maanantai 23. helmikuuta 2015

Takin vuorittaminen pussiin - Coat tutorial (sorry, only in Finnish)


Vihdoinkin täältä tulee se lupaamani takin vuoritustutoriaali. Vinkkinä voin sanoa, että hyvää oppimateriaalia takkien ompelemiseen ovat vanhat takit (varsinkin ne oikeasti laadukkaat vanhat takit). Niitä purkamalla ja tutkimalla selviää niin saumanvarat, tukemiset kuin sisäkiinnityksetkin.

Tein tämän tutoriaalin siltä pohjalta, mitä olen eri vaatetusalan koulutuksissa oppinut ja mistä on tullut oma tapani tehdä takkeja. Kuvien ottaminen vaatteen eri tekovaiheista tutoriaalia varten on jotakin, mitä en oikein hallitse ja kuvien fontitkin ovat jostain syystä ihan vinksin vonksin, mutta toivottavasti tästä on teille kuitenkin apua ja se innostaa teitä rohkeasti tarttumaan takkiprojektin kimppuun. Itselle ainakin takkien ompelu on ompelua palkitsevimmista päästä.

Aletaanpa siis hommiin!

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty
Takin ompeluun kauluksineen, taskuineen ja vuorituksineen menee helposti enemmän aikaa kuin moneen muihin ompelutöihin. Silti tai ehkä juuri siitä syystä takkien ompelu on minusta erittäin antoisaa. Takki on hyvä työ haastaa itseään uusien asioiden opettelulle taskujen, kauluksen, halkioiden ja vaikkapa piilonapituslistan avulla.

Omalla kohdallani takkiprojekti on yleensä työ, jonka suunnittelen jo mielessäni paljon tarkemmin kuin muut työt. Takin pituus ja muoto, väljyys, leikkaukset, taskut, kauluksen muoto, huppu, nappi/vetoketjukiinnitys, tampit, halkiot, koristenauhat..... niitä on hyvä miettiä etukäteen, sillä vuorin purkaminen siitä syystä, että haluaakin takkiin jotakin lisäyksityiskohtia on kurjaa ja aikaa vievää hommaa. Varsinkin aikuisten villakangastakit saattavat olla myös painavia ja hankalia käsitellä (ahtaalla) ompelupöydällä ja siinäkin tapauksessa yksityiskohdat on vaivattomampi toteuttaa, kun takki on vielä pienissä kappaleissa mahdollista asettaa tasaiselle alustalle taskujen mittaamisia ja etäisyyksien tarkistamista varten.

Materiaalit
Takkikankaana voi käyttää monenlaisia materiaaleja. Käyttäjää, käyttötarkoitusta ja esim. kankaan pesumahdollisuuksia kannattaa kuitenkin miettiä. Itse olen tehnyt vuorillisia takkeja/jakkuja mm. lakanavahvuisesta puuvillasta, vakosametista, tvillistä, satiinista, tekoturkiksesta, joustofroteesta, tikkikankaasta ja eri vahvuisista villasekoitekankaista, jotka ovat ihan lemppareitani takkiompelussa.

Itse vuoritan takit lähes aina. Jo silloin nuorena opiskelijana, kun ei varsinaisia "oikeita" työtapoja ollut, vuoritin takkejani omalla tavallani. Vuorilla on monta tarkoitusta. Se muun muassa eristää lämpöä, estää venymistä ja antaa ryhtiä takille, helpottaa pukemista, viimeistelee ilmeen ja nopeuttaa takin valmistamistakin, kun saumanvarat voi yleensä aina jättää huolittelematta.

Vuorina käytän yleensä satiinipintaisia vuorikankaita. Pääsääntö on, että joustamattomissa kankaissa käytetään joustamatonta vuorikangasta, kun taas joustavissa kankaissa vuorinkin on hyvä joustaa. Tässä pienelle tytölle suunnatussa esimerkkitakissani käytin kahta erilaista vuorikangasta, vuoritin takin etu- ja takakappaleen liukaspintaisella, hieman elastaania sisältävällä puuvillalla, mutta hihoihin laitoin tavallista liukaspintaista vuorisatiinia. Välivuorina takeissa voi käyttää esimerkiksi vatiinia, vanulevyä tai vaikkapa flanellia, jos takki sellaista kaipaa. Itse käytän välivuoria enää todella harvoin enkä tässä ohjeistuksessa siihen sen enempää puutu.

