sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Dinotyyny kierrättäen - Dinosaur pillow (recycling)

 

 
Olen ommellut täällä paaaaaljon koko viikonlopun ajan. Tämän vuoden ompelut alkavatkin olla pulkassa. Olin puolitoista päivää ompelemassa muiden innokkaiden ompelijoiden kanssa Jyväskylän seudulta ja olipa ihanaa keskittyä monta tuntia pelkkään ompeluun!

Sain tehtyä muun muassa pojalle jouluhousut sekä koululaistytölle ihanan joulumekon, lisäksi ehdin tehdä muutaman nopeamman ompelutyön, kuten tämän kierrätetyn dinosaurustyynyn. Se onkin sitten tämän vuoden viimeinen kierrätystyö.Pojan ollessa viisi vuotta vanha, dinot olivat kova sana ja tein silloin pojalle paljon dinosaurus -t-paitoja hyödyntäen miehien hylkäämiä paitoja. Dinot tein aplikoimalla ja kankaanpainannalla. Poika kasvoi ja paidat jäivät pieniksi (sekä mielenkiinnon kohteet muuttuivat), osaan tuli pieniä reikiä enkä viitsinyt laittaa sellaisia eteenpäin. Olin kuitenkin nähnyt aika paljon vaivaa monien dinojen eteen eikä tuntunut hyvältä idealta niitä roskiinkaan heittää. Päätin säästää dinot ja hyödyntää ne joskus johonkin.

 


Tänä aamuna se "joskus johonkin" sitten kirkastui. Löysin palan miehen vanhaa farkun lahjetta ja toinen sauma purettuna se oli ihan tyynyn kokoinen. Etsin t-paitojen sekä yhden pipon dinosaurukset ja nehän mahtuivat kaikki juuri sopivasti tuolle farkun palalle! Tyynyn takakappaleen tein pojan vanhoista yöpuvun lahkeista. Tyynystä tuli kiva, ja poikakin lupasi huolia sen huoneeseensa!

Dinot kiinnitin silitysharson avulla ja tikkasin rennosti pariin kertaan ympäri suoralla ompeleella. Dinojen mallit on Dinosaur Iron-On Transfer Pattern -kirjasesta (Barbara Christopher).Kesäkuusta saakka olen haastanut itseäni kierrätysompeluiden parissa niin, että vähintään yksi postaus kuukaudessa on ollut kierrätysaiheinen. Kierrätysompelut eivät tässä blogissa lopu tähän, sillä nyt olen monen vuoden tauon jälkeen päässyt kivasti taas kierrätyksen makuun ja monenlaista inspiroivaa materiaaliakin löytyy kaapista enemmän kuin uusia kankaita! Ensi vuoden kuusi ensimmäistä kuukautta aion haastaa itseäni kuitenkin uusilla jutuilla ja nyt teillä lukijoilla ja vierailijoilla on mahdollisuus vaikuttaa, millaiseksi henkilökohtainen kuukausihaasteeni muuttuu. Haluatteko, että haastan itseäni erityistekniikoiden parissa (esim. erilaiset kirjonnat, käpypitsi, solmeilu, smokkipoimutus jne) vai virkkauksen ja neulomisen saralla? Itseäni kiinnostaa kumpikin, joten nyt tarvitsen teidän apua päätöksen teossa :). Ihanaa, jos jotkut teistä viitsivät kertoa mielipiteensä kommenttiboksiin!

Vauhdikasta tulevaa viikkoa kaikille!

 
I've been sewing like mad the couple last days and I guess sewing for the year 2014 is about done now :). I made this dinosaur pillow today using my son's old t-shirts. Dinosaurs were his big favourite some years ago and that time I sewed him quite a many dino t-shirts by appliqueing and using textile printing.
 
When he grew up I wanted to save those dinos because I had spent quite a lot of time making them. This morning when I found a piece of my husband's old jeans I finally came up what to do with those dino pics. The recycled dinosaur pillow was born :). The back of the pillow is also recycled knit.  I think the pillow is cute and nice and he even promised to take it to his "big boy"-room.
 
For the dinosaurs I have used Barbara Christopher's Dinosaur Iron-On Transfer Patterns -book.
 
Have a joyful new week!

24 kommenttia:

 1. Mukavasti ovat dinomuistot nyt tallessa tyynyssä! Mukavaa viikonalkua sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tässä ajatuksena olikin :) Kiitos AnniK !

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Eikö vain, siskokin sen olisi jo halunnut, vaikkei ole paitoja ikinä edes pitänyt ;) Kiitos sinulle!

