ohjeella syntyy helposti kukkaroita! Minulla on ihan toimiva kukkaro ja korttien määrää olen vuosien saatossa vähentänyt, kun noissa vaatekaupoissa ei enää tule juurikaan käytyä. Mutta voisi silti tehdä tällaisen kukkaron niille korteille, jotka vaihtavat meidän talossa omistajaa aina välillä. Pojan kela-kortti ja bensakortti on ainakin niitä, joita pyöritellään kukkarosta toiseen ja aina ne on sen toisen kukkarossa :D. Kerran oli pojan kela-kortti Kiinassa saakka, mutta onneksi päästivät lääkäriin minun kelakortilla. Voisi sitten autoon jättää ne kortit omassa kukkarossaan, eikä tarvitisisi aina etsiä. Niitä kirjonta-arkkeja minäkin toivoisin takaisin. Muutamia vanhoista lehdistä on säästynyt, osa kuvioista ei ole ihan mieleisiä, mutta eiköhän niillekin käyttöä tule :). Muutenkin kässälehtiin saisi tulla erilaisia tekniikoita enemmän esittelyyn. Onneksi on nämä blogit, niin pääsee tutustumaan uusiinkin juttuihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi. Hyvä, jos ohje vaikuttaa selkeältä. Moneen kertaan sitä itse lueskelin, mutta siltikin voi aina virheitä lipsahtaa. Voi ei, Kiinassa saakka, siinä onkin ollut jo tilannetta, onneksi selvisitte ilman korttiakin. Minulla ei ole kuin yksi sellainen kirjonta-arkki tallessa, eilen tein hieman tutkimusta ja jonkinlaisia silitettäviä kirjontakuviovihkosiakin näyttää olevan saatavilla, ei kyllä hirveästi Suomessa, mutta jotain kuitenkin. Ehkä voisi yhden kokeeksi tilata, ei ollut niin pahanhintainen. Minusta Suuri Käsityölehdessä on ollut aika kivasti viime aikoina myös erilaisia tekniikkaesittelyjä tai ainakin viime vuonna oli. Minulle on nyt se lehti tullut vähän pitemmän pätkän ja joka lehdessä on nyt ollut minusta jotakin kivaa toteuttamisen kelpoista, kun vaan ehtisi toteuttaa. Ainakin yksi mekkokaava ja virkattu peitto houkuttelevat ihan hirveästi :). Mutta kyllähän blogit ovat ihan huippuja ideointiin, nappaavathan monenlaiset lehdetkin niistä hyviä ideoita jakoon :).

   Poista
 17. Voi ihanuus miten kaunis kukkaro ja kirjonta erityisesti<3 Kirjonta on kyllä tällä hetkellä mun lemppareita käsitöissä, Niin monta kirjontatyyliäkin olisi, mitä haluaisi opetella:)
  Olen karsinut omasta lompakosta aika paljon korttia ja monestihan sitten on käynyt niin, että juuri sillä hetkellä puuttuu se kortti, mikä on kotona. Korttilompakko olisi kyllä todella tarpeellinen. Vinonauhankiinnytysjalka näyttää kätevältä. Sellaiselle ei vielä ole itsellä tarvetta, mutta pidetään silti mielessä.. Piilovetskarijalkaa odottelen parhaillaan, tilasin jo syksyllä, mutta sitäkään ei näy, tilaamieni kirjojen lisäksi:D Ja heeei, mitä kirjonta-arkkeja? Missä lehdissä? Joo, ehdottomasti ne takaisin!:D Tässä juuri mietiskelen, mitä tapoja on olemassa kirjontakuvion siirtämiseen. Ajattelin suurentaa kuvion kirjasta, mutta miten sen siirrän kankaalle? Ostin myyjän suostuttelemana sellaisen "iron-on pattern pencil:n"..en ole kyllä vielä ehtinyt tutustua käyttöohjeisiin:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin löysin taannoin ihan uusia kirjontatekniikoita yhdestä kirjaston kirjasta (Kaikki kirjonnasta). Piti ihan hommata sekin kirja omaan hyllyyn, oli niin monipuolinen. Onneksi löysin Huutonetistä käytettynä (kunto ihan uutta vastaava) joululomalla, sitä kun ei ole myynnissä enää, ehkä antikvariaateissa ja hinnat näyttivät olevan aika paljon enemmän kuin mitä itse maksoin. Oli kyllä uskomaton tuuri! Ulkomailtako olet tilannut, vai mikähän niin kestää pitkään sun jutuissa ;). Joo se kirjontakuvion siirtäminen on mullakin monesti ongelma, kokeilin joskus sitä, että tulostaa ja sitten silittää sen musteen kankaalle, mutta en ollut oikein tyytyväinen. En ehkä uskaltanut riittävän kuumalla painaa tai jotain. Monesti käytän ihan ikkunaa valopöytänä :). Tummat kankaat ne vasta hankalia sitten onkin, oon joskus piirtänyt kaavapaperille ja sen läpi sitten kirjonut ja repinyt paprut pois - melko hankalaa sekin. Tuollaista kynää täytyy munkin kysäistä seuraavalla kaupunkireissulla. Täytyy toivottavasti pian hakea vanua tilkkupeittoon niin sitten on kaupunkireissu tiedossa pitkästä aikaa ;). Kiitti Villapipo sulle!

   Poista
 18. Hienosti suunniteltu kukkaro ja upeat perusteelliset ohjeet. Kirjonta kutkuttaa minunkin mieltäni, pitäisikö kokeilla, kun edelliset kokeilut ovat nuoruusvuosilta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kokeilepa ihmeessä, näkisin mielelläni sun kirjontatöitä :). Kiitti Pirjo!

   Poista
 19. Voi kun on ihana kukkaro. Kätevästi saa sujautettua kortit tuonne. Kaunis kirjailu. Uskon, että kirjailu on kyllä ihanaa puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Onhan se vallan ihanaa. Nyt olen tehnnyt pientä Hardanger-työtäni valmiiksi myös, mutta pitääkin vielä lähteä lankakaupoille, kun loppui viime metrillä (tai pitäskö sanoa sentillä ;)) kesken.

   Poista
 20. Oi miten kaunis ja käytännöllinen. Ihanan värikästä kangasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sinulla on muuten sellainen nimi (miinus viimeinen a), jota äitini oli ehdottanut minulle. Isä piti kuitenkin päänsä ;)

   Poista
 21. Onpas upea! Näyttää oikein käytännölliseltä. Blogisi uusi ilme on oikein raikas ja kertoo hyvin siitä, miten monipuolisesti harrastat käsitöitä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista :). Joo halusin banneriinkin vähän nyt eri ilmettä, tyttösten vaatteiden osuus kun nyt alkuvuodesta ainakin tippuu aika radikaalisti. Ja nyt on mulla ollut paljon kaikenlaista käsityötä yhdistettynä ompeluun niin luulen että tuo kuvastaa ihan hyvin sisältöä ;).

   Poista
 22. Upean näköinen ja todella käytännöllinen! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se saa minut hymyilemään :) Thank you for your comment.