sunnuntai 16. elokuuta 2015

Husqvarna Viking -blogiyhteistyökuulumisia ja testiompeluja - Collaboration with Husqvarna Viking Finland


Touhukas ja mielenkiintoinen viikko takana! Välillä elämä heittelee eteen yllätyksiä ja tämän viikkoinen on ollut kyllä mukavimmasta päästä. Monet teistä ovat varmasti lukeneetkin jo bloggariyhteistyökuviosta Husqvarna Vikingin kanssa, missä mukana ovat siis minun lisäkseni taitavat naiset Neulanhaltija-, Weekend chic- ja Kototeko-blogien takaa.

Niinpä minäkin autoilin viime torstaina täältä Keski-Suomesta kohti Tuusulaa tapaamaan näitä minulle blogien kautta jo tuttuja naisia sekä tietysti Husqvarna Vikingin edustajia Ireneä ja Mariaa. Olin innostunut ja jännittynyt, innostunut kuulemaan lisää yhteistyöstä sekä tapaamaan muut naiset, jännittynyt lähinnä automatkan sujuvuudesta, sillä kaikki minut hyvin tuntevat tietävät, etten varsinaisesti voi sanoa nauttivani autoilusta kohti tuntematonta, varsinkin jos se pitää tehdä ypöyksin ja läpi kaupunkien ;). Päivä oli kuitenkin kaunis, järvimaisemat upeat ja lähdin ajoissa liikkeelle navigaattorit viritettynä ja osasin hienosti perille! Takaisin jo tutuksi tullutta reittiä ajaessa, mieli iloisena ja levollisena, voin jopa sanoa jo nauttivani automatkasta ja siitä rauhasta, mitä yksin ajellessa voi kokea.Bloggari-illassa kerroime vähän itsestämme, tutustuimme toisiimme, herkuttelimme hyvällä iltapalalla sekä koimme melkoisen yllätyksen. Yhteistyön merkeissä saimme kaikki bloggaajat testikäyttöön Husqvarna Viking Opal 650 ompelukoneet! Lisäksi saimme muutamia varusteita, kuten aplikaatiosakset, neuloja ja ympyräohjain -lisälaitteen. Tämän kaiken lisäksi voimme valita lisätarvikkeista meille tarpeellisia juttuja, vaikkapa paininjalkoja projektejamme varten. Pääsimme illan aikana myös ompelemaan, sillä saimme heti perusopastuksen koneen ja ympyräohjaimen käyttöön.


Itse olen ommellut Husqvarnan ompelukoneella vuodesta 1996, jolloin ostin artesaaniopintojani varten uuden ompelukoneen. Joulun alla 2010 se hajosi erään lasten vahingossa aihuttaman tapaturman vuoksi (ja oman tyhmyyteni, kun nostin sen väliaikaisesti keittiön pöydältä tuolille) ja silloin ostin käytetyn, hyvin samankaltaisen, mutta muutaman vuoden nuoremman koneen tilalle (Husqvarna Viking Freesia). Olen monesti miettinyt, millaisia nämä nykyaikaiset koneet oikein ovat ja uskomatonta, että nyt siis pääsen sellaista testaamaan! Täytyy sanoa, että en millään olisi eilen malttanut lähteä anoppilaan, joten pistin aamulla kellon soimaan, jotta ehdin vähän ommella ja kotiin tullessa suorastaan syöksyin heti yläkertaan jatkamaan hommia. Jo muutaman tunnin ompelukokemuksen perusteella voin luetella tästä nykyaikaisesta koneesta herkkuja, joita ei omasta koneestani löydy - 3 valaisinta, apuviivat tikkaukseen pistolevyn molemmin puolin, napinläpimittari, jonka avulla kone tekee oikean kokoisen napinläven, kun syötät napin pituuden ja fonttiommel esimerkiksi. Ompelijat saavat ehdottaa Husqvarnalle parannusehdotuksia ja ne todella otetaan huomioon uusia koneita suunniteltaessa.

