torstai 3. syyskuuta 2015

Tähtiä mun tähdille (sekä napinläpiharjoituksia) - Stars for my stars


Ompelin omille tähtisilmä-tytöilleni tähtikuvioisia vaatteita koulu- ja kerhopäiviin. Leppoisaa, hempeää, tyttömäistä ja nättiä.

Tähtikuosisia kankaitahan on ollut jo vuosikaudet, mutta vasta nämä Noshin Ministar tähdet saivat omat silmäni tuikkimaaan ja sulattivat kunnolla sydämeni. Tähtösten pieni koko ja harva asettelu on jotenkin sympaattisen näköistä. Parasta minusta on kuitenkin ehkä se, että kankaassa on jujua jo tekstuurissa ja tämän rauhallisen asettelun ansiosta kuosi jättää tilaa vielä vaatteen yksityiskohdille ja pienimuotoisille tyttömäisille krumeluureille.


Niinpä siis surautin tytöille kivat asut yhdistäen Noshin vanhempaa ja uutta mallistoa, koulun- ja kerhonalun kunniaksi (tosin vähän myöhässä, mutta onneksi kesähepeneissä tarkeni koulunalun). Puserossa ja tunikassa on sama Burdan (6/13) kaavapohja (lehdessä 2 eri mallia samalla kaavalla), jota olen ihan hitusen muokkaillut. Vanhimman tytön osalta puseroon on lisätty vain hieman pituutta, nuoremman neitosen osalta taas omaa muotoilua edustaa pääntielle ommeltu röyhelö ja ruusukkeet vyötäröllä. Jotkut tekniset ratkaisut ovat myös yksinkertaisempia /erilaisia kuin lehdessä, sillä näitä ommellessa oli lehti jo palautettu kirjastoon. Vuosien saatossa on tullut oma tyyli tehdä asioita, eikä ohjeita tule läheskään aina lukaistua edes läpi.

Yläosien pariksi tein raitalegginssit, isommalle ihan perusmalliset ja nuoremmalle ruusukkeilla, nämä vilahtivatkin Instagramin puolella heti valmistuttuuan jo pari viikkoa sitten, olivat minusta niin kivannäköiset. Legginssien kaava jostakin ikivanhasta Ottobresta.

Koululaisneiti esitti jo keväällä toiveen jakusta/hupparista, jota voisi koulussa pitää välitunnilla. Nyt päädyimme tekemään neulostakkimaisen version Noshin tähtijacquardista. Kokeilin pitkästä aikaa kuositella pystykaulusta - tahallaan tuollainen löysä ja laaja versio, sillä ajattelin, että kovin tiukasta ei tykättäisi. Olisi se nyt silti voinut vähän pienempi olla tai sanotaanko, että pääntietä ei olisi ainakaan tarvinnut madaltaa ja leventää ihan noin paljon. No, ihan kiva silti. Ja kaava siis oma.

Monet ompelubloggaajat ovat viime aikoina hyödyntäneet Noshin neuloksissa nurjaa puolta (myös minä täällä) ja niin tämänkin jakun yksityiskohtiin saatiin vähän erilaista ilmettä nurjaa puolta käyttämällä. Laitoin neuloksen nurjaa puolta nenäliinataskuun (täällä ainakin jo nuhanokkia liikkeellä), kaulukseen ja vyölenkkeihin sekä hihansuun käänteisiin. Kankaan nurjasta ja oikeasta puolesta puheen ollen, oletteko Suomessa törmänneet kankaisiin, jotka ovat oikeasti tehty kumpikin puoli käytettäväksi? Etsyssä olen törmännyt sellaisiin, lähinnä japanilaisiin kankaisiin, toinen puoli saattaa olla esim. ruudullinen ja toinen pilkullinen. Ne on tosi hienoja, joten o'hoi kaikki suomalaiset kangaskauppiaat, sellaisia tännekin ompelijoille, kiitos :).

Raitatrikoota jäi vielä sen verran, että pyöräytin siitä pitkän huivin tytölle. Päihin laitoin tuollaiset resoritähdet, ei mikään paras materiaali tähtiin, kuten kuvista näkyy, mutta ihan hauska huivista minusta silti tuli.

