keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Muistipeli - Memory game

 
Näin kauan aikaa sitten kankaisen muistipelin jossakin blogissa. Olin tyystin unohtanut sen, kunnes tänä keväänä törmäsin sellaiseen Pinterestissä. Mietin, että kankainen muistipeli täytyy toteuttaa jossakin vaiheessa.
 
Sitten keksin tämän kierrätyshaasteen ja tiesin heti, mistä vanhasta suloisesta kankaasta muistipelin toteuttaisin. Minulla oli  kaksi vauvan tyynyliinaa, jotka olen n. 15 vuotta sitten ommellut veljenpojilleni mummulan pinnasänkyyn. On minulla näihin tyynyliinoihin pussilakanakin, sekin odottaa jatkojalostumistaan muuksi tuotteeksi nyt kun meilläkään ei näin pienille petivaatteille käyttöä ole. Kangas on niin suloista vanhanaikaisine kuvineen, etten hennonut tyynyliinoja ja pussilakanaa kirpputorillakaan myydä.
 
Päänvaivaa aiheutti taustakangas, kierrätysvaatteistani ei löytynyt fleeceä tai muuta vastaavaa, joten piti suunnata tilkkulaatikolle. Sieltä löytyi kaksi palaa eriväristä villaneulosta, joista viime talvena ompelin mm. tämän nutun. Sain palat juuri ja juuri riittämän, kun asettelin kortit vieri viereen ja välillä vähän vinksin vonksinkin langansuunnasta välittämättä. Eri kuvien taakse silitin tukikankaan ja tikkasin kuvat pelkällä suoralla kiinni. Toinen tyynyliina yhtä kuvaa lukuun ottamatta riitti pelikortteihin, toisesta tyynyliinasta sain kätevän säilytyspussin korteille. Pussin nyöri on otettu talteen vanhoista housuista ja muovihelmet etsin tyttöjen helmilaatikosta.
 
Pelikortit on minusta verrattoman hyvä lahjaidea ja niihin riittää kyllä kaikista pienimmätkin tilkut. Hauskat ja opettavaiset muistipelikortit tulisivat pelkästään jo ihan erilaisista yksivärisistä trikoistakin! Kyllä näillä on kuulkaa jo pelattu tänään useampaan otteeseen - niin ukkosella sisällä kuin terassilla illan lämmössä :)

 I saw a memory game made of fabric on Pinterest and I decided to make one. I chose this old fabric with nostalgic pictures, they were my nephew's pillowcases 15 years ago :) I also sewed a useful pouch to keep the cards safe.

I think this is a great idea, a good way to use all your smallest pieces of fabric! And this is a nice present for kids, too :) We already played this memory game today, it was a lot of fun!

14 kommenttia:

 1. Vau, ihan mahtava! ja kestävä! Näin ensimmäistä kertaa kankaista ommellun muistipelin ehkä kuukausi sitten jossain ompeluryhmässä esillä, laitoin muistiin ja nyt kyllä sain taas potkua sen toteutukseen! Ihanat värit ja kuvat nuissa korteissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä oli tosi hyvä idea ja juuri tuon kestävyyden kannalta. Ehkäpä saat itsekin pian tehtyä :)

   Poista
 2. No, wau! Tämäpä olikin uusi idea minulle. Meillä on tehty muistipeli punavalkoruutuisiin pilttipurkin kansiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sekin kuulostaa hyvältä ja kestävältä muistipeliltä, eipä ole tullut mieleen :)

   Poista
 3. Hauska idea! Nämä onkin todella hyvät pienen väen muistipelikortit, voi surutta pestäkin. Ja kestävät taatusti niitä pahvisia paremmin. Tuo kangas on kyllä todella herttainen, miten ihania kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarpeesta tämä vähän lähtikin, meilläkin pahviset ovat välillä päässeet pienimmän käsiin ja sitten on tullut taitoksia ja hampaanjälkiä. Jospa nämä kestäisivät paremmin :)

   Poista
 4. kivan näkösiä vaatteita ja muita juttuja ompelet :)

  VastaaPoista
 5. Tosi hyvä idea !! Muistipelikortit on niitä kestosuosikkeja lasten mielestä, ainakin meillä on ollut. Ja aivan käsittämätöntä miten pienet oppii muistamaan korttien paikat. Voittavat leikiten meidät aikuiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meilläkin niillä paljon pelataan, eikä kyllä tahdo äiti pärjätä ;) Tänäänkin taas pelattiin terassilla, kun oli niin kiva ilma!

   Poista
 6. Siis vitsi kun sulla on täällä niin paljon hyviä ideoita! Tämä kierrätysteema, jonka olet saanut leviämään muihinkin blogeihin, on ihan huippujuttu ja seuraan näitä kirjoituksia innolla. Vielä kun saisi itselle sen ajan, että ehtisi kaikkia hyviä ideoita kokeilemaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta kommentista, yritän tässä itsekin taas opetella enemmän tekemään kierrätysjuttuja monen vuoden tauon jälkeen :). Sehän se on, netti on täynnä kivoja ideoita, kaikkia ei taida yhden ihmisen elämän aikana edes ehtiä kokeilla, mutta kiva niistä on haaveilla ja laittaa osaa ajatuksiin hautumaan!

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se saa minut hymyilemään :) Thank you for your comment.