Yleisohje saumanvaroihin 
Helma- ja hihakäänne 3-4 cm, pääntie 0,7-1 cm, muut 1-2 cm
Taskujen läpät, tampit, kaulus yms 0,7-1 cm

Tukikankaat
Takkikaavan ja kankaan valitsemisen jälkeen kaavakappaleet täytyy tietenkin ensin leikata päällyskankaasta ja tukea tukikankaalla. Käytän takkien tukemisessa yleensä kudottua tukikangasta, tosin tässä esimerkissä käytin neulospohjaista, koska materiaalikin oli neulosta. Alla olevasta piirustuksesta näkee yhden tavan tukea takkeja. Tässä etukappale tuetaan kokonaan, takakappaleelta kädentie ja pääntien aluetta (tukikankaan reunan voi harkottaa saksilla) sekä helmakäänne. Myös hihakäänne, alavara ja kaulus tuetaan.

Myös lasten villakangastakeista yleensä tuen etukappaleen kokonaan, mutta nyt tässä kevyessä kesätakissa sitä en tehnyt, vaan laitoin tukikankaat vain kaulukseen, alavaraan, hihansuihin ja helmansuihin, sekä leikkaussaumoihin, joihin ompelin terenauhat, jotta neuloskangas ei venyisi terettä ommellessa. Jos takkiisi tulee taskuläppiä tms, muista silittää tukikankaat myös niihin. Tukikankaiden kiinnitykseen menee hieman aikaa, mutta se kannattaa ehdottomasti tehdä huolitellumman lopputuloksen saamiseksi.

TAKIN TUKEMINEN
 
Ompelu
Kun kappaleet on leikattu ja tuettu, päästään vihdoin ompelemaan! Ompele päällyskankaat takiksi. Jos takkiin tulee esim. taskuja, ne kannattaisi ehkä ommella ja kiinnittää ihan ensimmäisenä ennen muita ompeluja, niin kappaleet ovat kevyempiä ja helpompia käsitellä. Ompelen itse yleensä tässä järjestyksessä: (taskut/poikittaiset/pitkittäiset leikkaussaumat) olat, sivusaumat, kaulus ja kiinnittäminen pääntielle, hihan sauma, hihan istutus. Muista mahdollinen ripustuslenkki myös. Itse ompelen myös alavaran jo tässä vaiheessa kiinni etureunaan, pääntielle ja helmaan (kuva 1). Jätä pääntieltä ja helmakäänteen kohdalta saumanvaran verran ompelematta vuorin kiinnittämistä varten.
 
KUVA 1
 
HUOM! Tässä alavara loppuu etupääntielle, mutta jos kulmien ompelu tuntuu hankalalta, myös takakappaleelle voi piirtää alavaran (=muotokaitaleen). Se täytyy kuitenkin muistaa huomioida vuorin takakappaleen kaavoitus/leikkausvaiheessa ja kyseinen muutos ei ole näkyvissä omassa piirustuksessani (kuva 3).

Tämän jälkeen viimeistään silitän takin saumat kunnolla sekä käänteet ja kauluksen. Siisti myös langanpätkät. Välisovita ja tarkista, että kaikki näyttää sellaiselta kuin pitäisikin (kuva 2). Jos kaikki on ok, vuorin kaavoituksen voi aloittaa.

KUVA 2
 
Vuorin kaavamuutokset
Vuorin leikkaamista varten kaavoihin täytyy tehdä pieniä muutoksia, jotta vuori laskeutuu kauniisti saumavarojen yli eikä kiristä mistään. Kaavamuutokset näkyvät alla olevasta piirustuksesta (kuva 3).
 
KUVA 3


Sivusaumojen kohdalle niin hihaan kuin etu- ja takakädentielle lisätään 1,2 cm korotus. KT-saumaan lisätään 2-3 cm tasainen väljyyslaskos ja hihan pyöriötä loivennetaan syötösvaran poistamiseksi. Etukappaleesta poistetaan alavaran osuus, yläreunaan lisätään syötöstä 1-2 cm ja vuorin alaetureuna viistotaan saumanvaran pituuteen. On erittäin tärkeää, ettei tämä alavaraan kiinnittyvä vuorin sauma kiristä, sillä jos se kiristää, se näkyy päälle! Takakappaleen helma sekä hihanpituus vuorissa ovat saman pituisia kuin kyseiset kaavat ilman saumanvaroja.