Jakun ompelussa pääsin taas testaamaan uuden koneen* napinläpimittarin avulla tehtävää automaattista napinläpeä enemmän. Olen nyt tahallani testannut sitä muille kuin puuvillakankaille, sillä en usko, että sellaisen kanssa tulisi edes mitään ongelmia. Testasin sitä jo aiemmin pitsille, sillä halusin nähdä, miten mittarin rulla pyöri pitsillä (hyvin, ei tarttunut) ja nyt halusin kokeilla sitä hieman vahvemmalle trikoolle. Tästäkin testistä kone selviytyi hyvin eikä kauluskaan ollut liian paksu rullan alla.


Napinläpimittarin käyttäminen on todella yksinkertaista. En tiedä kuinka monella teillä on vastaavanlainen systeemi omassa koneessanne, mutta itselle tämäkin vempain oli aivan uusi tuttavuus. Niinpä kerron tässä lyhyesti siitä ja ne, joille on tuttua, voivat hypätä pari kappaletta alaspäin.

Tämän koneen Sewing Advisor -järjestelmä kertoo minulle aina sopivimmat säädöt erilaisille kangastyypeille sekä ompelutekniikoille, näin myös napinläpien kohdalla. Näytöstä voin tarkistaa, että esimerkiksi kaikki langankiristykset ja paininjalan puristukset ovat oikein ja säätää ne sitten oikein tarvittaessa. Kiinnittäessäni napinläpimittarin johdon koneeseen, antaa kone minun asettaa napin koon, jonka mukaan kone tekee automaattisesti oikean kokoisen napinläven. Napin halkaisijan saa helposti mitattua etupaneelissa olevan mitan avulla. Tämä mitta on aivan järjettömän kätevä, ainakin tällaisella ompelijalla, jolla ne mittanauhat tuntuvat aina olevan jossakin väärässä paikassa. Napinläven tekemiseen olen käyttänyt Start/Stop nappia, jolloin polkimeen ei tarvitse koskea ollenkaan, vaan olen vain keskittynyt huolehtimaan siitä, että kangas pysyy suorassa.

Tässä tytön jakkuprojektissa minulla oli käytössä tavalliset matalat, kannattomat napit. Kiinteä mitta napissa riitti, sillä kone teki napinläven pienellä "väljyysvaralla". Tulevissa takkiprojekteissa aion sitten testailla kannallisia ja korkeampia nappeja, myös koneessa olevaa vaatturinnapinläpeä, jota en omalla konellaani ole oikein kauniisti saanut onnistumaan. Mutta kertoilen niistä sitten myöhemmin, kunhan ehdin projektien kimppuun. Ja muistakin koneen ominaisuuksista, aina kun tuntuu, että jotain hyödyllistä raportoitavaa on.

Koulutytön kanssa yritimme kuvata tuollaisen minivideon tuosta automaattisesta napinlävestä, täytyy sanoa, että noinkin lyhyen videon kuvaaminen oli kyllä paljon hankalampaa kuin tuo napinläpien teko! Koetilkutkin meinasi jo loppua (kun jompi kumpi aina sanoi vahingossa jotakin tai sitten kuvaus alkoi liian myöhään tai aikaisin tai jotakin muuta). Mutta videosta näkyy, kuinka helppoa ja nopeaa napinläpien teko voi näillä nykyajan koneilla olla. Että varokaa vaan kaikki, joilla on "vanha" ompelukone - ja siis tällä koneellahan saa ihan manuaalisestikin sen napinläven tehtyä, mutta ei taida nyt vähään aikaan olla palaamista siihen tyyliin minulla ainakaan :).
Tämän melkoisen pitkän, paljon kaikenlaista sisältäneen ja kovin asiapitoisen postauksen myötä toivotan mukavaa loppuviikkoa teille kaikille ihanille naisille siellä ruudun toisella puolella!

ps. Käykäähän kurkkaamassa kivoja käsitöitä Project Run and Playn sivuilla täällä. Äänestää saa, jos haluaa :). Mun ehdoton suosikki on kyllä se karhu, kiva kirjonta-idea vaikkapa pojille myös!

