sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Aikuinen-lapsi -käsityöpaja - Adult-child - craft club

 
Aloitimme vanhimman tyttären kanssa tänä syksynä uuden yhteisen harrastuksen, kansalaisopiston Aikuinen-lapsi -käsityöpajan. Kurssi oli suosittu, sillä pääsin koneelle vasta vajaa 15 minuuttia ilmoittautumisen jälkeen ja kurssi oli jo täynnä. Onni oli kyllä tällä kerralla myöden, sillä pääsimme kuin pääsimmekin varasijalta kurssille mukaan!

Kurssi pidetään joka toinen viikko ja tähän mennessä olemme päässeet huovuttamaan ja mikrovärjäämään. Kurssilla lapsen tekeminen on pääosassa ja aikuiset toimivat apulaisina. Kivaa on ollut ja joitakin töitä ajattelin laittaa esiin tänne blogiinkin, kuten nyt nämä hauskat maskottiavaimenperät.

Idean maskottiavaimenperiin ohjaajamme oli saanut viimeisimmästä Ihana-lehdestä. Villa on huovutettu viinipullon korkkien päälle ja huopuminen tapahtuu melko nopeaan, joten askartelu sopii erityisen hyvin lasten kanssa toteutettavaksi. Väri ja maskotin koristelu oli vapaasti toteutettavista ja melkoisen upeita toteutuksia eläimistä mielikuvitushahmoihin kurssilla saatiinkin aikaan.Kässäpajan lisäksi harrastamme käsitöitä ja erityisesti ompelemme tytön kanssa myös tietenkin täällä kotona. Olemme alkaneet keräämään tytölle pientä omaa ompeluvarustusta, kuten sakset, neulatyyny, mittanauha, ideavihko jne. Tarvikkeet tarvitsevat pienen kassin, jossa niitä on helppo säilyttää ja päädyinkin tekemään tytölle kassin tällä Suuren Käsityölehden (4/14) korikassin kaavalla. Osa teistä lukijoista saattaa muístaakin tämän mallin kevään postauksesta (kassit löytyy täältä).


Hauska, vanhanaikainen ompeluaiheinen puuvillakangas löytyi Kangasunelma -nettikaupasta. Sieltä tilasin myös söpöjä, puisia handmade-merkkejä useammassa sävyssä. Vuorikankaaksi löytyi essun ompelemisesta ylijäänyt pala ja tasku ja kantit syntyivät Eurokankaan tekonahkapalasesta. Kassin sisäpuolelle laitoin ison taskun (jonka paikan olisin voinut miettiä paremmin) ja tuollaisen kuminauhalenkin, mihin voi pujottaa vaikka kyniä tai kapeita lankarullia.

 

Muistutan vielä arvonnasta, pari päivää aikaa osallistua täällä, vajaa 10 osallistujaa vielä kaivattaisiin, niin saataisiin pikku ylläripalkintokin lukijoiden kesken arvottua :). Suurkiitos teille lukijat ja vierailijat niistä lukuisista mukavista kommenteista, joita olette syyskuun postauksiin lähetelleet <3.  Kohti lokakuuta jo mennään ja kovaa!

 
Our oldest daughter and I started a new hobby this autumn - Adult-child - craft club. It is every second Thursday and so far we've done felting and dyeing (in a microwave oven). The main focus is that children do and adults help. So far we both have enjoyed a lot and I thought I could show you some of the things we make there, like these cute felted keychain mascots :).
 
Our teacher found this idea from newest Ihana -magazine. The figure is felted over a wine bottle
cork stopper so it's quite easy and quick to make. Everyone could decide the colours and details by themselves so finally we saw a very interesting collection of mascots :).
 
Besides this club we of course enjoy sewing together here at home. She already has a fabric scissors, pincushion, idea book, fabric scrabs etc so we needed a bag where she can store them. I decided to sew her this basket bag (Suuri Käsityölehti 4/14) I made last spring too (you can find them here).
 