   Poista
 3. Hauska tyyny! Kierrätysfarkusta on moneksi :) Enemmän tuo kirjonta ym. (käpyily on ihan uusi tekniikka minulle) kiinnostaisi. Smokkipoimutustakaan en ole koskaan kokeillut, vaikka niin tehty pinta näyttääkin tosi hienolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen huono kierrättämään farkkua, kun en keksi siitä mitään :) Kiva, kun kerroit, kumpaa "äänestät " :) Kiitos!

   Poista
 4. Tämä sinun blogi ja tekemiset ovat kyllä ihania <3 Minulta ääni kävylle, en ole itse koskaan sitä kokeillut. Ja smokkaukselle tietysti myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti noin mukavasta kommentista <3. Erityistekniikoita tuli kokeiltua joitakin artesaanikoulussa ja haaveilen, että vähän verestäisin niitä muistoja :) 2-0 jo niille ;)

   Poista
 5. Olipa huippua kun keksit tuollaisen mahtavan idean ja sait hyödynnettyä dinot. Näkee kyllä miten hienosti olet ne aikoinaan tehnyt. Kyllä minua kiinnostaa nuo erikoistekniikat. Vielä kun en ole sellaisia koskaan opiskellut. Oliskohan minulla myös oma lehmä ojassa:;-) Niistähän voisi saada hyviä vinkkejä myös omaan ompeluun. Mukavaa viikon jatkoa sinulle:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä alkaa selailla vanhaa erikoistekniikka-kansiota läpi kun vahvasti näyttää siltä, että niitä enemmän toivotaan. Sehän olisi tosi mukavaa, jos saisit niistä uusia vinkkejä omaan tekemiseen :) Kiitos tuhannesti Kanneli!

   Poista
 6. ♥huippu-kiva tyyny! Taitava sinä!

  VastaaPoista
 7. Mahtava tyyny, siinä on lisäksi paljon ajatusta mukana! Ehkäpä minäkin säästän pojalle tekemät dinojutut myöhempää käyttöä varten :). Minuakin nuo erikoistekniikat kiinnoistaisi sinun tekemänä, varmasti omakin muisti virkistyisi samalla ja tulisi uusia kokeiltavia juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säästä ihmeessä, varmasti sitten keksit niistä jotakin, kun olet muutenkin niin kekseliäs! Olen aina tykännyt erikoistekniikoista, kirjonnasta varsinkin ja nauhojen tekemisestä, sitä en tosin ole kokeillut sitten opintojen :) Tämä blogi on kyllä hyvä väline kaikenlaisiin itsensä haastamisiin, tulee (toivottavasti) vaihtelua postauksiin ja saa potkun takamuksille kokeilla sellaista, mitä monesti sitten siirtäisi hamaan tulevaan :). Kiitos <3

   Poista
 8. Makee tyyny! On noissa dinoissa ollut aikanaan värkkäämistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olenkin miettinyt, että miten sitä on jaksanut noita yksityiskohtia noin paljon tikata silloin:) Tosin silloin tein vielä melko perusmekkoja vanhimmalle tytölle mun vanhoista vaatteista joten kai se näpertelyn halu siirtyi siiten noihin dinoihin :). Kiitos paljon Eerika!

   Poista
 9. Kiva idea.. Tässä sen näkee että mitään ei kannata heittää menemään.. :) Erikoistekniikoita äänestän minä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuri näin, tavara paikkansa löytää - aikanaan :) Kiitos Raisa P kommentista!

   Poista
 10. Ihanasti jalostettu idea. Ei noin mahtavia applikointeja voi pois heittää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos SaarA! Jostain syystä mun aplikoinnit loppuikin näiden dinojen jälkeen tosi pitkäksi aikaa ja oikeastaan vasta tänä syksynä innostuin vähän taas simppeleistä aplikoinneista :)

   Poista
 11. Mahtavasti toteutettuja dinoja! Hyvä, että olit säästänyt nämä, sillä niistä tuli hieno tyyny! Säilyvät tuossa sitten muistona pitkään ja on ajatonkin.
  Saatiin vasta eilen teille kirje lähtemään, sillä meillä on lapset sairastelleet ja puhti on ollut pois ihan kaikilta. Nyt alkaa kuitenkin jo vointi olla parempi ja joulumielikin kohdillaan :) Oikein jännittäviä joulunaluspäiviä sinne teille kaikille <3

  VastaaPoista
 12. Kiitos ihanista sanoista, itsekin olin positiivisesti yllättynyt lopputuloksesta :). Toivottavasti saatte jatkossa olla rauhassa taudeilta, täälläkin on vaikka mitä liikkeellä, ihme, että olemme kaikki vielä pysyneet terveinä. Kirje saapui eilen, neiti oli niin iloinen! Ihania päiviä teille myös, jännitys tiivistyy ainakin täällä päivä päivältä <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se saa minut hymyilemään :) Thank you for your comment.