Bloggari-illassa pääsin hieman testaamaan ympyräohjainta, en ollut muuten ikinä nähnytkään sellaista. Laitteen ja kaavainten avulla voi ommella/aplikoida erilaisia kukkasia ja pyöreitä muotoja.Ympyräohjainta päätin testata myös pikkuneidin asuun. Ompelin neidille vanhasta kauluspaidasta puseron, jonka kukka-aplikaatiot tein kuusisakaraista kukkakakaavainta ja ympyräohjainta apuna käyttäen. Paidan kaava on uusimmasta Suuri Käsityölehdestä, malli oli trikoolle, mutta toteutin sen rohkeasti ohuesta kudotusta kankaasta hieman erilaisin ratkaisuin. Koko on numeron verran suurempi kuin lapsi normaalisti käyttää. Tuollaiset kaarevat reunat kuten tässä helma, olen muuten nykyään kangasvaatteissa alkanut kääntää vinonauhan avulla, lopputulos on sata kertaa siistimpi kuin pelkkä käänne ja minusta kivempi kuin alavara, vinonauhan voi valita vaikka erivärisenkin tai eri kuosia, jolloin se toimii kivana yksityiskohtana vaatteessa. Pääntien vinokantin lopun muotoilin rusetiksi ja se kiinnittyy pääntielle nepparilla. Täytyy vielä lisätä neppari myös tuonne toiselle puolelle niin alapuolelle jäävä napituskaitale pysyy paremmin  paikoillaan, tässä kun ensimmäinen nappi on melko alhaalla.


Blogiani pitempään seuraanneet tietävät, etten juurikaan aplikoi mitään tai sitten teen sen suoralla tikillä. Opal 650:ssa on kuitenkin peräti kolme erilevyistä aplikaatio-ommelta valmiina, joten luulen, että aplikaatioita voi alkaa täälläkin näkymään enemmän. Tytön hameeseen toteutin tuollaisen vapaamuotoisen tilkkuaplikaation. Kaava oma ja trikoosametti Eurokankaasta, pikkutilkut laatikon kätköistä. Tilkkuyksityiskohdat lastenvaatteissa on ollut pitempään suunnittelulistalla ja nyt olen järjestelmällisesti päättänyt ottaa sen yhdeksi tämän syksyn/talven teemoistani, joten erilaisia tilkkuviritelmiä toivottavasti näkyy täällä pian enemmänkin. Blogi täyttää pian kaksi vuotta ja olen kuumeisesti koko kevään ja kesän jo miettinyt kivoja arvontapalkintoja, hirveästi tekisi mieli ommella jotakin tytöille vaikka tilkkutyyliin, mutta toki muistan teitäkin, joilla ei pikkutyttöjä lähipiirissä ole :).

Oikein aurinkoista tulevaa viikkoa jokaiselle ja inspiroivia käsityöhetkiä!

*Ompelukone saatu blogiyhteistyönä testikäyttöön Husqvarna Vikingiltä I've got some unbelievable news for you! Me among three other bloggers in Finland (KototekoWeekend chicNeulanhaltija) got a chance to collaborate with Husqvarna Viking Finland. I went to Tuusula last Thursday to see the other ladies and Irene and Maria from Husqvarna Viking and I was totally surprised when we were told that we get to test Opal 650 sewing machines in our sewing projects! This sewing machine is so modern compared to my Husqvarna Viking Freesia that I'm very interested in using it in my projects. And as you can see, I have already done some sewing!

We also got the Husqvarna Viking circular attachment which is a great tool achieving circular shapes or flowers. I decided to try it right away and made some flowers to embellish the shirt for my daughter (pattern Suuri Käsityölehti 8/15 with some tiny changes). The fabric is from my RTW stash, where I sometimes pick something and give them a new life, this used to be a man's shirt. 

Last winter I already had plans to make some children wear with quilt embellishment. Now with the help of this new machine and its applique stitches I decided to make a simple skirt for my daughter (pattern own, velour from Eurokangas) and I totally love it, I think it's cute! Quilt embellishments is one of my sewing themes for this autumn/winter so I'm afraid you are going to see more things like that in the near future :).

