torstai 19. kesäkuuta 2014

Kolmen konstin mekko - Two dresses, three alternativesRuskean sävyisissä ompelutunnelmissa jatketaan. Tämä mekko valmistui jo kierrätysviikoilla, sillä tuli ihan mahdoton hinku ommella itselle maksimekko näistä ihanista Marimekon pellavasekoiteneuloksista, jotka heräteostoksena lähtivät mukaan jo ennen joulua!

 
 
 
Mekko koostuu siis kahdesta eri mekosta: yksivärisestä, melko kapeasta yksivärisestä alusmekosta ja raidallisesta päällimekosta. Raidallisessa mekossa on hieman rypytystä pääntiellä ja kuminauha vyötäröllä. Neulos on hieman läpikuultavaa ja tuo pitkä mekko vaatii kyllä alushameen tai vastaavan alle, jos sitä yksinään meinaa pitää. Raidallinen mekko ei näy niin pahasti läpi ja sitä voisi hyvin käyttää vaikka rannalla. Mun suosikkiyhdistelmä on ehdottomasti kuitenkin tämä kummatkin mekot päällekkäin. Helmat on jätetty raakareunaksi ja olen niitä venytellyt, jotta ne lähtisi vähän rullaamaan. Kaava on oma.

Vitsit, olen tyytyväinen, että sain tehtyä itselleni mieluisen maksimekon! Tiedän, että tätä tulee pidettyä paljon - ja ympäri vuoden.

Ihan vielä en toivota teille mukavia juhannuksia....

 
I'm so happy I managed to make a maxi dress for me! I'm not the biggest fan of these kind of dresses, but I know I'll wear this a lot. This dress consists of two different layers, and wearing them together is definitely my favourite way.  The striped dress alone is a perfect beach style, but the long beige dress  alone needs an underskirt anyway.

This linen jersey is from Marimekko outlet store and the pattern is my own.
 

10 kommenttia:

 1. Ihanan yksinkertaisen kauniit mekot. Nyt sitten vaan toivotaan niitä helteitä ettei tartte laittaa pitkiksiä mekon alle. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä :) Villasukkia ja kaulahuiveja on kyllä saanut kaivella kaapeista!

   Poista
 2. Ihanat ja varmasti mukavat päällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja kangas on niin mukavan laskeutuvaa olematta silti ihan "lirutrikoota" :)

   Poista
 3. Niin minun makuuni! Aivan ihanat mekot, uskon että ovat juuri helteillä mukavan tuntuiset. Kauniisti sopii sinulle. Toivottavasti sää lämpenee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu en usko että tämä on liian kuuma vaikka kaksi kerrosta päällekkäin onkin. Huomenna saa varmaan vähintään villatakin vetäistä vielä tämän päälle, että tarkenee :)

   Poista
 4. Oi,tällainen maximekko on minunkin mieleeni. Kerrospukeutuminen on <3. Tällaista voisi itselleenkin harkita. Minä toivottelen Sinulle jo nyt Hauskaa Suomen Suvea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitten vaan ompelulistalle :) Toivottavasti tätä saisi vielä jonkun värisenä Paletista lisää, täytyy käydä jossain vaiheessa kesää katsomassa, jos vaikka onni olisi myötä :)

   Poista
 5. Kaunis mekko ja ihanan näköinen sinun päälläsi :) Hyvä idea, että kaksi mekkoa on päällekkäin ja nuo värit on hyvät. Sopii sinulle kauniisti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Tunnen oloni kyllä kovin kotoisaksi mekon sävyissä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se saa minut hymyilemään :) Thank you for your comment.