*blogiyhteistyö/testikäytössä Husqvarna Vikingiltä


This post is all about stars and stripes and light colors. I ordered some Nosh fabrics to make my girls some basic "back to school"-clothes. I like this Ministar knit a lot, first because I really like the flame structure and second because the stars aren't too tight. The layout of the stars leaves nicely some space for something extra and if you know me, you know I like details in clothes, even if they are just something small. 

On our weekly visit to library I found a cute pattern from Burda (June 2013) which I thought would be a good choice for this star knit. There were two different versions of the same pattern and I decided to do them both. I did some small changes as my habit is: for the older daughter I added some length to the hem and for the younger daughter I added the ruffle to the neckline and the two little rosettes to the waistline. 

Before the shirts I also made those stripe leggings. Some of you have already seen them on Instagram when I posted them two weeks ago part of the #sewphotohop challenge. I've seen rosettes at least on dresses, beanies, shirts and on blankets and pillows but not on leggings before so I figured it's a cute detail. The basic leggings pattern is from Ottobre. 

It was last spring when our oldest daughter asked me to make her a hoodie or jacket or something like that she could wear at school or on her way there. For some reason I'm not really a hoodie kind of (sewing)person so I asked if it could be more of a knit cardigan style and she said yes. So that's how this came out, I haven't drafted this kind of collar for ages and it's not perfect, but it'll do. The wrong side of this Nosh jacquard looks quite nice so once again I used it in the details, like the collar, pocket and belt loops. I have seen some gorgeous double sided fabrics on Etsy, oh, I wish we had something like that available here too (I'm very shy ordering anything abroad, although I've seen so many yummy fabrics online). The cardigan pattern is my own. 

I had some of the stripe knit left and I decided to use it for a long scarf. Some more stars again, you see :). They look quite homemade (which they obviously are, ha ha), I should have narrowed the seam allowance more in the sides. I cut the angle away, but it still looks bit bumpy. I still like the scarf, it's a lot of fun!

This sewing project gave me a good reason to use my new machine's automatic buttonhole foot. It's so quick and easy to use. Everything is made so easy, the Sewing Advisor of the machine tells me all the right numbers, pressure, which foot to use etc. I just select the material and what I'm doing and I look at the screen what I have to do. That feels very luxurious compared to my old machine. I tried making a very short video about this great buttonhole foot, and found out that it was very difficult - much more difficult than sewing the holes :). 

Have a nice week everyone!!
40 kommenttia:

 1. Kyllä tyttösten nyt kelpaa kun on noin kauniit vaatteet! Ihana tuo raitatrikoo, siitä voisin ottaa jonkun asun itsellenikin :)
  Pitäisikin tutkia omaa ompelukonettani tarkemmin. Kaikenlaisia hienouksia siitäkin löytyy, olen vain niin kovin laiska niitä käyttämään. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin ihan sinun väristä! Ei sitä kyllä itsekään läheskään kaikkea ole irti koneesta ottanut. Tämän testikoneen kanssa aion olla parempi oppilas :). Kiitos!

   Poista
 2. Ihania tähtiä tähtösille ♥
  Bongasin sinut Kodin Kuvalehdessä :) Ihana oli myös se pottutyyny !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä, joko se lehti ilmestyi? Luulin, että vasta 2 viikon päästä :D. Ehkä mullekin tupsahtaa oma versio huomenna postilaatikkoon, täytyykin tarkkailla PostiJarin kulkua :). Kiitos Tarja!

