keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Pehmeää persikkaa (ja infoa haasteista) - Knitted accessories


Nyt ne on nakutettu valmiiksi - sopivan väriset pipo, kauluri ja lapaset tähän takkiin! Vaihtelun vuoksi kuvattiin ne nyt kuitenkin vähän erilaisen asun kanssa ja samalla saan esitellä teille tämän meidän perheen uusimman jäsenen - keppihepan (kastejuhla on vielä pitämättä)! Kuvitelkaa, että meidän kotikylän seurakunnan päiväkerhossa lapset saivat tehdä itselleen näin upeat keppihevoset! Tytär puhui keppihevosten askartelemisesta ja kuvittelin, että se on ehkä joku kartonkiversio koristeeksi hyllyyn. No, onneksi en ollut ainoa hämmästynyt äiti, kun nämä lapsoset ilmestyivät ovesta ulos upeine heppoineen! Eikö olekin aivan mahtava heppa?

Jotkut teistä ehkä muistavat, että minä en ole mikään neuloja. Haaveilen kyllä suloisten nuttujen neulomisesta tytöille, mutta toistaiseksi ne haaveet eivät ole oikein nähneet päivänvaloa (paitsi tuon kuvissa olevan raitatakin olen neulonut vanhimmalle tytölle joitakin vuosia sitten, mutta se ei ole suloinen vaan reipas). Koska miehen mummo on pitänyt meidät viime vuodet myös villasukissa, en ole neulonut sukkiakaan moneen, moneen vuoteen. Nyt alkaa villasukkalaatikossa pohja kuitenkin pitkästä aikaa näkyä, joten ainakin yhdet villasukat aion itselleni talven aikana tehdä!Niinpä tämä operaatio neulominen piti aloittaa varovasti, ei liian vaikealla, muttei myöskään liian helpolla pinnalla, jotta mielenkiinto pysyisi yllä myös tuleviin projekteihin. Ajattelin sitten kokeilla palmikoita - palmikoita, joita olen viimeksi neulonut kahdeksannella luokalla, kun opetussuunnitelmaan kuului se pakollinen villapaita. Ja osasin, yes!! Siihen nähden olen oikein tyytyväinen näihin tuotoksiin, vaikkei se käsiala nyt mitään maailman kauneinta olekaan.Mallia pipoon otin Novitan 7 Veljestä lehdestä (Malli numero 15, 2012), mutta lisäsin palmikkojen määrää niin, että niitä on yhteensä neljä, jotka kiertävät tasaisesti pipoa. Kaulurin tein samalla silmukka- ja palmikkomäärällä kuin pipon, korkeus on noin 20 cm. Pitkävartiset lapaset ovat omalla mallilla, niissä koristeena on yksi palmikko. Pehmeääkin pehmeämmän ja aivan uskomattoman kauniin värisen langan (Ultra Alpaca/Berroco) tytär valitsi Titityystä. En minä näin hienosta langasta ole ennen mitään tehnytkään, poikakin jo pyysi reissua lankakauppaan siskoa pipoa kokeillessaan :).


Sitten te ihanat ihmiset siellä ruudun toisella puolella! Kiitos, kun innostuitte niistä haasteista! Tein nyt niin, että yksi bloggaaja voi osallistua korkeintaan kahteen haasteeseen (itseni mukaan lukien). Minusta on mukavaa, että mahdollisimman moni pääsee mukaan ja näin ollen muutama paikka on siis vielä vapaana. EDIT Huom! Ei enää vapaita paikkoja!

Kierrätyshaaste on 9-13.1.2015

Mukana ovat Liljatar/Heidi, VillaKiana, Epäonninen puutarhuri, Hieno tar, Vaateviidakon Pirjo, aino-maria, Eerika, Pikku-Akka, Amria sekä Hannan Namit.

Kierrätyshaasteessa ommellaan vaatteita, asusteita, sisustustekstiilejä tai leluja vanhoista vaatteista/tekstiileistä ja kotoa löytyvistä aarteista - kaupasta/kirpputoreilta ei haasteen aikana enää hankita materiaaleja :).


Satukirjahaaste on 16-20.1.2015

Mukana ovat VillaKiana, Hieno tar, aino-maria, Hannele/Koti marjamaalla, Kirsi, Tuulia, Manda, Mandariinimania, Kanneli ja minä.

Satukirjahaasteessa valitset yhden sinua miellyttävän lastenkirjan ja sen hahmon/kuvituksen perusteella ompelet vaatteen tai asukokonaisuuden.


