keskiviikko 12. elokuuta 2015

Tuhlauksen tulokset - Fabric shopping in Europe


Palaan vielä sen verran meidän tämän kesän reissujuttuihin, että esittelen teille, millaisiin kankaisiin sitä rahoja tuli tuhlattua. Budjetti tulikin tosiaan käytettyä enimmäkseen kankaisiin, muuten mukaan tarttui yhdet kengät ja pari kassia (toinen heikkouteni aina ulkomaan lomilla).

Laitan tähän myös kauppojen tarkat osoitteet sikäli mikäli joku teistä on vaikka joskus menossa samoille kulmille pyörimään, tosin löytäähän niitä osoitteita netistäkin melko mukavasti.

Vaikka täällä kotikulmilla olen yleensä melko maltillinen kangasostosten suhteen, enkä heräteostoksia hirveästi keräile kaappiin lojumaan niin mikähän kumma siinä on, että lomalla sitä sitten repsahtaa helpommin kaiken maailman ihanuuksiin vailla varsinaisia kovin tarkkoja ompelusuunnitelmia. Kotiin tullesani vähän kauhistuinkin, että mitä, ostinko näin paljon - mihin nämä mahtuu? Osa näistä kankaista on sen verran kesäisiä, että jäävät suosiolla tulevien kesien projekteiksi, mutta on näissä ainakin nyt kuusi sellaista kangasta, jotka ajattelin tässä syksyllä ommella. Osan olen jo pessytkin, joten olisi kiva päästä aloittelemaan projekteja pian.

Pääsin reissun aikana käymään neljässä kangaskaupassa ja ne esittelen teille osoitteineen ja ostoksineen nyt tässä alla:

Brno, Tsekin tasavalta/ Czech Republic
Kars, Remeslnické potreby
Cejl 475/3
60200 Brno
avoinna ma-pe 7.30-18.00, la 8.30-12.00
www.kars-brno.cz


Kaupassa oli sekalainen lajitelma kankaita (ja muuta tavaraa) mm. puuvilloja, sisustuskankaita, vuorikankaita, vahakankaita ja vohvelikankaita. Myös askartelutarvikkeita mm. huopaa sekä paljon nahanpaloja, ompelulankoja, solkia ja nappeja jonkin verran. Hinnat varsin edulliset, nämä kuvassa näkyvät puuvillakankaat maksoivat noin 5 e/metri. Kaupasta löytyi yksi nuorehko miesmyyjä, joka puhui jonkin verran englantia. Kauppa ei ollut varsinaisella listallani, mutta mies löysi sen vähän sattumalta, kun pysähdyimme jaloittelemaan ja syömään Brno:n kaupungissa. Tämän kaupan lähettyvillä oli muuten aivan ihastutava pieni lelukauppa, josta ostimme upeat puiset marionetit lapsille muistoksi.

Huom! Pääset kurkkaamaan kangaskaupan sisään, kun laitat googleen hakusanoiksi "Kars Brno Remeslnicke potreby", oikealla kuva "Näytä sisätilat" :)


Lucca, Italia/Italy


Tessuti Casini Francesco di Casini Stefano
19, Via S.Paolino
55100 Lucca (LU)

Tämä Luccan Vanhassa kaupungissa sijaitseva kangasliike niin kuin monet muutkin liikkeet siellä on suljettu iltapäivällä siestan aikaan. Itsekin odottelin liikkeen aukeamista reilun tunnin verran. Kun vihdoin sisälle pääsin, oli vastassa pitkä, ehkä noin 50 vuotias, kohtuullisesti englantia puhuva herrasmies, joka palveli minua erittäin hyvin sekä esitteli kankaita mielellään.

Kaupassa oli mukava valikoima erilaisia puuvilloja, viskoosikankaita, sisustuskankaita, pitsejä, ihania ohuita villakankaita, vuorikankaita, jonkin verran trikoita ja joustofarkkua useammassa sävyssä. Hintataso ei ollut edullisimmasta päästä, mutta ei myöskään kalleimmasta, joten sanoisin, että hinta-laatu suhde oli hyvä. Esimerkikisi kuvassa näkyvät pitsit olivat muistaakseni 18 e/metri. Ostin yhtä todella tiheään kudottua, sileäpintaista ja hieman kiiltävää puuvillaa (ruusukangas alhaalla oikealla), miehen mukaan parasta laatua, mitä Italiassa on, se oli noin 25 e/metri.