55 kommenttia:

 1. Voi, että mä olen onnellinen sun puolesta tuommosesta kokeilumahdollisuudesta. Tuollainen ympyräohjain olisi ihan huippu omistaa. Innolla jään odottamaan sun kokeiluja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka! Joitakin suunnitelmia onkin jo ympyräohjaimen käyttöön. Nyt vain tuntuu siltä, että hukun kohta kaikkiin suunnitelmiini, enkä kohta tiedä, mistä aloittaa :)

   Poista
 2. Hei, ihan huikea juttu tuo yhteistyökuvio Viking Husqvarnan kanssa! Ostin viime kesänä itselleni juurikin tuon Opal 650 koneen ja olen tykännyt aivan älyttömästi. Mulla vaan menee kesät aina tuolla pihahommissa niin paljon ei ole tullut tänäkään kesänä ommeltua. Mielenkiintoisia nuo lisävarusteet, pitääkin tutkailla tarkemmin.
  Itsellenikin Husqvarna oli se ainut oikea kone. Olen sellaisella ommellut aina:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se melkoinen pommi saada tuollainen kone käyttöön, ihan sanattomaksihan sitä meni :). En ole kovin tekninen ihminen ja yleensä aina viimeisenä haikailen kaikkia uusimpia teknisiä laitteita, oli kyse sitten mistä vain. Mutta siis onhan tuossa vaikka mitä herkkuja, smokkipoimutuksen tapaisia ompeleitakin, mitä on ihan pakko päästä kokeileen! Kohta alan varmaan haikailla uudempaa saumuriakin, mulla kun se on joku 30 vuotta vanha (kuului mummulleni), siinäkään ei ole mitään nykyajan hienouksia, rullapäärmettä tai edes diffiä :D. Apua! Tosi kiva kuulla, että sinulla on tämä sama kone, kyllä Husqvarna on vaan Husqvarna :). Kiitos!

   Poista
 3. No jestas! Ihana blogiyhteistyö tuollainen :) Aina sitä oppii uuttakin. Innolla seuraan mitä kaikkea kivaa saat uudella koneella aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Todellakin oppii uutta, siksi tämä on niin kiva harrastus, koskaan ei ole valmis ompelija :). Kiitos AnniK!

   Poista
 4. Huippu juttu tuollainen testimahdollisuus!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! En vieläkään oiekin ymmärrä, että pääsin tällaiseen mukaan :). Kiitos Eerika!

   Poista
 5. Vähänkö olet nopea ja taitava! Tuosta vaan surautit jo uudella ompelukoneellasi ihanan pikkuneidin paidan! Olet kyllä juuri oikea konetestaaja 😀. Minä vielä odottelen omaani ja harsien juuri yhtä tilkkutäkkiä kasaan. Pääsee sitten ympyräohjaimella kurvailemaan, kunhan kone saapuu tännekin päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saat koneen pian niin pääset surruttelemaan!! Voin vain kuvitella, mitä huikeita juttuja teet koneella, sellaista, mitä ei itse edes ymmärrä ajatella, olet taiteilija ja ajattelet niin luovasti. Nyt on luvattu täksi viikoksi niin kaunista säätä, että pitääköhän sitä kantaa kone terassille ja ommella vähän ulkoilmassa ;). Huomasin, että olit liittynyt myös lukijaksi, tervetuloa joukkoon :) Ja kiitos kommentista!

   Poista
 6. Mahtava yhteistyökokemus! Ja loistavaa että kuuntelevat ompelijoita koneiden kehittelyn apuna. Tuo valmis aplikointiommel on hyvä myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tajusin juuri, että onhan minun vanhassa koneessakin yksi aplikaatio-ommel, jaa'a enpä ole tajunnut sitä vain ikinä käyttää! Nyt aion käyttöohjeen lukea kyllä niin tarkkaan, etä ei varmasti mitään jää huomaamatta :). Kiitoksia Heidi!