Käsityökirjahaaste on 26-30.1.2015

Mukana ovat Liljatar/Heidi, Kirsi, Sinisen Talon Neiti, Manda, Epäonninen puutarhuri, Tuulia, Ilosofiaa, Hannan Namit, mARa ja minä.

Käsityökirjahaasteessa ompelet/virkkaat/neulot/ kirjan mallin mukaisen työn tai käytät jotakin kirjassa esiteltyä tekniikkaa, esim. kirjontaa tai vaikka tilkkutyömallia.

Ilmoitan osallistujille postauspäivät ensi viikon aikana sähköpostitse ja laitan muutenkin lisäinfoa! Jos joku haluaa vielä mukaan kierrätys- tai käsityökirjahaasteeseen, ilmoittautukaa kommenttiboksiin mielellään tämän viikon aikana. Nopeimmat saavat paikat :).

Ihanaa ensimmäistä adventtia vanhoille ja uusille lukijoille  - ihan kaikille!


Hello there! Some knitted accessories as I promised. Maybe some of you remember this coat. The beanie with pompom, neckwarmer and the mittens are actually made for that coat, but I wanted to show them with different outfit. I also wanted to introduce you this cute hobby horse my daughter made at the club she goes once a week. Quite amazing!

I've told you before that I'm a beginner in knitting. I used to knit socks and mittens a lot some years ago, but not recently. So I wanted to knit something not too difficult or too easy. That's why I decided to try the plaits. And I did it - yippee!

I used a nice beanie pattern from Novita 7 Veljestä (2012), I changed the number of plaits from one to four and made the neckwarmer the same way. For the mittens I used only one plait. Considering my slight knowledge of knitting I have to say I'm pleased with the result :). I've never used this yarn before (Ultra Alpaca/Berroco), it's so soft and the colour is perfect. They aren't the most beautiful accessories of the world but my girl loves them and that's enough for me!

30 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon hienojen asusteiden valmistumisesta! Onpa kaunis väri ja pehmoisen näköinen lanka. Varmasti oli onnistumisen riemua, kun palmikoiden neulominen sujuikin noin hyvin :) Välillä itsensä haastaminen voi olla tosi palkitsevaa. Keppihevonen on kyllä upea! Ja niin on myös edellisen postauksen asu! Ihana pikku-tonttu <3 Tekisi niin mieleni osallistua johonkin näistä kivoista haasteista, mutta en yhtään tiedä kuinka paljon ehdin kässäillä tammikuussa. Meillä vietetään omassa perheessä silloin monet synttärit peräjälkeen ja aika on mennyt tehokkaasti synttärihulinoihin aina alkuvuodesta. Jään kyttäämään jos vielä jää joku paikka täyttämättä, niin yritän sitten rohkaistua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palmikot sujui muuten hyvin paitsi lapasissa, jossa kierros on niin lyhyt, että meinasin aina seota, montako välikerrosta olin tehnyt :). Päiväsaikaan tein ja aina oli jollakin tärkeätä asiaa, huvitti oikein, että menipäs yhtäkkiä palmikoiden tekeminen hankalaksi, kun oli muuten sujunut niin mukavasti :) Hauskaa, miten monessa perheessä nuo synttärikemut tuntuvat olevan tuolla lailla peräjälkeen! Meillä on toinen ryysis sitten loppukeväästä :) Kiitos Pizzicato!

   Poista
 2. Minä voisin osallistua käsityökirjahaasteeseen :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä tuo neulontajälki ainakin näin kuvissa näyttää oikein hyvälle. Etkähän sinä nyt ihan matalimmalle ole rimaa laittanut, kun olet palmikoita tehnyt ja onhan siinä ollut kaventamisia ja muita. Vaatimattomuus sikseen! :D Kauniita asusteita kaikki! Ja villatakkikin on söpön reipas.

  Mutta tuo heppa! Mistä materiaalista se on tehty? Onko se puinen? Ihan uskomaton! Arvostan kyllä sitä, että välillä tehdään lasten kanssa jotain vähän pitempikestoistakin askartelua. Upea hevonen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla tulee välillä vähän helposti löysää tuo jälki, olis nuo lapaset ehkä kannattanut tehdä pienemmillä puikoilla, mutta meni nyt samoilla kuin pipo ja kauluri. Kaventamiset ja sen sellaiset suurin peikko varmaan nuttujen aloittamiselle onkin, olen kyllä nyt lainannut kirjastosta paljon neulelehtiä. Lankahyllyä ajattelin joillakin keinoin tänä talvena tyhjentää :)

   Heppa on puusta. Ihmettelin, kuinka siististi tyttö on saanut sen maalattua, vaikka tädit ovat apuna olleetkin. Uskomatonta kuinka taitavia tuon ikäiset jo osaavat olla, kun heidän vaan antaa tehdä! Itselle ei ole nuo puutyöt kovin tuttuja, vaikka ihan hyvillä mielin muistelen koulun teknisen työn tunteja. Ehkä mun pitää alkaa miehelle taas puhumaan siitä nukkekotiprojektista, siinä olisi meinaan kiva yhteinen projekti isälle ja tytöille ja kyllä siihen varmaan velipojan puutaitojakin tarvittaisiin :) Kiitos Pikku Akka!