Kankaat sain kauniisti paperiin paketoituna ja vielä muutaman euron alennuksenkin. Luccan Vanhassa kaupungissa sijaitsi myös lankakauppa, jossa en valitettavasti ehtinyt käymään ja osoitekin unohtui ottaa muistiin.


Pfaffenhofen, Saksa/Germany


Stoffe Tessuti Deko
Ingolstädter strasse 16
85276 Pfaffenhofen an der Ilm
avoinna ma-pe 9.30-12.30, 14.00-18.00, la 10.00-13.00
http://www.tessuti-shop.de/


Tällä paikkakunnalla käymme aina sukuloimassa, enkä ollut ollenkaan tietoinen, että sieltä löytyy näin kiva kangaskauppa. Seuraavilla kerroilla se tulee varmasti olemaan vakikohteeni.

Kauppa ei ole kovin iso, mutta valikoima on hyvä ja laaja, tyyliin jokaiselle jotakin. Paljon puuvillakankaita, myös perinteisiä Dirndl -kankaita, trikoita, muotikankaita, takkikankaita, upeita tekonahkoja jne. Heinäkuun alussa oli tarjolla myös kivoja ale-kankaita. Neulojille ja virkkaajille kaupasta löytyy mielestäni myös todella hyvä lankavalikoima. Lisäksi mukava valikoima ompelutarvikkeita, nappeja ja nauhoja.

Kauppaa piti keski-ikäinen rouvashenkilö, asioidessa pitää osata saksaa tai sitten elekieltä :). Onneksi mieheni puhuu sujuvasti saksaa ja tuli sopivasti pelastamaan minut pinteestä juuri, kun olin aloittanut kankaiden leikkuuoperaation. Oma saksankielentaito kun ei kyllä puhumiseen saakka enää taivu! Hintataso minusta oli asiakasystävällinen ja monenlaiselle kukkarolle sopiva.


Hamburg, Saksa/Germany


Mahler Stoffe
Wendenstr. 388-392
20537 Hamburg
avoinna ma-pe 9.30 - 18.00, la 11.00-16.00
http://www.mahlerstoffe.de/


Viimeinen kohteeni ennen satamaan ajeluamme oli Mahler Stoffe Hampurissa. Kauppa on iso ja valikoima tietysti sen mukainen, kuten myös hintahaitarikin. Siellä saisi helposti kulumaan tunnin jos toisenkin, jos kaikki kangaspakat olisi aikaa koluta läpi. Siellä bongasin myös muutamaa tuttua kangasta, jota olen nähnyt kotimaisen Euronkankaammekin valikoimassa, esim. Venezia -vuorikankaat ja jotkut kuviofarkut olivat kovin tutun näköisiä.

Vähän miinusta annan siitä, että kankaat piti maksaa käteisellä (siitä onneksi sanottiin lähes heti leikkuun alkaessa) sekä erityisesti siitä, että jos pakassa on jäljellä noin 3 metriä, siitä myydään vain yksi metri tai koko loppupakka. Minulla kävi muutaman villasekoitekankaan kanssa niin, että olisin halunnut niistä 1,5 m jakkua varten, sitä ei voitu myydä, vaan olisi pitänyt ottaa koko pakan loppu tai sitten vain se metri. Kankaat jäi kauppaan, sillä en todellakaan osta 1,5 metriä ylimääräistä noin 30 e/m maksavaa kangasta ja se metri ei taas suunnitelmiini valitettavasti riittänyt.

Mies hoiti puhumisen Mahlerilla, mutta olisi siellä ollut saatavilla myös englantia puhuva myyjä. Kyseisessä kaupassa meillä oli myös koko lapsikatras mukana ja jotenkin tuntui, että siitä ei oikein tykätty. Kiva kauppa ja paljon todella upeita ja erikoisiakin kankaita, mutta vähän miinusta noista yllä kirjoittamistani asioista :).