   Poista
 3. Oi, olipas jättipostaus:) Siis joo, tähän Noshin ministariin olen itsekin ihastunut niin kovasti, että piti laittaa vähän tilausta taas, aqua ministarista..kangas vain yksinkertaisesti miellyttää niin kovasti silmää, sopivan herkkää ja hillittyä. Kangas antaa myös varaa yksityiskohdille, mitä nyt ikinä keksiikään tehdä:) Upeille näyttää tähtityttösten asut, ihania röyhelöitä ja ruusukkeita. Ja sitten jakku, se on niin upea! Tykkään kankaasta ja erityisesti tuosta jakun mallista. Voisin kyllä haluta tuon mallisen jakun itselle:) Ja napinläpi, tämän testausta vähän odottelinkin..ei oo totta miten näppärästi ja siististi se onnistuu tuolla koneella! Ja millä vauhdilla:D Omassa koneessani on ensinnäkin aivan hillittömän kokoinen se napinläpijalka, ja ottaa kiinni joka ikiseen paikkaan, jos vähänkin paksumpi reuna vastassa. Ja koneen valmisteluun joutuu oikein keskittymään, ennen kuin voi edes aloittaa. Taitaa minulla olla oikeasti koneen vaihto kohta edessä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä on ollut oikein muutaman viikon projekti, kun on tämä koulun alku ja lasten jalkapallokauden loppu aina vähän kiiruinen :). Sauma silloin ja toinen tällöin, mutta kyllähän sitä niinkin valmistuu. Tykkään muuten itsekin tosta jakusta, tuollainen jostain bukleesta olis aika ihana. Tai itse asiassa nuo puserot on musta kans kivan mallisia, luulen että toimisivat omassa vaatekaapissa myös. Mulla on napinläpi toiminut vanhassakin koneessa ihan kivasti mutta siis tosiaan tämän koneen vauhti kyllä viehättää!! Ja nyt riittää että yhdellä pisteellä merkkaa tuon aloituskohdan. Mulla on vanhassakin koneessa ollut jonkinlainen ohjelmointimahdollisuus, jota silloin aluksi käytin tai siis sen ekan vastaavan koneen kohdalla, mutta se on hankalampi käyttää ja manuaalisesti olen oikeastaan tehnyt sitten aina. Onpa harmi, kun sulla ei napinläpi pelitä kunnolla. Mutta onneksi olet keksinyt keinot ja opetellut tekemään niitä erikoisnapinläpiä! Kiitos ja ihanaa viikonloppua sulle!

   Poista
 4. Onpa kyllä ihania vaatteita taas. <3

  VastaaPoista
 5. Onpa kyllä kiva tuo tähtikuosi. Ihania vaatteita olet koulun ja kerhon alkuun tytöille ommellut. Huivin tähdet onkin aika hauska idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa! Just eilen illalla tajusin, että miksi ihmeessä en kaventanut noita huivien päitä suipoksi, kun tuo rypytetty pää näyttää vähän tönköltä :D. Taitaa mennä korjaukseen vielä ! Yritänpä tänään ehtiä tulla katsomaan paremmin sitä sun tekemää vauvanpeittoa :)

   Poista
 6. Niin kauniit vaatteet ja kivat kuvat! Minitähtikangas on minunkin mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kangas sopii kyllä kivasti niin lapselle kuin aikuiselle ja vauvasta vaariin! Kiitos Saija!

   Poista
 7. On kyllä kivat nuo tähtikuosit, varsinkin vaaleanpunainen harmailla tähdillä on oikea herkku :) Ja taas niin kivoja vaatteita, kyllä noilla kelpaa koulua ja kerhoa aloitella. On se muuten jännä kun heti kun ilmat kylmenevät, niin johan alkaa nokat vuotamaan. Täälläkin on jouduttu kaivamaan nessupaketti esille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläkin tuntuu että alkaa nenä vuotaa, en nyt kyllä välittäis yhtään. Kaikenlaista touhua olisi niin kuin esim. kesäkamppeiden siivoaminen eteisestä, ei taida sandaaleille eikä hellehatuille olla enää arvetta. Arvelinkin, että tuo vaaleanpunainen kangas olisi sun suosikki :). Kiitos Eerika!

   Poista
 8. Onpas tutunnäköisiä kankaita. :) Ihania asuja olet niistä tehnyt, käytännöllisiä mutta silti niin kauniita kivoilla yksityiskohdilla. Voi kun olisi kiva ommella siistejä napinläpiä, niitä ei tule juurikaan tehtyä kun en ole saanut koneessa sitä automaattisesti toimimaan kunnolla ja manuaalinen on hidasta/tylsää/hankalaa. Mukavaa loppuviikkoa sinulle ja tähtisilmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä katoinkin Instagramin puolella, että samoja kankaita näytti osa olevan! Mukava nähdä mitä taitavissa käsissäsi niistä syntyy :). Onpa kurja jos sullakin on harmia napinläpiautomatiikan kanssa. Kaikki harmi koneiden kanssa on kyllä niin inhottavaa. Iloista viikonloppua teidän perheelle, kiitos Manda!