   Poista
 4. Hyvin on sinulta neulonta sujunut! Haluan kehua vielä vähän noita kuviakin: ihanat kuvat! Minun lemppari on tuo keppihevosella ratsastuskuva <3 Kiitos haasteisiin mukaan pääsystä!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ole hyvä :). Minäkin tykkäsin kuvista, paljon hauskoja vauhtikuvia jäi käyttämättä! Niissä näkyy niin hyvin tuo ilo itse tehdystä hepasta!

   Poista
 5. Onpa suloinen ja varmasti rakas keppiheppa! Hyvin tuntuu nuo neuletyötkin sinulta luonnistuvan. Ihanan oranssit asusteet ja neuletakki. Mukavaa loppuviikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti heppa kestää tytön omille lapsille, jos sellaisia toivottavasti joskus on :) Langan väri on kyllä niin kaunis ja juuri sopiva sävyltään tytölle, ei liian vaalea tai tumma! Kiitos!

   Poista
 6. Samaistuin niin sinun neulomiskerrontaasi (vähän hassusti sanottu;-) ) Nimittäin neulominen on yleensä ottaen ollut harrastusteni joukossa aika vähäisessä määrässä. Sukkien neulominen on minullakin jäänyt niin vähiin ja ei olisi pahitteeksi vaikka niitä vähän tekisi. Olisikin kiva kun ei tarvisi ohjeita vaan tuosta noin vaan tekaisisi sukat koossa kuin koossa :-) . Kyllä olet tehnyt sievän pipon ja palmikkoneuleenkin, ihana. Villatakki ja lapaset ja erittäin kätevä kaulurikin näyttävät tosi hyviltä.

  Valitsitpa minulle kivan haastekohteen, mielenkiintonen. Satukirjan pohjalta tekeminen on tosi inspiroivaa, kiitos :-)

  Niin ja vielä tuosta keppihevosesta. Se on kyllä upea. Ihana kun kerho-ohjaajat on jaksanut kunnolla paneutua työn lopputulokseen. Tuo näyttää niin kestävältä:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meistä taitaa löytyä samanlaisia piirteitä :). Kyllä minunkin varmaan nyt tarvitsisi varulta kantapääpaperit kaivaa esille, kun en ole sukkia vuosiin kutonut! Nuo palmikot ovat jotenkin niin ajattomia, pidän niistä kovasti.

   Hyvä, jos olet tyytyväinen haasteeseen, pelkään, että mulla tulee valinnan vaikeus, kun kaivan pari lapsuuden aikaista kirjaa esiin ja sitten nuo Tammen Kultaiset kirjat. En uskalla edes lähteä nyt selailemaan niitä :) Kiitos paljon Kanneli <3

   Poista
 7. Heppa on mahtava, palmikko mielenkiintoinen! Laitoin jo muistiin haasteiden päivämäärät. Kierrätyshaasteeseen onkin jo kaksi vaihtoehtoa. Satukirjoja joudun nyt selaamaan, onneksi niitä on vielä hyllyssä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on ajatustyö jo hyvässä vauhdissa - mahtavaa! Mikäs näitä estää aloittelemasta jo vähän aikaisemmin, jos joulutohinoilta ehtii, kunhan vaan malttaa sen postuksen sitten jättää sinne haasteen aikoihin :). Kiitos Hieno tar!