Kankaiden lisäksi mukaan tarttui muutama käsityö/kaavalehti, lähinnä Italiasta. Näistä tykästyin erityisesti tuohon italialaiseen La mia Boutique -lehteen. Muistaako joku, minulla on ihan sellainen mielikuva, että tuota B*inspired -lehteä on ainakin joskus ollut Eurokankaassa saatavilla, ainakin siellä on myynnissä noita Poppy-trikoita. Ostin myös armeijan ylijäämäkaupasta Sveitsistä muutaman hiekkasäkin, ne ajattelin koristella kirjomalla, yhden aloitinkin jo reissun päällä. Toivottavasti saan ne joskus näytille tänne.

Nyt on ainakin inspiraatiota hyllyt pullollaan seuraaviksi projekteiksi :). Hauskaa loppuviikkoa kaikille teille ja mukavaa, että tänne on taas löytänyt muutama uusi lukija joukkoon!


I already told you before a little bit our vacation this summer, but I didn't show you the fabrics I bought. As you can see, I became a little too crazy and bought lots of fabrics!! I was fabric shopping in four places: in Brno, Czech Republic, in Lucca, Italy and in Pfaffenhofen and Hamburg in Germany. I think the best customer service was in Lucca where an Italian gentleman kindly told me about the fabrics and showed me every fabric I wanted to see. It was quite a small shop and I waited over an hour that it would open, but it was worth it. 

Both of the fabric stores in Germany had great assortment of fabrics even though other was a small shop in a little town when Mahler Stoffe in Hamburg is huge. I could have easily spend hours there to go through all the fabrics but... we had all kids with us in Mahler Stoffe so it wasn't possible and some how I also felt like they didn't quite like our kids being there, even though in my opinion they behaved well :). 

I hadn't been planning to fabric shop in Czech Rebublic but my husband found the shop accidentally when we were having a pause and lunch there. I fell in love with those two folklore styled cottons and decided to buy them - they were really cheap, around 5e/m. 

I also bought some inspiring sewing/craft magazines, mostly from Italy. Now I have a lot of beautiful fabrics waiting for good projects. I will save some of the fabrics for next summer, but there are some I wish to turn into clothes as soon as possible!

34 kommenttia:

 1. Ihania kangaslöytöjä. Ulkomailta ostan aina käsityölehtiä jos eteen sattuu. Kiva nähdä mitä kankaista saat aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän pian ainakin päästä käsiksi tuohon toiseen tekonahkaan.. Tosin muutama kouluvaate pitäisi ehkä pyöräyttää ennen sitä ;). Kiitos AnniK!

   Poista
 2. Mielettömän upeat hankinnat! Kivaa kun sait miehesi tulkiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli, ymmärrän kyllä saksaa vielä joten kuten, mutta puheen tuottamisessa menee sormi suuhun :). Kiitos Hieno tar!

   Poista
 3. Aivan ihania kankaita oletkin hankkinut ja paljon:) Noista syntyy taas kaikkia kivaa ja kaunista! Ostan myös aina jonkin käsityölehden ulkomailta jos sattuu eteen tulemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tilkkureppu! Paljon on jo kankaista suunnnitelmia, osa tarkkojakin jo. Kun nyt löytyisi se aika vielä ompelulle, ollut kaikenlaista muuta touhua nyt tässä, niin kuin varmasti monella muullakin näin elokuun alussa :)

   Poista
 4. Voi miten ihania kangaslöytöjä! Nuo tsekkiläiset kankaat ovat erityisen söpöjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistä tuli jotenkin oma lapsuus/mummola mieleen, oli ihan pakko ostaa :). Kiitos!

   Poista
 5. Sitä kivempi on varmasti tehdä niitä heräteostoksia lomaillessa, jos muuten on maltillinen ostelija.. ;) Upeita löytöjä oletkin tehnyt! Mukava nähdä mitä ihanaa niistä taas syntyykään.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :). Keväällä en hirveästi ostellutkaan mitään, kun tiesin tästä reissusta ja ajattelin, että parempi vaan keskittyä tekemään hyllyyn tilaa :) Kiitos Raisa P!