The nice looking old fashioned cotton is from Kangasunelma, black leatherette from Eurokangas. For the lining I used left overs from the apron project (here).
 
There are still few days giveaway time left, you can participate here :). Thank you all you lovely readers and visitors for your kind comments that you've left to my comment box this month - they're plenty! Soon it's already October - unbelievable!


22 kommenttia:

 1. Miten mukavaa, että on yhteinen harrastus! :) Meilläkin isompi tyttö on innokas askartelemaan, mutta ompelua ollaan kokeiltu vähemmän. Oma tarvikelaukku varmasti innostaa vielä lisää. Hauskoja ja hyväntuulisia nuo avaimenperämaskotit, eipä ihme että kurssi on suosittu kun vanhempi ja lapsi voivat osallistua yhdessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se sellaista laatuaikaa yhdessä, monilapsisessa perheessä koen itse välillä huonoa omatuntoa siitä, että kahdenkeskisiä hetkiä jokaisen lapsen erikseen on liian vähän, erityisesti noiden isompien kanssa. Tämä on nyt sitten ihan meidän kahden juttu, vaikka muiden seurassa kurssilla olemmekin :)

   Poista
 2. Onpa mukavan kuuloinen kurssi! Kauniin ompelukassin olet ommellut ja tosi osuva kangas! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangas oli kyllä hyvä löytö, tosiaan teemaan sopiva :). Kurssista varmaan tulee meidän perheen perinne, jos vain jatkossakin ehdimme sinne itsemme ilmoittamaan :) Kiitos Jaana!

   Poista
 3. Kaunis kassi tyttären ompelutarvikkeille! Mukava jatkaa hyvin alkanutta harrastusta, kun tarvikkeet voi laittaa talteen :) Käsityö taitaa olla sellainen harrastus, joka periytyy herkästi äidiltä tyttärelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarvikkeet löytyvät tosiaan (ehkä) paremmin, tuo minun ompeluhuone kun ei ole läheskään aina kovin siistissä kunnossa :) Totta, käsityöharrastus varmasti periytyy helposti, tosin meillä se hyppäsi äidistäni ohi, mutta tuli sitten kahta voimakkaampana ehkä minulle :) Kiitos Mandariinimania!

   Poista
 4. Kivaa yhdessä tekemistä ja siellä teillä taitaakin varttua lisää taitavia käsityöläisiä! Oma tyttäreni on nyt vasta aikuisena innostunut käsitöiden tekemisestä, liekö äidin näpertelyt vaikuttaneet innostukseen. Kiva on kuitenkin kun äidin neuvot ja vinkit kelpaavat. Upea on myös tuo ompelukassi! Iloa viikkosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se mukavaa, kun voi yhdessä puuhailla käsitöiden parissa, joko nuorempana tai sitten vanhempana. Olisi se kiva, jos jollakin lapsella innostusta riittäisi läpi elämän, aika sen näyttää. Oikein ihanaa syksyistä viikkoa sinullekin!

   Poista
 5. Tytön kans on kyllä kiva puuhata yhdessä. Me olimme viime keväänä yhdessä kankaanpainokurssilla. Ja meinaamme mennä ensi keväänäkin. Minusta se on sellaista laatuaikaa lapsen kanssa. Kiireetöntä ja hauskaa!

  Mahtava tuo tekemäsi kassi. Malli, kangas - kaikki siinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös sinulla ollutkin blogissa silloin esillä niitä teidän kankaanpainojuttuja? Minäkin haluaisin sellaiselle kurssille, mutta ei oikein nuo aikataulut anna periksi kovin monille kursseille. Tosiaan tuo kurssi on meille laatuaikaa, vaikka kotonakin harrastamme käsityöjuttuja ja askarteluja, on siinä monesti muita sisaruksia mukana eikä touhuun välttämättä pysty keskittymään niin intensiivisesti kuin kodin ulkopuolella tapahtuvalla kurssilla. Ja tuolla kurssilla äitikin oppii varmasti uutta, se on kivaa!