   Poista
 8. Mä voisin tulla mukaan kierrätyshaasteeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan huippua, sinun blogissa en ollut aiemmin käynytkään! Kiva saada joukkoon ennestään tuntemattomia tekijöitä ja se näiden haasteiden tarkoitus osaltaan vähän onkin, että löytää myös uusia kivoja blogeja luettavaksi :)

   Poista
 9. Huikean hieno hevonen! Ja miten ihanat asusteet olet neulonut <3. Kauniit värit niissä ja palmikko on kyllä yksi kestosuosikeistani. Apua! Olin monta päivää netin ulkopuolella, kun tuolla minun vanhempieni luona ei sellaista hienoutta ole. Meinasi nämä ihanat haasteet jäädä ihan kokonaan väliin. Osallistun mielelläni käsityökirjahaasteeseen, myös kierrätyshaasteeseen voin osallistua, jos siihen ei osallistujia tule täyteen muista :). Ihana, kun jaksat taas järjestää näitä haasteita. Ne ovat aina niin mielenkiintoisia. Mukavaa torstain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahdut vielä kumpaankin, mietinkin jo, että meinaatko ihan jättää väliin ;) Minäkin pidän noista palmikoista ja niitähän on vaikka minkälaisia, sen edellisen olin tehnyt kahdella..... en tiedä oikeaa termiä :) Mukavaa torstaita sinnekin! Kiitos Hanna Mi!

   Poista
 10. Kivoja neulomuksia, niin nuo uudet asusteet kuin vanhempi villatakki. Minäkin rakastan palmikoita. Aivan mahtavan hepan on tyttösi tehnyt, ihan uskomattoman hienon. Meillä ainakin lasten ite tekemät lelut ym. on ne mitä lapset oikein vaalivat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se varmasti niin on noiden lelujen suhteen, tuleehan niihin ihan erilainen tunneside kuin kaupan tusinatavaroihin. Niin minäkin kyllä olen vaalinut (edelleenkin) sitä Barbin katossänkyä, jonka teossa sain isän apuna olla :) Kiitos Eerika!

   Poista
 11. Ihania olet neulonut! Itse en ole vielä kuin ihailuasteella neulomusten suhteen. :)
  Voisin ottaa osaa viimeiseen paikkaan käsityökirja haasteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Huippukivaa, kun hyppäsit kässäkirjahaasteen kyytiin - tervetuloa!

   Poista
 12. Ihanan aurinkoisen oranssin väriset asusteet! Hyvältä näyttää neulejälki. Palmikoita on mielestäni tosi mukava käännellä neuloessa, pelkkä tasaisen neulominen on puuduttavaa. Marraskuussa kaipaa juuri tällaista väriterapiaa. Hyvin näyttäisi keppihevosella ratsastus sujuvan, vaikka hevonen onkin ihan uusi :) Niin, ja kiva, että pääsin mukaan haasteeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ne väriltään tosiaan ovat! Itse en ole oikein tyytyväinen lapasten neulejälkeen, mutta onpahan sitten parannettavaa seuraaviin :). Hyvin on heppa totellut, on tainnut tyttö periä kummitätinsä geenit, minä kun en ole ikinä hevosen selkään uskaltautunut ;) Kiitos Mandariinimania!

   Poista
 13. Ihanat asusteet, ja neuletakki on tosi pirtsakka. :) Aika mahtavan kepparin on kerholainen saanut askarrella. Kyllä kelpaa nyt ratsastella! :) Jäin vielä harkitsemaan näitä haasteita, mutta nyt huomaan että kaikki paikat taitavat olla täynnä. Mutta mielenkiinnolla jään odottelemaan kaikkien haasteisiin osallistuvien töitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva on seurata toistenkin haasteita, hyviä ideoita niistä varmasti saa, sen uskallan jo luvata :) Kiitos paljon Raisa P kommentista!

   Poista
 14. No on kyllä tosi komea heppa, vau! Ja neulokset niin kauniita. Minäkin välillä haaveilen kutomisesta ja virkkauksesta mutta aina se jää :) Sinä olet kyllä niin monitaituri! Kiitos,ihanaa päästä mukaan haasteeseen, nyt jo jännittää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin tuo ompelukone vie niin helposti voiton näissä käsitöissä. Tosin nyt aloin neulomaan tytölle sukkia, katotaan kauanko menee projektissa, että valmistuu :) Kiva kun on monia eri bloggaajia haasteissa mukana! Kiitos :)

   Poista
 15. Hieno heppa kyllä! Ja ihanat asusteet! Itse olen myös vähäisempi neuloja, siskoni hoitaa sen puolestani ;). Pitäisi taas yrittää harjoitella sukkia tekemään ja sopii kyllä hyvin tuohon kirjahaasteeseen :). Kiitos siis haasteisiin pääsystä! Kierrätysjuttuja on taas monta ajatuksen tasolla niin nyt pääsen toteuttamaan niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi ja sehän on kiva kuulla, että kierrätyshaasteeseen on jo ajatuksiakin :). Olisipa mullakin sisko, joka hoitaisi tuon neulomisen, sittenhän olisikin kiva vaihdella neulomuksia ja ompeluksia keskenään!

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se saa minut hymyilemään :) Thank you for your comment.