   Poista
 6. Upea valikoima! Reissussa on aina lomafiilis ja silloin niitä ostoksia tuppaa tulemaan. Kiva kun saa jotain erilaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mielenkiintoista on kyllä käydä ulkomailla kangaskaupoissa, kuten myös kirppiksillä. Käytiin tuolla Tsekissä yhdellä kirpparilla myös, josta ostin muutamia vanhoja nappeja sekä kirjotun verhon, niistä en muistanut kertoa, mutta näkyvät varmaan sitten myöhemmin joissain projekteissa täällä :). Kiitoksia Saija!

   Poista
 7. Those folklore fabrics you found in the Chech republic look very Dutch to me. How funny, they must have wandered quite a long way from home!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. That sounds so nice! Guess what, some how they also remind me of my childhood, because I think my grandmother had something similar to these fabrics too :). Thank you boevenbende!

   Poista
 8. Mielettömän ihania kankaita, etenkin nuo tähtöset. Mitähän kaikkea loihdit niistä tulevan syksyn aikana?! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, noihin tekonahkatähtösiin ihastuin minäkin heti, sitä olisi vielä ollut mustana ja sinisenä muistaakseni myös, mutta en kehdannut joka väriä ostaa :) Toinen niistä on mulle ja toinen keskimmäiselle tytölle ;). Kiitos Pikku Akka!

   Poista
 9. Ihania kangasostoksia! Ehkä sitä reissussa innostuu sen takia hamstraamaan enemmän, kun tietää, että samoille apajille ei ehkä ihan heti uudestaan pääse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti se on juuri tämä syy minullakin, kiitos Pizzicato ;)

   Poista
 10. Ei kait se ole kovin paha jos vaan reissuissa repsahtaa :D Ja sulla ei kauaa aikaa tuhraannu kun olet jo ommellut nuo vaatteiksi (tosin jos osa niistä jää odottamaan tulevaa kesää..). Mahtavia nuo kangaslöydöt ja mielenkiinnolla täälläkin odotellaan mitä niistä tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei kai :D. Kova hinku olisi nyt ommella mutta miten tuntuu että kaikkea muuta tapahtumaa on nyt niin peräjälkeen, että vaikea löytää pitempää rakoa kunnon tekemiselle :). No, eiköhän se vielä löydy :D. Kiitos <3

   Poista
 11. Ihania löytöjä! Ja reissukankaista on sitten kiva ommella, kun siinä tehdessä pääsee palaamaan matkan tunnelmiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta! Ja onhan ne vaatteet hauskoja muistoja lapsillekin, itse kun saivat muutamia kankaita valkata! Kiitos Amelia!

   Poista
 12. Oi mitä kankaita, niin ihanan värikkäitä! Ja nuo pitsit! Ois mukava päästä joskus selailemaan ulkomaisia käsityölehtiä, muutakin kuin Burdaa:D Jotain lehtiä olen katsellut R-kioskin lehtihyllyltä, mutta en ole löytänyt sellaista erityisen mielenkiintoista, että olisin ostanut.. Monessa paikkaa olet ennättänyt käydä ostoksilla:) Kerkesinpä minäkin käydä loman aikaan kangaskaupassa, Kuhmossa. Tosin ostoskassi sisälsi vain pari lankarullaa ja kuminauhaa, ei siis yhtä upeita kuin sinun löydöt:D Seuraavan kerran kun suuntaamme ulkomaille, niin varmasti tulen tutkailemaan etukäteen mahdolliset kangaskaupat..Nyt siis mielenkiinnolla odottelen mitä kankaista mahdat tehdä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lankarulla ja kuminauha ovat nekin hyvin olennaisia ompelujuttuja ;). Ulkomaisia ompelulehtiä ei kyllä ihan hirveästi ole täälläkään tarjolla, jos vertaa joihinkin muihin käsityöjuttuihin. Minäkin tutkin nykyään etukäteen kankaanosto-mahdollisuudet lomalle, sen verran pitää harrastaa lomallakin! Kiitos sinulle!