Jos takissa on leikkaussaumoja, vuoria voi mahdollisesti myös yksinkertaistaa. Se ei saa kuitenkaan vaikuttaa miehustan istuvuuteen! Itse jätin tässä esimerkkitakissa etu- ja takakappaleen kaarrokeleikkaukset pois vuorista.

Nykyään piirrän vain etukappaleen vuorin kaavan uudelleen ja muut muutokset teen suoraan vuoriin leikkausvaiheessa. Muutoskohtia varten voi tehdä myös pienet apukaavaimet, jotka teipataan kaavoihin kiinni vuorin leikkausvaiheessa.

Vuorin ompelu
Ompele takakappaleen väljyyslaskosta (kappale taitettuna oikeat puolet vastakkain) kiinni vähältä matkaa niin pääntieltä kuin helmasta (kuva 4).
Ompele olkasaumat - jätä etukpl:n olkaa saumanvaran verran ompelematta niin kiinnittäminen käy näppärästi alavaraan.
Ompele sivusaumat. Ompele hihasauma, muista jättää toiseen hihaan kääntöaukko (kuva 5)! Välisilitys ja langanpätkien siistiminen.

KUVA 4

KUVA 5

Ompele hihat paikoilleen. Istutetussa hihassa on loivennuksesta huolimatta syötöstä vielä jäljellä ja vuorissa sen voi laskostaa yhdeksi laskokseksi olkalinjan kohdalle (kuva 6).

KUVA 6

Seuraavaksi ommellaan vuori kiinni pääntielle ja alavaran reunaan. Itse ompelen olkasauman pätkät ensin, sitten pääntien ja viimeisenä etureunan alavaraan kiinni. Käytännössä huomaat, sujuuko kulmien ompelu paremmin vuorikankaan vai päällyskankaan puolelta, itse ompelen siltä puolelta, kummalta satun neulaamaan, mutta ompelu saattaa olla vähän helpompaa päällyskankaan puolelta. Aloita ja päätä ompeleet saumanvaran verran reunasta (kuva 7).

KUVA 7

Kuvasta 8 näkyy, miltä takki näyttää kulmien ompelun jälkeen, kun etureuna on vielä kiinnittämättä. Neulaa ja ompele vielä vuorin etureuna kiinni alavaraan. Jos vuoria alavaraan kiinnittäessä et saa ylimääräistä pituusväljyyttä syötettyä nätisti, osan voi taittaa laskokselle (kuva 9, jossa laskosta ei näy, koska sain pituusväljyyden syötettyä). Tämä on se siis se alavaraan kiinnittyvä sauma, joka ei saa kiristää, sillä se näkyy päälle!

KUVA 8

KUVA 9
 
Seuraavaksi ompelen vuorin kiinni hihansuihin. Työnnä käsi hihasta läpi ja katso, ettei vuori kierrä. Aseta saumat kohdilleen ja apukiinnitä neulalla (kuva 10).
 
KUVA 10
 
Vedä hihakappaleet helman kautta varovasti erilleen, irrota neula ja neulaa vuorin hihansuu päällyskankaan hihansuuhun (kuva 11). Tee sama toiselle hihalle. Hihansuut ovat nyt valmiit (kuva 12).

 
KUVA 11

KUVA 12
 
Vuorin kiinnittäminen lähestyy jo loppuaan! Neulaa vuorin ja päällyskankaan helmat toisiinsa kiinni ja ompele (kuva 13 ja 14). 
 
KUVA 13
 
Kuva 14

 
Tuo takki hihassa olevassa kääntöaukosta läpi. Vuori taittuu kauniisti etureunassa vuorin ja alavaran yhtymäkohdassa (kuva 15).

KUVA 15


 


Seuraavaksi tehdään sisäkiinnitykset ja hihansuiden ja helman läpitrenssaukset. Sisäkiinnitykset tehdään kainalon kohdalle joko pitkillä tikeillä käsin tai niin, että kankaasta leikataan kaksi esim. 1 cm x 4 cm pitkää soiroa. Tuo kääntöaukon kautta kainalosauman kohta ulos ja ompele soiron toinen pää päällyskankaan kainalon kohtaan kiinni ja soiron toinen pää vuorikankaan kainalosauman kohtaan kiinni (kuva 16). 
 
