keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Maatuskat vanhassa kaupungissa - Russian dolls in Palma


Lomavaate-postaukset Mallorcalta jatkukoon! Perheen pienimmäinen pääsi nauttimaan vanhan kaupungin maisemista maatuskamekossa. Innostuin ennen lomaa kokeilemaan kumilankapoimutuksia ja tämäkin mekko on yksi versio näistä kokeiluista. Mekko onnistuikin mukavasti ja käyttöä on varmasti pitkään - ensin mekkona ja myöhemmin tunikana. Suurensin hieman jotakin vanhaa singoalla-paidan kaavaa ja poimutin kumilangalla sitten koko pääntien sekä hihansuut.

Mekko on tosi simppeli, raglansaumoihin laitoin ruudullista terenauhaa pieneksi yksityiskohdaksi. Kankaalla on tässä mekossa kuitenkin erityinen merkitys, sillä sain sen keväällä lahjaksi rakkaalta lapsuudenystävältäni, joka on miehensä kanssa tyttömme kummi. Minulla ja tytöllähän on hauskasti sama syntymäpäivä, ja keväällä juhlissa käydessään lapsuudenystäväni muisti minunkin vanhenemista sitten tällä kankaalla :). Tyttö sai lahjaksi ihanat itse neulotut maatuskanuket ja kummisetä oli runoillut korttiin taas upean värssyn.

Onneksi tätä kangasta jäi vielä jäljelle, lopun aion ehkä käyttää johonkin sellaiseen, mistä tytölle on vieläkin pitemmäksi ajaksi iloa, tilkkutyöhön tai vastaavaan. Lämpöiset terveiset sinne Tampereelle, jos käytte täällä vilkuilemassa, tämmöinen siitä nyt tuli :)
  

Laitan tähän vielä muutaman kuvan piristykseksi tuolta Palman keskustasta. Meidän hotelli Palma de Mallorcalla sijaitsi Arenalissa, josta oli paikallisbussilla noin 45 minuutin matka keskustaan ja vanhaan kaupunkiín. Mua kiinnosti kovasti keskusta ja vanha kaupunki, tunnustettakoon, että ihan ostosmahdollisuuksien takia, mutta myös upeiden maisemien. En ole niin ranta-ihmisiä, vaikka auringosta pidänkin, vaan nautin mieluummin lämmöstä pieniä kapeita katuja kulkien, upeiden rakennusten yksityiskohtia katsellen ja välillä katukahviloissa istuskellen ja ihmisiä seuraten.
Vanha kaupunki olikin aivan ihana. Jäimme bussilla Plaza de la Reinan aukiolle, josta oli ihan muutaman minuutin kävelymatka la Seun katedraalille. Katedraalin ympäristö oli tosi upea ja tehtiin me siellä kapeilla kujilla hevosvankkuriajelukin. Tytöt varsinkin oli siitä aivan innoissaan, ajuri hieman päivitteli meidän lapsilukua, taitaa nykyään olla Espanjassa harvinaisia näin isot perheet (vaikkei tämä nyt itsestä tunnu erityisen isolta) :) Käytiin myös kirpputorilla ja Placa Majorin aukiolla sekä tietysti niillä ostoksilla, mutta harmillisesti käsityöostokset jäivät tekemättä, sillä ainoa näkemäni (tai mies sen itse asiassa bongasi) käsityöliike meni juuri nenän edestä kiinni!


                         


 Mukavaa viikon jatkoa kaikille, nautitaan hyvistä keleistä :)

Regards from Palma, Mallorca. Our hotel was in Arenal and as I am not really a beach person (though I love the sun and warm) we deciced to visit city center and the old town of Palma. The shopping is better there and I enjoy walking on the lanes, getting inspired by the old environment and watching people :). I really liked the Cathedral area and the narrow streets, tiny tapas bars and shops that sold anything from traditional souvenirs to trendy outfits. Girls of course loved the carriage tour!

Our youngest was wearing there a cotton dress with pictures of Russian dolls. I changed an old pattern of singoalla shirt to make it good and did shirring to the neckline and sleeves. I sewed pipings to the raglan seams as a tiny detail. The model of this dress is simple but the fabric is special, because my friend gave it to me as a birthday present. Our youngest is her god child and the idea of course was to sew something for her.  So this is how it came out - a very nice and versatile piece of cloth :)

Have a nice week everyone!

10 kommenttia:

 1. Niin sievä mekko! Kiva tuo tere, pieni, mutta juuri sopiva yksityiskohta piristämässä. Ihania lomakuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi :) Olen ostanut terettä nojatuolin ja rahin uutta päällystystä varten, mutta ei vain ota se projekti tulta alleen yhtään, kangaskin on edelleen hankkimatta. Miten sitä voikin olla niin saamaton joissakin jutuissa! Tykkään tereyksityiskohdista paljon, hirvittävän harvoin vaan tulee niitä tehtyä.

   Poista
 2. Ihania lomakuvia ja mekkosia! Teillä oli varmasti huippureissu! :) Onneksi saatiin vihdoin tännekin vähän lämpöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kivaa viettää aikaa kunnolla koko perhe, se kun on arkena aika harvinaista herkkua. Kiitos Pizzicato sinulle!

   Poista
 3. Kaunis mekko, tuo kangas on suloista ja lomakuvat on upeita.

  VastaaPoista
 4. Söpöläinen mekko ja ihana tere koristaa raglansaumassa. On teillä ollut upeat nähtävyydet. Sielläkin varmasti riitti lämmintä säätä :) Voi noita mahtavia kukkaistutuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siellä silmä lepäsi maisemissa ja nähtävyyksissä, ei täällä kotikulmilla ihan törmää samanlaiseen arkkitehtuuriin :) Kukat ja puusto olivat myös ihastuttavia! Kiitos Kanneli :)

   Poista
 5. ♥vau, mahtavan kauniita kuvia! Ihania kesäpäiviä teille sinne!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se saa minut hymyilemään :) Thank you for your comment.