   Poista
 7. Ihana paita, todella herttainen! Minäkin olen huippu onnellinen teidän puolesta, ihan huikea yhteistyö! Sillä niitä parhaita koneita tehdään, kun todelliset ja taitavat ompelijat niillä ajelee testikäyttöjä :). Minulla oli ennen Husqvarna ja voisin kuvitella vielä ompelevani sellaisella, jos konetta tarvitsisi uusia. Mielenkiintoista kuulla näistä eri ominaisuuksista teidän kokeilemana. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle, ja sinullahan se varmaan kuluukin testaillen konetta ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tekisi muutama tunti (päivässä :D) käyttää koneen testaamiseen tällä viikolla, täytyy katsoa miten aikataulut tällä viikolla antavat periksi. Nyt kun muutin tarvikkeineni tuonne yläkertaan, en voi kovin myöhään ommella, kun toiset nukkuvat melkein vieressä, tosin tuossa uudessa koneessa on niin hiljainen ääni, että se tuskin ketään häiritsee, mutta mun vanha saumurirouva pitää melkoista meteliä :) Kiitos Hanna sinulle!

   Poista
 8. Aivan ihastuttava paita yksityiskohtineen! Ja mahtava yhteistyö, hienoa :)

  VastaaPoista
 9. Hienot vaatteet! Olet varmasti oikea henkilö testaamaan ompelukonetta, näissäkin vaatteessa on niin kivoja ideoita :)

  VastaaPoista
 10. Voi että mikä yhteistyö, onnittelut! Hienostihan se automatka meni, turhaan jännitit:) Koneessa näyttää olevan kaikenlaisia herkkuja, kyllä enenevissä määrin alkaa houkuttaa uuden koneen osto. Nyt kun olen innostunut kunnolla ompelemaan, niin osaa jo vähän vaatia tiettyjä ominaisuuksia koneelta. Lueskelen kyllä mielenkiinnolla arvioitanne koneesta. Minkähän hintaluokan kone tuo mahtaa olla? Voisin veikata, ettei omaan budjettiin kyllä mahdu:D Olet kerennyt jo surauttaa upean puseron, niin siistit applikaatiot! Minulla on nyt aikamoinen kasa noita vintage/retro kaavoja, ja todella monessa esim.mekossa on ehdotettu tuota helman kääntämistä vinonauhalla. Juuri tuolla konstilla teinkin farkkuhameeseen kapealla vinonauhalla ja ompelin käsin (slip stitchillä? mitähän suomeksi..) nauhan reunan, ettei tule ommelta näkyviin oikealle puolelle. Muutama tunti siihen vierähti..:D Olen törmännyt myös sellaiseen "Seam binding" -nauhaan (Hug-Snug), en tiedä käytetäänkö sitä muualla miten paljon, mutta Amerikassa ainakin tuntuvat. Ebaysta olen katsellut nauhoja, mutta postikulut/tullit tulisi niin suuret etten ole vielä raaskinut tilata..Ja hei, täällä on myös tilkkuprojekti työn alla, vinoneliöitä on jo valmiiksi leikattuna pino. Ois tietysti ollut helpompi aloittaa ihan puuvillakankaalla..:D En malta odottaa mitä tilkkuprojekteja sinulla on tulossa, jotain huikaisevaa ainakin:) Oikein mukavaa ensi viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Juu sillä kertaa navigointi onnistui ihan hyvin kun oli tarkka osoite, tänään ei niin hyvin, kun yritin löytää jalkapallokenttää :D.