KUVA 16
 
Hihan ja helman läpitrenssaukset ommellaan saumavarojen kohdalta ja saumaan (kuva 17).  Esim. villakangastakeissa helman ja hihansuun tukeminen, taitteen hyvä silittäminen ja läpitrenssaus yhdessä pitävät käänteet paikoillaan, eikä niitä tarvitse sen kummemmin ommella kiinni. Tässä esimerkkitakissani neuloksen ollessa melko pehmeää päädyin kuitenkin vielä tikkaamaan helman ja hihansuut, sillä en ollut varma pysyykö taitos käytännössä kohdillaan.
 
KUVA 17


Myös olan kohta läpitrenssataan olkasuman kohdalta. Aikuisten takeissa se auttaa esim. olkatoppauksen yläreunan paikallaan pysymisessä. Tässä tutoriaalissa jäivät nyt olkatoppaukset käymättä läpi, kun mallina oli lasten takki. Osa tykkää ommella olkatoppaukset käsin, itse käytän teollisempaa tapaa eli ompelen pitkällä tikillä, löysällä langankireydellä suoraan kädentielle. Omasta mielestäni olkatoppaukset kuuluvat aina ehdottomasti aikuisten takkeihin. Niiden ei tarvitse olla mitkään isot, kun ne jo tuovat ryhtiä ja antavat olkalinjaan kauniin ja huolitellumman muodon.
 
Viimeisenä ompele kääntöaukko kiinni (tee napinlävet ja ompele napit paikoilleen). Silitä vielä takki (sekä vuorin muodostamat laskosvarat hihansuissa ja helmassa) ja ihastele lopputulosta!
 
Näette tästä mallitakista enemmän kuvia myöhemmin. Siitä nimittäin puuttuu ne napit ja täällä on torstaista lähtien ollut sellainen sairastupa, ettei ole tarvinnut ajatellakaan millekään nappikaupoille lähtemistä :). Nyt on viimeinen lapsi oksennustaudin kourissa, sitten enää jännätään, iskeekö tauti meihin aikuisiin.
 

Mukavaa viikkoa niin lomalaisille kuin muillekin!
 
I' ll be back in English in the next time :). Since Thursday all of our kids have been throwing up one after the other and I haven't been able to go and buy buttons for the coat. So, I' ll show you more pictures of it later when it's completely finished!

24 kommenttia:

 1. Postauksesi osui kyllä sopivasti. Olisi projektin alla kevääksi viitta. Kaavan löysinkin jo, mutta se on ilman vuoria. Olenkin mietiskellyt että mitä siinä vuorin ompelussa pitää ottaa huomioon ja miten se tehdään. Ei ole varmasti kauhean vaikea toteuttaa, kun hihojakaan siihen ei tule, pelkät läpälliset aukot. Viitan ohjeessa oli kankaaksi ehdotettu bouclea ja minun mielestä siihen pitäisi se vuori ommella lisäksi. Ainakin näin Suomen keväässä pienestä lisälämmöneristyksestäkään ei ole haittaa. Mutta kiitokset näistä ohjeista, suuren työn olet tehnyt näitä väkertäessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viitta kuulostaa taivaalliselta! Varmasti onnistuu, projektin kimppuun vaan! Itse olen yhden morsiusviitan aikoinaan koulussa tehnyt mutta siinä ei tainnut olla edes niitä käsiaukkoja, joten oli vielä iisimpi juttu. Täytyisi ottaa ihan itsellekin tuollainen viittaprojekti, ovat kyllä niin tyylikkäitä :). Kivaa, jos saat ohjeista jotakin vinkkiä! Kiitos <3

   Poista
 2. Juuri tuolleen minäkin teen, tulee selkärangasta :) kiitos hyvistä ja selkeistä ohjeista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos ohjeet vaikuttaa toimivilta! Kiitos Piia H!

   Poista
 3. *hatun nosto* Tässä postauksessa on ollut suuri työ, ohjeet ovat aina haastavia tehdä. Tämä ohje on minun mielestäni todella selkeä ja yksityiskohtainen, hyvin samalla lailla minäkin olen takit vuorittanut. Toivottavasti pieninkin paranee pian ja te aikuiset säästytte taudilta! Mukavaa viikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3. Minustakin ohjeet ovat haastavia tehdä ja todellakin nostan myös hattua kaikille sellaisille, jotka niitä tekevät. Kauemmin tässä ohjeessa meni kuin takin tekemisessä :D Toivon kanssa että tervehdytään, lapset alkavat olla ok, mutta mies sairastui tänään :(. Onneksi on lomaa vielä jäljellä kuitenkin!

