perjantai 18. heinäkuuta 2014

Kesätöissä kukkakioskilla - Summer job at florist's


Ensimmäinen ompelus lomalta palattuamme oli tyttären jo pitkään pyytämä uusi esiliina. Leipomispuuhiin ei ole nyt ollut inspiraatiota, joten pistimme viime viikolla pystyyn tyttöjen kanssa kukkakioskin. Kyllähän sitä nyt kukkakioskin myyjätärkin esiliinan tarvitsee ja näin päästiin testaamaan uuden essun toimivuutta käytännössä. 
Päivä sattui olemaan todella kuuma ja taisi osa kukkasistakin vähän jo nuupahtaa ennen kuin kaikki veteen saimme. Ihan mukavan valikoiman kauppaan saimme kuitenkin päivänkakkaroista, ohdakkeista, hiirenvirnoista, saunakukista, maitohorsmista, niittynätkelmistä, apiloista sun muista ihanista luonnonkukista. Itsekin kokeilin kukkaseppeleen tekoa monen monen vuoden tauon jälkeen ja sen suosio olikin taattu tyttösten keskuudessa.
Kukkasten lisäksi kioskissa myytiin muitakin puutarhavälineitä. Vanerista tehdyn kioskin tytöt saivat vuosi sitten keväällä lahjaksi mummoltaan, lahja oli minullekin yllätys. Yhdellä kioskin sivulla on oviaukko, toisella tiski, kolmannella pieni ikkuna ja neljäs on umpinainen hyllyineen. Kattona on valokatetta. Viime talven aikana vaneri meni ikävän näköiseksi ja tänä kesänä maalasimme kioskin harmaaksi valkoisin listoin. Nyt on niin talo, autotalli, leikkimökki kuin kioskikin kaikki samoin sävyin maalatut ja kokonaisuus pihassa yhtenäinen. Viime kesän kioski majaili talon terassilla, mutta nyt siirsimme sen lähemmäksi leikkimökkiä autotallin "terassille", niin saimme talon terassille enemmän tilaa. Kioskin pikkuikkuna jäi tässä muutossa nyt ikävästi seinää vasten, mutta eipä se onneksi ole leikkejä haitannut.

Jos joku haaveilee kesäkioskista lapsille, niin käykääpäs kurkkaamassa, millaisen kioskin Valkoinen talo tarinoi - blogin Eerika oli nikkaroinut lapsille - aika upea!


Ja sitten vihdoin tähän varsinaiseen asiaan eli esiliinaan :) Esiliina on omalla kaavalla tehty, menee reippaasti useamman vuoden sillä kaulan ympäri menevä nauha on säädettävä. Kankaatkin yritin valita niin, että voisivat miellyttää vähän vanhempanakin. Tykkään itse kovasti lopputuloksesta - niin paljon, että essu on saanut roikkua esillä keittiössä. Täytyisi pienemmillekin tytöille tehdä yhtä nätit esiliinat. Niitä tulisi ehkä käytettyä enemmän, kun roikkuisivat esillä. Itselläni on kiva anopilta saatu Marimekon essu, josta tykkään kovasti - ainoa ongelma on vaan, että mistä nurkasta sitä nyt sitten keksisi esiliinoille hyvän paikan, niin että ne osuisivat silmään ruokaa laitettaessa. Jostain kumman syystä kun esiliinaa tulee käytettyä vain leipomishommissa :)

Esiliinan kaikki kankaat ja nauha Usasta.
  

Mukavaa viikonloppua kaikille! Me lähdetään huomenna juhlimaan - juhlat olivatkin taas hyvä syy ommella tytöille uudet mekot. Niistä tulikin melkoiset makupalat, vaikka itse sanonkin. Postailen niistä ensi viikolla :)
First thing I sewed after coming home from our trip was this apron! My daughter has asked me to do it for some time already.  Pattern is my own and both fabrics and the ribbon are from Jo Ann, Usa. The apron is adjustabele so it can be worn many years. I like the result very much and I'm seriously thinking about making nice looking aprons for younger sisters as well.

Last week it was really beautiful day and we desided to play florist outside. So we picked some flowers like meadow vetchlings, daisies, clovers and common yarrows and put them to this play kiosk we have. I tried to make a garland, too. 