   Tuon Opal 650 koneen suositushinta on noin 800 euroa. Muistan kun silloin vuonna 1996 ostin (tai isä siitä kyllä puolet sponsoroi) sen ekan Husqvarnani niin se oli noin 2000 mk ja se oli siihen aikaan hyvä kone (ja olisi vieläkin ok, vaikkei näitä kaikkia nykyajan hienouksia olekaan).Silloin mun piti ostaa ihan joku perus, mutta myyjä puhui ympäri enkä kyllä sitä valintaa ikinä katunut. Kun sille sattui se onnettomuus (pojalla on varmaan vieläkin traumat, sillä purskahdin silloin itkuun :D) halusin samankaltaisen, annoin vanhan koneen varaosiksi ja maksoin vähän väliä ja otin tosiaan muutamaa vuotta uudemman mallin tilalle. Nyt on kiva kokeilla tuota tämän aikakauden konetta ja hyvältä vaikuttaa vaikken kovin montaa tuntia vielä ole ehtinyt ommella. Jos paljon ompelee niin kuin sinäkin nyt niin kyllä sen koneen pitää olla sellainen varma tapaus, ei mulla ole ainakaan aikaa pelleillä ja kokeilla, kyllä sen pitää toimia joka materiaalin kanssa ja sellainen että siihen voi luottaa, ompelee sitten mitä vaan. Että jos joku mulla menee pieleen niin ihan voi itse katsoa peiliin missä on vika ;).

   Tuolla keski-eurooppalaisissa blogeissa olen välillä törmännyt siihen että ne saumanvarat kantataan (vino)nauhalla, en ole ihan varma että onko kyse siitä että saumurit eivät ole siellä niin yleisiä ja haluavat siistin lopputuloksen vai siitä että haluavat tehdä ateljeetyyppistä käsityötä, ehkä kummastakin, ja vuori nyt ei välttämättä ole niin kiva lasten arkisissa kesämekoissa että ehkä sekin on yksi syy.Suomessa sitä ei tosiaan juuri harrasteta eikä koulussakaan tehty yhtään sellaista harjoitustyötä. Kiva kun olet innostunut niistä tavoista!

   Mulla on vaatetilkkuilujen lisäksi aikeena tehdä 2 tilkkupeittoa! Toisen mallin olen jo päättänyt mutta toista en. Olen jo lajitellut tilkut väreittäin laatikoihin, täytyisi aloittaa leikkuu-urakka, jospa ne tilkkulaatikotkin sitten vähän tyhjenisivät!

   Poista
 11. Ihana yhteistyökuvio sinulla, onnea! Ja todella kivat vaatteet olet ommellut tytölle, minusta tosi kiva idea tuo vapaamuotoinen tilkku-applikaatio hameen helmassa!
  Outi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin hameesta tuli tosi kiva! Kiitos sinulle Outi mukavasta kommentista!

   Poista
 12. That's fantastic. You will have so much fun with a new machine. The shirt is adorable. I especially love the back!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Angela! I have to come soon and see your PRP project, I still need to make another shirt for my project :).

   Poista
 13. Onnea blogiyhteistyöstä! Mahtavaa! Nätin paidan on tyttö saanut, kukat sopivat siihen todella hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon mARa. Minustakin kukkaset olivat herttainen lisä paitaan!

   Poista
 14. Tuo ympyräohjain on todella kiinnostava. Hienot koristeompeleet ympyröiden ympärillä, tuota ideaa vielä kokeilen! Kyllä varmasti on kiva ommella uudella koneella :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin meinaan tehdä noita koristeompeleita jonnekin, ehkä johonkin talvijuttuun, ne sopivat upeasti kyllä sisutusjuttuihinkin. Kiitos Saija ja kyllä, mukava sillä on ommella :)

   Poista
 15. Todella kaunis paita ja erityistä plussaa kierrätyksestä!Kukkaset piristää kivasti simppeliä pohjakangasta ja pääntien väritys kruunaa koko paida.Aivan ihana<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierrätyslaatikko pursuaa, nyt olen pari pientä juttua tehnyt sieltä, täytyisi tehdä enemmänkin taas. Kiitos Mamma A!

   Poista
 16. Upea yhteistyömahdollisuus ja ihan mahtavaa, että pääsit mukaan!! Odotan todella innolla testikokemuksia ja ompeluvinkkejä, sillä minullakin on pari vuotta vanha Husqvarna Viking Sapphire. Sen monipuolisia ominaisuuksia vain on tullut käytettyä vielä kovin suppeasti ja olisi kiva osata hyödyntää koneen hienouksia paremmin. Mekon applikaatiot näyttävät tosi kivalta ja tuo ympyräkehys on kyllä todella mielenkiintoinen! Tosi hienoa, että tällainen yhteistyökuvio bloggareiden kanssa järjestetään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin googlata myöhemmin tuo sinun koneesi, että millainen se on :). Oli tämä yhteistyö melkoinen ilon aihe jo ilman tätä konettakin! Nyt on ollut lasten harrastuksista niin kiireitä että harmillisen vähän olen ehtinyt ompelemaan, eiköhän se arki asetu tästä uomiinsa niin ehtii taas vähän enemmän ;). Kiitos Pizzicato!