   Poista
 13. Wait, your husband found a fabric shop for you??? You have the dream husband! Mine will probably take me to the opposite direction if he sees a store ;D You have some gorgeous fabrics here, I love that colorful flower prints and the fun bicycle one. Can't wait to see what you are making with all those!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha ha, oh yes :). Sometimes he brings me lots of buttons too :). Thanks for your lovely comment Annie!

   Poista
 14. Heips! Välitän sinulle Liebster Award -haasteen ja sen löydät täältä: http://marjoneuloo.blogspot.fi/2015/08/liebster-award-haaste.html :) Hieno blogi sinulla!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, olenkin saanut sen jo muutamaan kertaan :D. Täytyypä katsoa jos jossain välissä innostun vastaileen ;)

   Poista
 15. Ihania kankaita olet löytänyt! Ulkomailla kangaskaupoissa käynti on kyllä ihanaa, ja siitä saa niin ihanan kokemuksen, ettei aina niin väliä voiko niitä kankaita käyttää. Itselle on ainakin tullut hutiostoksia kun pelkästään fiiliksen vuoksi on ollut "pakko" ostaa jotain. Tuo Italian kauppa ja meidän "aatteelle" omistautunut herrasmies varsinkin kuulostavat ihanilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se vähän taitaa olla, Amerikan reissukankaat olen melkein tuhonnut, silloin tuli kanssa ostettua ihan hirveästi, muutama tylli, yksi juhlakangas ja kaksi puuvillaa taitaa olla enää käyttämättä :). Eiköhän nämäkin lähde tästä tuhoutumaan, kun saan vähän ompeluaikaa järjestettyä itselleni enmmän :). Italiassa olin kaupan ainoa asiakas, joten silläkin oli varmaan vaikutusta palveluun, mutta onhan se kivaa aina kun saa erityisen hyvää palvelua, oli sitten Suomessa tai ulkomailla! Kiitos Kirsi!

   Poista
 16. Ihania kankaita olet löytänyt! Innolla odotan, mitä kaikkea ihanaa näistä taas syntyy sinun luovuudellasi. Ulkomailta on kieltämättä joskus hankalaa löytää niitä kangaskauppoja, tällaiset postaukset ovatkin hyödyllisiä. Monesti hotelleissakaan eivät osaa neuvoa niitä, ja paikallinen kieli voi tuottaa hankaluuksia googlettaessa ja asioidessa. Kreetalla yritin kangaskaupassa saada selville, mitä kankaita paikalliset ostavat eniten ja mikä on eniten kyseisen maan perinnettä. Nainen esitteli vain italialaisia kankaita :D. Onneksi paikalla oli myös englantia taitava asiakas, joka sitten toimi tulkkina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna harmitti lomalla, kun kangaskauppa meni nenän edessä kiinni, siitä oppineena olen nyt ottanut tavaksi tutkailla netistä vähän etukäteen, jos vaan tietoa löytyy. Olen samaa mieltä siitä, että hotelleissa/paikallisissa kaupoissa eivät aina osaa neuvoa, ei tämä ompelu kuitenkaan niin suosittu harastus ole. Onpa kiva, että toinen asiakas on toiminut sinulla tulkkina, kyllä se ihmisten auttavaisuus aina tulee esiin näillä ulkomaan lomilla, oli kyse sitten pienemmästä tai suuremmasta "hädästä" niin kuin meilläkin nyt kun oli se rengas episodi heti matkan alussa. Kiitos sinulle Hanna!

   Poista
 17. Kyllä sinulla onkin upeita kankaita odottamassa inspiraation hetkiä. Kaikki kuosit olivat niin ihania ja säilyttävät ihanuutensa vaikka odottaisivatkin ensi kesään asti. Varmaan mielenkiintoista käydä ulkomailla kangaskaupoissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuli se kesä, että voisi vaikka kukkakankaat laittaa paininjalan alle, mutta taidan silti säästellä niitä ensi kevääseen :). Kyllä nyt täytyisi vaan siirtyä syyskamppeiden tekoon, niitäkin kankaiata jo odottamassa vino pino ;). Kiitos Kanneli!

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se saa minut hymyilemään :) Thank you for your comment.