   Poista
 6. Kurssi kuulostaa tosi kivalta! Onni, että pääsitte sittenkin mukaan. Tuo laukku on ihana. Malliltaan kätevä ja muutenkin niin kaunis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se kyllä hyvä tuuri, melkoista taistelua on välillä noihin harrastuksiin pääseminen, ohjaaja sanoi, että toiselle samanlaiselle kurssille olisi tilausta, tulijoita riittäisi kuulemma. Kyllähän näteille säilytyskasseille on aina tarvetta, ajattelin , että voin säilyttää siinä vaikka lankakeriä, jos tyttö sen jossain vaiheessa hylkää. Mutta toivotaan, että kässäinnostus jatkuu vielä pitkään :). Kiitos!

   Poista
 7. Söpöjä maskotteja, niitä on varmasti ollut kiva tehdä! Aikuinen ja lapsi käsityökurssin uskon olevan mahtava kokemus. Mekin olisimme menneet, jos olisi muihin harrastusaikatauluihin sopinut. Nyt sattui samaan aikaan pojan jalkapallon kanssa :(. Laukku on aivan mahtava, ihanat kankaat ja tekonahkasomisteet täydentävät sitä. Malliltaankin niin upea, tällaista on kyllä ilo kuljettaa mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se hauskaa, minunkin huovutuskokemukset kun on melkoisen mitättömät, muutaman sorminuken olen opiskeluaikoina tehnyt enkä muuta, vaikka aihe on kyllä erittäin kiinnostava! Minusta nuo tekonahkakaitaleet antoivat kivan säväyksen laukulle :). Kiitos paljoin Hanna Mi!

   Poista
 8. Hauskoja avaimenperiä! Kuullostaapa mukavalta tuo kurssi, en yhtään ihmettele vaikka se on suosittu. Kätevän näköisen kassin oot ommellut. Nuo puumerkit näyttävät kivoilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupungin puolella tilaa olisi ollut enemmän, mutta se on aina sitten se pitemmälle kulkeminen kurjempaa, kiva käydä oman kunnan harrastuksessa, jos senkin tarjonnasta mieluista löytyy :) Nuo puumerkit on tosi kivannäköisiä luonnossa, en tiedä miten pesussa käy, mutta ei tuota laukkua nyt niin usein ainakaan tarvitse pestä :) Kiitos Eerika!

   Poista
 9. Onpas suloisia avamenperiä ja niin jokainen oma yksilönsä. Tuo on kyllä luovaa puuhaa. Mukavaa tuo yhdessä puuhastelu. Ihanan kassin olet tehnyt. On se niin tärkeää lapselle kun aikuinen on mukana kannustamassa harrastusta. Tosi kivoja kuvia olet räpsinyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla tekniikalla olisi kiva vaikka tehdä joulutonttukoristeita! On se mukava lapsen kanssa tehdä muutakin yhdessä kuin vain näitä arkeen liittyviä koti- ja koulutouhuja :). Jää sitten toivottavasti mukavia muistoja. Minulla on vähän nyt sellainen kuvausahdistus päällä tulevan syksyn ja talven pimeyden vuoksi, jalustan sain nyt ostettua kameraan niin on se itselaukaisimella kuvaaminen sitten ainakin vähän kätevämpää, ettei tarvi kameraa viritellä aina ties mihin ;). Kiva, jos tykkäsit kuvista, kiitos<3

   Poista
 10. Oi miten suloisia avaimenperä maskotteja! Pitääpä kertoa ystävälleni, että hänen askartelu-ohjettaan on käytetty ihan kansalaisopistossakin! Siistii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No wau, onpa tosiaan hienoa, mutta se olikin niin hyvä ohje ja idea, että ihmekös tuo :) Kiitos Niina!

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se saa minut hymyilemään :) Thank you for your comment.