   Poista
 17. OI, hienoa. Minulla on suunnitteilla ompelukoneen vaihto tuoreempaan - saumuria minulla ei ole. Miten te kokeneet näette; onko saumuri niinsanotusti välttämätön..? Vai riittääkö (vaate)ompeluun hyvä ompelukone..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en kyllä saumuria antaisi pois, toki vaatteet voi huolitella siksakilla tai muulla huolitteluompeleella, saumanvarat voi kantata tai tehdä pussisauman, mutta jos aikaa tai halua ei ole ihan näin aikaavievään työskentelyyn niin kyllä minusta saumuri on silloin hyvä. Ja jos ompelee trikoosta vaatetta niin silloin se saumuri on minusta kyllä ehdoton. Riippuu varmaan vähän minkä tyyppisiä vaatteita ja kenelle teet ja siitä kuinka tarkka on siitä miltä vaate näyttää nurjalta puolelta. Tosin niin kuin sanoin niin kangasvaatteisiin on kyllä keinot saada nurja puolikin siistiksi ilman saumuria, aikaa siihen vaan menee sitten paljon enemmän :). Kiitos sinulle kommentista!

   Poista
 18. Huippuhieno juttu Krista:-) . Onpa kiva kuulla, mitä kaikkea koneella pystyy tekemään. Minulla on muuten tuo ympyräohjain. Joskus pari vuotta sitten teinkin sillä jotain. Nyt se on aivan unohtunut. Pitääkin kaivaa se esille:-) . Nuo kirjaimetkin on kivoja. Paita on todella herkku, niin hennon kauniin värinen ja ihanat kukka-aplikset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sinulla on se! Olispas kiva nähdä mitä olet tehnyt sillä, löytyykö blogisi alkuajan postauksista niin voisin käydä kurkkaamassa? Tai laita blogiin esille :). Minäkin ihastuin noihin kirjaimiin, niistäkin on yksi idea mielessä, kunhan joskus saisin kaikki ideat valmiiksikin :). Kiitos sinulle <3

   Poista
 19. Aivan mahtava tilaisuus päästä testaamaan konetta.. Oma ompelukoneeni on vanha, jolla ompelee kyllä suoraa ja siksakkia vaan eipä siinä ole mitään nykyaikaisuuksia.. Olen tosin aina ajatellut että mitä vähemmän hienouksia, sitä varmemmin toimii, mutta olisihan se aivan mahtava päästä joskus tuollaista nykyaikaista konetta kokeilemaan.. Ihanan paidan olet ommellut, kivoja yksityiskohtia nuo kukat. Ympyräohjain vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta tuttavuudelta! Kiva kyllä nähdä, mitä kaikkea muuta ihanaa saat uudella koneella aikaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se upea tilaisuus! Tuota ympyräohjainta aion kokeilla erilaisissa töissä, tulee sitten hyvänäppituntuma siihen :). Kiitos Raisa!

   Poista
 20. Onpa mahtava yhteistyökuvio! Ja sinä ideoinesi olet juuri oikea henkilö siihen mukaan. Kiva nähdä, mitä kaikkea saat uudella koneella aikaan. Ei tämä ainakaan yhtään helpota omaa ompelukonekuumettani. Edullinen Brother tuntui aluksi ihan kelpo koneelta, mutta olen jo pitkään kaivannut lisää ja laadukkaampia ominaisuuksia.

