torstai 12. kesäkuuta 2014

Oma koti(kylä) kullan kallis - Home sweet homePikainen eilinen kierrätys eli operaatio vanhasta t-paidasta uusi t-paita. Miehen mukavan sävyinen paita oli muuten hyvässä kunnossa, mutta pääntiellä oli reikiä. Sävy on pojalle mieleen, joten ajattelin, että tehdäänpä hänellekin jotain kierrätyshengessä eli isän paidasta uusi paita. Halusin myös kokeilla vihdoinkin vuoden vaihteen reissusta ostamaani suihkutettavaa kangasväriä, ongelma oli vain, että mitä paitaan laitetaan, kun ehdottamastani jutuista ei oikein mikään tahtonut mennä läpi.

Olin mielestäni keksinyt  kivan idean Suomen kartasta, johon merkataan asuinpaikkamme. Tähän poika ei sanonut tiukkaa eitä, joten ei kun Suomen karttaa läpi piirtämään ja kontaktimuovit esiin. No ei se suihkuttelu nyt sitten ihan helppoa ollutkaan (ainakaan tällaiselle, joka ei spray-maaleja ole ennen käyttänyt), vaikka ensin harjoittelin paperille. Puh ja pah, jälki ei ole tasaista ja jostain ihme kontaktimuovin välistä väri pääsi leviämään. Ahvenanmaan kohdalle tuli kaikista kamalin  möykky, pinta-ala varmaan kaksinkertaistui!  Siksi tussasin nuo pisteet tuonne vähän valumia piilottamaan. Taisin muutenkin suihkuttaa liian läheltä ja liian paljon, sillä kultaisesta kotimaastamme tuli aika tönkkö. Seuraavaksi kokeilen pienempiä kuvia - vaikka tähtiä!

Pihapaita tästä tuli, ajattelin saksia koko paidan jo kassiksikin, kun koko karttaideakin tuntuisi sopivan paremmin kassiin kuin paitaan. Poika kuitenkin armeliaasti lupasi pitää tätä kotona, joten saksille ei ollut käyttöä - toistaiseksi :).

T-paidan kaava Ottobren.

Kierrätysviikkoja on jäljellä vielä muutama päivä, kiitos teille osallistujille, kun olette tehneet niin hienoja ja inspiroivia juttuja. Tämä on ollut kiva haaste, ehkä toteutan tämän toistekin? Muistuttaisin vielä siitä koostepostauksesta, jos haluatte siihen mukaan lähettäkää mulle kuvat 16.6 mennessä  helmojahepeneita@gmail.com. Nyt lähden suunnittelemaan viimeistä juttua näihin kierrätyskekkereihin!

Kivaa jalkapallo-iltaa kaikille niille, jotka tykkäävät sitä katsella :) Ja muille muuten mukavaa iltaa!


This was a quick "old t-shirt to a new t-shirt" - recycling . I wanted to try the gold glimmer spray paint I bought  from US last December. Only problem was what to paint, since my son didn't quite like any of my ideas. We ended up painting Finland and marked the place where we live. The result of the paint isn't  very good. I really have to practise more for the next painting projects! And I think the whole idea of painting Finland and marking our hometown would suit better for a bag than a t-shirt. Anyway my son promised to wear it at home - he's so kind :)

Have a nice Thursday - perhaps watching The FIFA World Cup :)

20 kommenttia:

 1. Tosi tyylikäs paita, hyvä idea tuo kartta :)

  VastaaPoista
 2. ebaysta olenkin noita suihkutettavia värejä katsellut, onkohan vielä tilattava. Minkä merkkinen sulla oli? Ja puserohan on vallan kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole tajunnutkaan sieltä katsella :) Mulla lukee pullossa isolla Stencil Spray mutta nettiosoite pullossa on www.simplyspray.com

   Poista
 3. Paitahan näyttää oikein kivalta! Tosi hyvän värinen ja mahtava idea tuo kartta!

  VastaaPoista
 4. Kiva paita! Idea kartasta toimii oikein hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Voisi toimia vielä paremmin ihan viivapiirroksena, ilman väriä, ehkä kokeilen joskus - vaikka kassiin :)

   Poista
 5. Hirmuisen kiva idea! Ja Ahvenanmaa on niin kiva että hyvä vaan jos suurensit sitä vähän :) tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon, olin vähän epävarma tästä paidasta, mukavaa että tykkäsit ideasta! Ja Ahvenanmaa on kyllä kiva!

   Poista
 6. Kartta kyllä näyttää todella hienolta, pidän noista väreistä ja siitä miten tuo pinta on niin eläväinen! Kiva paita kokonaisuudessaan. Hymyilyttää, kun me olemme olleet samoilla ompeluksilla. Minäkin eilen leikkasin miehen t-paidasta pojalle paitaa (sitä tuskin vielä blogiin tulee). Onko sinulla toiveita lähetettävien kuvien koosta tms.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi. Ei ole erikoistoiveita kuvien koosta tms. Pienentelen kokoja sitten tarvittaessa. Kun näen paljon kuvia tulee niin mietin sitten tarkemmin miten teen sen postuksen :)

   Poista
 7. Onpa kiva idea kokonaisuudessaan. Eikä yhtään näytä "kotipihapaidalta".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, arvoin tätä aika kauan, että laitanko paitaa tänne ollenkaan. Ajattelin kuitenkin, että kiva kertoa tuosta suihkutettavasta väristä, kun itselle se on ainakin sellainen aika uusi juttu :)

   Poista
 8. Paidasta tuli erittäin kiva ja tussipisteet vaan täydentävät sitä! Hyvä idea:) Aivan muuten unohdin kuvan lähettämisen. Ajattelitko, että lähetetään yksi kuva, vai miten ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Voi lähettää yhden kuvan joka tuotteesta tai sitten jos ei halua kaikista lähettää niin ei ole tietenkään pakko, voi sitten vaikka lähettää omasta mielestään onnistuneimmasta työstä.

   Poista
 9. Mäkin kyllä tykkään paidasta tosi paljon! Ja tämä on todellakin ollut kiva haaste, tottakai joskus uudestaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukava kuulla, positiivista palautetta on kyllä tullut niin teiltä osallistujilta kuin muiltakin :)

   Poista
 10. Kivan elävältä näyttää tuo maalattu pinta. Tämä haaste on ollut mukavaa vaihtelua, harmi vain etten tällä viikolla ole ehtinyt ommella. Mutta joskus uudelleen, tottakai! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljonhan sinäkin sait aikaiseksi tähän haasteeseen! Kiva kuulla, että haaste oli mukava juttu :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se saa minut hymyilemään :) Thank you for your comment.