   Poista
 4. Olipa hyvä ohjeistus ja siisti lopputulos. Oletpa jaksanut nähdä paljon vaivaa ohjeistuksen kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kuulla, kiitos! Minä en näitä ohjeitakaan taida osata tehdä lyhyesti ja ytimekkäästi, niin kun en ompelujakaan :)

   Poista
 5. Kiitos ohjeesta! Olen työväenopistossa joskus ammoin ollut takkikurssilla, palautuivat opetukset muistin syövereistä. Villakankaisen takin kääntäminen hihan kautta on varmasti hankalaa, jätetäänkö silloin helma auki?
  Paljon ollut sairastupia flunssan, influenssan ja mahataudin takia. Toivottavasti menee nopeasti ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Polvipituiset omat villakangastakit olen vuorittanut kyllä näin pussiin mutta sitä pitemmät , takahalkiolliset ja kovin leveähelmaiset takit olen jättänyt helmasta auki. Aikuisen hihassa voi jättää onneksi isomman kääntöaukon niin aika hyvin se sieltä kääntyy, rauhallisesti kun vähän kerrallaan ottaa :). Avoimissa helmoissa täytyy sitten ommella helmakäänne käsin kiinni. Tuo pussiin vuorittaminen on siksi niin kätevä kun tuki, silitys ja läpitrenssaus pitävät helman paikallaan ihan itsestään samalla kun kiinni ommeltu vuorikin sitä kannattelee ylöspäin. Minä oon sellainen pussihullu näissä ompeluissa, aina ompelen pussiin niin ettei saumanvaroja näy jos se vaan suinkin on mahdollista :D. Kiitos sinulle!

   Poista
 6. Oletpa nähnyt vaivaa ohjeistuksen tekemiseen! Minulla on aina takkien kanssa ollut jotakin pientä ongelmaa vuorin kanssa, mutta tästä selvisikin joitakin asioita. Lehtien ohjeissa ei ikinä käsketä esim. vuorin osalta muuttamaan kaavaa.. Kiitos tästä, varmasti seuraavaa takkia tehdessä tulen vielä uudelleen tätä lukemaan! :) Ja pikaista paranemista, toivottavasti itse vältytte taudilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla jos sait tästä jotakin vinkkejä ongelmakohtiin! Lehtien neuvot ovat..... No, minäkään en läheskään aina ymmärrä niitä mutta toisaalta uskon ettei niitä varmaan ihan helppoa ole pieneen tilaan toteuttaakaan, kun ei jokaisesta mallista voi mitään kuvasarjoja laittaa. Kurjaahan se kuitenkin on käyttäjille jos ohjeita ei ymmärrä. Kiitokset Raisa sinulle!

   Poista
 7. Tämähän on aivan kuin joku päättötyö! Olet nähnyt kovasti vaivaa, mutta kyllä tästä on apua, kiitos ohjeista. Itse en ole aivan juuri takkia tehnyt, mutta kutakuinkin samalla tyylillä sen teen, en kylläkään noin perusteellisesti kuin sinä:) Takin helman olen usein tehnyt niin, että jätän vuorin ja päällisen irralleen. En ole kiinnittänyt niitä toisiinsa. Olen tällä varmistanut, ettei takki vaan mistään pussita väärin. Tämäkin on näitä mun omia juttuja, kun ei mitään koulutusta alalle ole. Muistan ehdottomasti sinun ohjeesi kun alan seuraavaa takkia tekemään. Äitini aikoinaan muuten opetti minulle miten hihan suut ommellaan noin vastakkain. Se on jäänyt kyllä mieleeni :) Toivottavasti vältyt vatsataudilta, tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Nämä sisäkiinnitykset yms on varmasti juuri sellaisia mitä koulussa oppii ja sekin riippuu vähän mihin tutkinto tähtää, vaateteollisuuteen vai käsityömäisiin työtapoihin. Onneksi monella tavalla voi saada hyvää jälkeä aikaiseksi :). Tuo sinun tapasi jättää helma auki on oikea tapa myös ja niin kuin Hieno tar:lle jo tuossa kirjoittelin niin se on erityisen hyvä mm pitkille takeille. Minä oon jäänyt koukkuun tuohon pussiin vuorittamiseen kun ei ole pitkiä takkeja tullut tehtyä ja se niin näppärästi sopii noihin lasten takkeihin mitä on viime vuosina eniten tullut tehtyä. Nyt on kyllä haaveissa hieman pitempi kevätjakku itselle että saas nähdä kumpaa tapaa siihen käyttäisi.... Tosin kangas pitäisi kyllä ensin hankkia sekin :)