  Minulla on ihan sama paitakaava käsittelyssä, tosin lehden mukaisesti trikoosta. Täytyypä kokeilla sitä myös puuvillaan. Oikein sievä tuli tästä tyttösi asusta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Manda ihanasta kommentista! Vai on sinulla ompelukonekuume, se onkin paha kuume se. Tosi kiva nähdä millainen paita syntyy sinun käsissä, minäkin teen ehkä vielä jossain vaiheessa sen trikoisen version, pikkuneidillä kun on eniten ehkä pulaa tuollaisista paidoista.

   Poista
 21. That is wonderful! Your talent deserves the best machine, and I know it will help you create more amazing projects! I love those appliques, they are so beautiful!

  VastaaPoista
 22. Onpahan upeeta saada kokeilla huippu konetta!

  VastaaPoista
 23. Voi, teillä oli varmasti ihana ja antoisa päivä!

  VastaaPoista
 24. Niin mahtava blogiyhteistyöhomma teillä!! Vinonauhaa en olekaan koskaan käännöksissä nähnyt tai kuullut, miten se tehdään? Kaunista jälkeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain olekin ihan uskomaton juttu :). Vinonauha ommellaan oikeat puolet vastakkain helman reunaan , käännetään nurjalle ja tikataan kiinni tai sen voi ommella käsinkin kiinni (paksumpaan kankaaseen) jos ei halua tikkausta.Kiitoksia sinulle!

   Poista
  2. Ahhhaa, kiitos neuvosta. Tätähän täytyy joskus kokeilla! :)

   Poista
  3. Ahhhaa, kiitos neuvosta. Tätähän täytyy joskus kokeilla! :)

   Poista
  4. Ahhhaa, kiitos neuvosta. Tätähän täytyy joskus kokeilla! :)

   Poista
 25. Olen utelias, kauanko saat pitää ompelukonetta testattavana blogiyhteistyössä vai jääkö se sinulle omaksi? Hieno asukokonaisuus tytöllä, vähän erilaisia kankaita, kuin mitä FB-ompeluryhmissä näkee. Saanko linkata tähän kotitekoisen ympyräharppiohjeen, joka sopii kaikkiin koneisiin merkistä riippumatta? Tuossa oikeassa laitteessa on varmasti helpompaa säätää ympyrän sädettä mieleiseksi, mutta ympyröiden teon alkuun pääsee halvemmalla, kun sijoittaa nastaan ja teippiin. http://kangaskorjaamolla.blogspot.fi/2015/05/ympyraiset-urheiluhousut-ompelun.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle kommentista. Tarkkaa aikaa ei ole vielä täysin määritelty, mutta useamman kuukauden ainakin saamme koneet pitää.

   No joo, en ole niiden upeiden trikoiden suuri käyttäjä, mitä ompeluryhmissä vilisee, välillä tulee ostettua lähinnä Noshilta tai PaaPiilta. Tykkään melko klassisista kankaista, raidoista, palloista, kukista ja yksivärisistä. Mun mielikuvituksessa ne antaa enemmän tilaa yksityiskohdille ja koristeluille, jotka ovat mun ompelun suola. Ihaniahan ne kotimaiset aikuisten/lastentrikoot on ja valikoima/ kuviomaailma mennyt niissä todella hyvään suuntaan. Varmasti niiden ansiota, että moni äiti on innostunut ompelemaan ja se on hienoa!

   Onpas jännä tuo kotitekoinen harppi. Tämä varsinainen laite on kyllä todella kätevä ja helppo käyttää. Lisäksi se on tukevasti kiinni. Laitteen mukana tulee kolme erilaista kaavainta, joiden avulla kaarimerkinnät on helppo merkata kankaaseen. Voi olla, että multa jäisi ainakin nuo kukkaset ilman kaavainta kyllä tekemättä :D. Ja se säteen säätäminen on tosiaan tässä helppoa, kun luvut on valmiina ja nappulan vaan siirtää oikeaan kohtaan.

   Poista
 26. Upea ja mahtavaa!!, hienoja vaatteita, ympyröitä ja kukkasia oletkin tehnyt, onnittelut vielä blogiyhteistyöstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Voi kun voisikin vaan päivät pitkät ommella :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se saa minut hymyilemään :) Thank you for your comment.