   Poista
 9. I absolutely love these outfits! The colors and mix of prints is just perfect. The stars on the scarf are so much fun too.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It's a great mix , isn't :). That's one reason I like Nosh's knits a lot, they are so easy to mix, even though some of these were from older season. Thanks Angela, have a great weekend!

   Poista
 10. Hienot vaatteet ja noi mallityttöset! Kehuja heille hauskoista kuvista :) Nopea napinläpitekniikka, wau.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hieno tar, myös tyttösten puolesta. Paljon oli kivoja kuvia,en vaan osannut oikein säätää taaskaan kunnolla, kuvat näyttivät paremmilta pienellä ruudulla kuin sitten isolla :). Mutta siltikin kivoja ovat tosiaan tunnelmaltaan minustakin ja hauska tuo vanhan ladon/ulkovaraston seinä taustana.

   Poista
 11. Hurjan nättiä tuo tähtikangas! Minulla ei ole mitään kokemusta Noshin kankaista. Täytyisi ehkä vähän sivistää itseään, kun niistä niin paljon blogeissakin ommellaan :) Puserot ovat tosi kauniin mallisia. Joskus SK:n lehdessä oli tuollaiset röyhelöt tytön puserossa ja olen aina silloin tällöin sellaista suunnitellut saamatta kuitenkaan aikaiseksi :) Olipa tosi kiva tuo videon pätkä! Minulla on koneessa tuollainen Sewing Adwisor ja myös tuo napinläpijalka. Viimeksi ompelin sillä napinlävet siihen tyttökankaiseen tunikaan ja kyllä se tosiaan onkin kätevä ja nopea. Tulee tasalaatuista ja siistiä jälkeä. Tosi mukavaa, kun esittelet koneen eri toimintoja, sillä näyttäisi tuo malli melkein samanlaiselta kuin omani. Toivottavasti teillä nuhanenät paranee pikaisesti! Kiitos kirjeestä, joka saapui eilen ja sai aikaan leveän ja onnellisen hymyn meidän eskarilaiselle! :) Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootko käynyt Noshin kutsuilla, tai siis ilmeisesti et, jos ei ole mitään kokemuksia :). Siellä hyvin aina näkee nuo sävyt ja pääsee hypistelemään, olen itse meinaan aika arka tilailemaan netistä. Tuosta flameestahan yksivärisenä mulla oli jo kokemusta sekä noista jacquardeista ja raita on aina sellainen varma nakki jota uskaltaa tilailla muutenkin, sellaselle nyt on aina käyttöä :). Onpa kiva kuulla että sinunkin koneessa on tuo sama systeemi, on se kyllä tosi kätevä!
   Kirje saapui jo, olipa kiva! Me tässä yksi ilta oikein varta vasten lähdettiin neidin kanssa ihan kahdestaan pyöräileen ja vietiin kirje samalla postiin :). Mukavaa perjantai-iltaa, täällä on ainakin nyt ihana sää. Kiitos <3

   Poista
 12. Ihastuttavat asut tytöillä ja niin suloiset kuvat :) Tyttömäiset yksityiskohdat vaatteissa on just nappiin ja sopivat kankaitten kuosiin. Näppärältä vaikuttaa napinläven teko ja video oli oikein hyvin onnistunut:)Mukavaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näistä tuli aika tyttömäiset, mutta aika kivasti tuo tähtikangas siihen tyyliin taipuikin :). Oli jo siinäkin ongelmansa että sain videon tänne, yksinkertaisesta asiasta tulikin melko monimutkainen, en ole noita videoiden kuvausta oikein ikinä harrastanut . Kiitos Sinulle ja iloa viikonloppuun!