   Poista
 8. Ihana saada tällainen kuvallinen ohje, ettei tarvitse painiskella enää ompelujärjestyksen kanssa! Kiitos!! Ohje on todella selkeä. Olen samaa mieltä, että vuoritetun takin ompelu pienine yksityiskohtineen on mukavan haastavaa. Liian harvoin vain tulee takkeja ommeltua. Luulen, että meillä saattaisi nyt olla tarvetta uusille kevättakeille. Tässäpä hyvä syy ryhtyä toimeen :) Tsemppiä teille sinne sairasteluiden keskelle! Toivottavasti pian alkaa tauti talttua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun ihana kuulla, että teille lukijoille on tästä ohjeistuksesta iloa vaikka noihin kuviin en kovin tyytyväinen voi olla ;). Onneksi täällä Suomessa on kuitenkin eri vuodenajat, ajattele jos olisi aina kesä niin eihän niitä takkeja tulisi tehtyä juuri ollenkaan (vaikkei se ainainen kesä minusta kyllä hirveältäkään kuulosta :D)! Ei se omakaan olo ehkä ihan paras ollut tuossa mutten ole onneksi oksentanut (vielä). Väsymystä ehkä enemmän kun lapsista kolme oksentivat rajusti lähes peräkkäisinä öinä ja piti puolen tunnin- tunnin välein olla aina ämpärin kanssa asemissa. Ei siinä sitten hirveästi nukuttu. Että sikäli onni kun ollaan lomalla niin voidaan päivällä kuitenkin huilia :). Neito muuten kiittää kirjeestä ja sen vierailukutsun laitamme toki korvan taakse, kesäkin kun on tulossa <3

   Poista
 9. Suuret kiitokset ohjeistukselle! Kiva kun oot jaksanut räpsiä paljon kuviakin, niiden avulla on helpompi hahmottaa koko homma :) Seuraava takki joka pääsee paininjalan alle vuoritetaan tällä sun ohjeella. Pitää vaan varata läppäri sitten ompelukoneen viereen :) Toivottavasti kurjaakin kurjempi tauti alkaa helpottamaan, eikä tartu teihin aikuisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Eerika. Tämä koko tutoriaalihan on oikeastaan puoliksi sinunkin ansiotasi, koska sitä silloin viime vuoden puolella minulta niin kauniisti pyytelit :) Kun otat tämä työn alle niin kerrohan sitten, kuinka onnistui ja helpottuiko takin tekeminen :) Kiitos paljon sinulle Eerika!

   Poista
 10. Voi hyvät hyttyset, kylläpä olet tehnyt mahtavan prosessinkuvauksen! Olen nyt sen lukenut muutamaan kertaan, opiskellut kuvat, ja arvaatkin varmaan, että heti tekee mieli lähteä kokeilemaan takin tekoa omalle pienelleni! :-)
  Kangas ja takin malli on tässä aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, jaksoit lukea sen pariin kertaan - jihaa! Pelkäsin nimittäin, että jaksaako sitä k-u-k-a-a-n edes lukea kertaalleen loppuun :).Kivaa, kun innostin sinua, nyt vaan sitten kevättakkikankaan ostoon vai ;) Kiitos Maija N!

   p.s Ja tuo takki on oikeasti vielä sata kertaa parempi luonnossa kuin noissa kuvissa :). Täytyy yrittää saada sitten siitä kivat kuvat tänne, kunhan saan ne napit......toivottavasti pian...

   Poista
 11. Amazing jacket Krista! The pictures are very good so I could understand a lot... ;-)

  VastaaPoista
 12. Aivan ihana takki! Kiitos oikein perusteellisesta kuvauksesta. Mä olen tehnyt nämä aina hatusta ja loogisesti järjestystä päätellen, mutta taidanpa lukea tämän vielä kerran sillä hetkellä, kun alan tehdä skidille syystakkia. Kiitos vielä, wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, jos tästä on sinulle apua. Kuvat on vähän kökköjä, mutta ohjeistus ehkä tässä pääasia ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se saa minut hymyilemään :) Thank you for your comment.