Girls got this nice kiosk as a present last summer. My mother-in-law brought it as a surprise - and wow, that really was a surprise! It' s made of plywood, but we painted it this summer because the surface looked pretty  bad after winter. Now our house, the garage, the playhouse and this kiosk are all same colour so it looks nicer to us and the neighbours :)

Now I want to wish you all a nice weekend - we're going to celebrate tomorrow.  Party - what a great excuse to sew new dresses for girls :) Dresses turned out very lovely - I'll tell you about them next week!22 kommenttia:

 1. Kauniit kankaat olet essuun valinnut ja ihana idea pystyttää kukkakioski. Luonnonkukkia on nyt paljon tarjolla ja niistä saa vallan mukavan leikin aikaiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytöt ovatkin ahkeria kukkasten poimijoita, mutta niin olin minäkin lapsena :) Tykkään paljon luonnonkukista ja meillä kyllä niitä kesäisin on aina jossakin esillä. Kiitos AnniK.

   Poista
 2. Voihan nyt sentään, mikä essu! Ihan karamelli! :) Ja kuvat on niin superkesäisiä. Ihania <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyisi saada leipomis-innostus päälle, niin pääisi essu kovaan käyttöön :). Silloin oli kyllä kaunis ja kuuma päivä, tosin onhan niitä kauniita päiviä ollut nyt muutenkin ihan mukavasti :). Kiitos paljin sinulle!

   Poista
 3. Oikein hurmaava esiliina, ja ihanat kesäisen tunnelmalliset kuvat. Kyllä näissä jälleen silmä lepää <3. Minäkin voisin ottaa tällaisen essun itselleni, mutta ei minullakaan tule käytettyä kuin leipoessa ja kotona pidettävissä juhlissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus onnistuu saamaan paljon kivoja kuvia ja joskus ei sitten millään :) Kiitos ihanasta kommentista!

   Poista
 4. Oi kuinka ihanan kesäisiä kuvia! Nuo essun kankaat ovat aivan hurmaavia ja luonnonkukat niin kauniita! Meillä on vuoden sisään tiedossa melkoinen muutos asumisoloissa, ja haaveilu kaikista ihanista pihajutuista lapsille on jo alkanut;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mielenkiintoisia muutoksia teillä on tiedossa, ihanaahan se on jo haaveilla ja mietiskellä etukäteen juttuja! Essukankaat olivat omasta mielestänikin tosi nätit ja sopivat ihan täydellisesti yhteen. Kiitos Kirsi!

   Poista
 5. Onpa teidän tytöillä kiva kioski. Sehän tosi inspiroiva. Tuollaiset leikit lapset varmasti muistavat vielä isonakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kioski toimii monesti kauppana, kun tytöt leikkivät leikkimökissä ja jollain on sitten aina kauppareissuvuoro. Kaikenlaista rekvisiitta kauppaan on täytynyt pestä raejuustopurkeista limsapulloihin, että on sitten kaupassa valikoimaa :) Kiitos sinulle :)

   Poista
 6. Todella kaunis essu. Niin sievät kankaat. Meidänkin kahdeksanvuotias tarvisi oman essun kun on niin innokas leipoja:-) Aivan ihana kioski, samoin kuin Eerikankin blogissa oli :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eikö sovikin nuo kankaat niin mukavasti yhteen :) Äkkiähän sinä teidän leipojalle essun ompelet, olet niin taitava! Eerikan kioski oli kyllä tosi hieno ja vielä kun itse tehty niin nostan kyllä hattua hänelle :) Kiitos paljon Kanneli!

   Poista
 7. ♥ihana, niin ihana koko postaus :)

  VastaaPoista
 8. Teidän kioski on ihan huippuhieno <3 Mahtava idea laittaa se kukkakioskiksi. Ei ole tullut itelle edes mielen viereen, eikä muksutkaan oo hoksanneet! Pitääpä mainita lapsille, kun nyt on ojankin varret täynnä kerättävää. Äippäkin vois sitten piipahtaa kukkaostoksilla :) Tosi nätti tuo essukin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun lempiammatti lapsena oli pitkään kukkakauppias ja olin yhden kesän töissäkin kukkakaupassa ;) En tiedä mistä tuo kukkakioski-idea yhtäkkiä pälkähti päähäni. Laittakaahan tekin siellä kukkakauppa pystyyn, kukkia tosiaan nyt vielä riittää :) Kiitos paljon Eerika!

   Poista
 9. Soma essu! Ja jälleen kivoja tunnelmakuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään tuli kokeiltua sitä ihan perinteisissä leipomispuuhissakin :) Kiitos!

   Poista
 10. Oi,miten ihastuttava essu ja kuvat <3

  VastaaPoista
 11. So cute ! You also have some cooking helpers at home :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh yes, I do ;) Sometimes I feel our kitchen is too small for 3-4 helpers :) Thanks Chou D'Iris!

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se saa minut hymyilemään :) Thank you for your comment.