   Poista
 13. Kauniita tunikoita kauniista kankaasta. Itsekin pidän juuri sellaisista kankaista, jossa on struktuuria.
  Tuo napinläpirulla näytti hyvältä, työpaikallani on kolme tuollaista konetta. Taidanpa tehdä siellä napinlävet joustaviin kankaisiin, sillä omassa koneessa se pitkä jalka toimii todella huonosti. Jää junnaamaan paikoilleen pienstäkin paksuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Teilläpä on hienot koneet siellä työpaikalla, ilmeisesti oppilaiden käytössä, otaksun :).Kiva, jos voit hyödyntää niitä. Ei se tosiaan aina ole helppoa tuo napinläpien ompelu, jos on vahvat kankaat ja sitten vaikka just joku väli, missä on saumanvaroineen ja leikkauksineen monta kerrosta päällekkäin, helposti jää jalka junnaamaan siihen. Täytyy tätäkin rullasysteemiä vielä testailla vahvempiin kankaisiin :).

   Poista
 14. Ihania syksyn piristysvaatteita! Nämä testailusi eivät helpota yhtään ompelukonekuumettani ;)

  VastaaPoista
 15. Tuiki, tuiki tähtönen! Ja nämä tähtöset tuikkivat, niin sinun suloiset tyttöset kuin vaatteet. Huivin idea on ihana, tämä toimisi varmasti pojallakin. Rakastan näitä Noshin sävyjä, en ole vaan koskaan päässyt osallistumaan kutsuille (viimeksi sattuivat vanhempainillan kanssa samaan aikaan ja muillakin kerroilla on jokin tärkeämpi meno ollut). Minä tykkään hiplata ensin ja tilata sitten, kun firman kankaat käyvät tutuiksi :). Onpas tuossa koneessa näppärä napinläpi. Omassakin koneessa tykkään automaattisesta napinlävestä, laatu on ollut hyvä ja on helppo käyttää (minulla Bernina Aurora 450). Minulla on napinläpipaininjalassa mitta napeille, se on ihan näppärä kanssa. Mutta tuo pelkällä start/stop napilla homman hoitaminen on kyllä hyvä ominaisuus, minä joudun ihan vaan kaasua painamaan. Ihanaa lauantai-iltaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi onpa sulla ollut huono tuuri kutsujen suhteen, no , varmasti jossakin vaiheessa pääset vielä! Mulla kanssa vähän sama tuon hiplaamisen kanssa. Siinä mielessä olen siis tosi onnellisessa asemassa että Ek on lähellä ja pari muutakin kangaskauppaa. Jos niin ei olisi niin kyllähän sitä ehkä enemmän tulisi silloin netistä väkisinkin tilattua. Kiitos Hanna sinulle ja mukavaa tulevaa viikkoa!

   Poista
 16. Kivoja kangasyhdistelmiä. Ihan hirmuisesti tykkään tuosta huivista. Nätti on kuvauspaikkakin. :)
  Aurinkoista ja suloista syksyn suihketta Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ❤. Sitä voi suht läheltä kotiakin löytyä kivoja kuvauspaikkoja kun vain tajuaa sillä silmällä katsella ;). Nämä vaatteet ei olis meidän laudoituksesta juuri erottuneetkaan. Tänään olikin oikein kiva aurinkoinen syyspäivä, monenlaista tulikin touhuttua :).

   Poista
 17. Upeita asukokonaisuuksia! Etenkin nuo rypytetyistä nauhoista tehdyt koristeet ovat persoonallinen ja kaunis idea.

  VastaaPoista
 18. Such cute outfits, and your daughters look like they came out of a magazine! My favorite is the scarf, so cute!

  VastaaPoista
 19. Hauskoja ja käytännöllisiä vaatteita tähtisilmillesi olet tehnyt. Lastenvaatteiden ompelu oli kyllä aikanaan ihan parasta, mutta nyt omalle, lähes kolmekymppiselle täähtisilmälle ei enää voi kaikkea kivaa ja hauskaa tehdä. Ystävien lapsille silloin tällöin. Minulla taitaa olla samanmerkkinen kone, ainakin napinläpi syntyy yhtä vaivattomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marle. Sitä täytyy tosiaan keksiä joitakin korvaavia käsitöitä itsekin sitten, kun lapset kasvavat aikuis-ikään - ja itse asiassa aika paljon aikaisemmin jo varmasti :). Lastenvaatteiden ompelusta minäkin nautin suunnattomasti!

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se saa minut hymyilemään :) Thank you for your comment.