torstai 9. tammikuuta 2014

Pilkkuja ja perhosia - Lomamekkoja Amerikan raitilta 3

 
Tämä puuvillamekko on suosikkini keskimmäiselle tyttärellemme ompelemistani matkamekoista. Materiaali löytyi joulun alla Sinellistä, siellä kun olivat kaikki puuvillakankaat tarjouksessa silloin. Tytär tykästyi tuohon perhoskankaaseen ja ostin sitten kaveriksi tuota pilkullista kangasta. Leveä vyönauha on Karnaluksista.

Malli tässäkin mekossa on oma, helma on kellotettu, takana on napitus ja pääntie on tuollainen venepääntie. Pääntie ja kädentiet on huoliteltu vinokaitaleilla. Käytän tätä huolittelutapaa paljon juuri vuorittomissa puuvillamekoissa, sillä se on nopea tehdä ja lopputuloskin on siisti. Etukappaletta koristavat hiuslaskokset, joista pidän myös ihan kamalasti - niitä tulee tehtyä vaan liian harvoin vaatteisiin. Pitäisiköhän ottaa (hius)laskokset tämän vuoden teemaksi?

Pellavahatun tiedot löytyvätkin edellisestä postauksesta. Koru askarreltiin tyttöjen kanssa jo viime keväänä. En enää muista helmien ostopaikkaa, osa on taidettu saada lahjaksikin. Harmillisesti on ollut tarkkuudet vähän kadoksissa joissakin kuvissa, mutta eiköhän näistä nyt suurin piirtein selviä, millaisesta mekosta tällä kertaa on kyse :).
 
 


 

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Tanja. Tämä mekko on jotenkin niin meidän keskimmäisen tytön näköinen ja värinen, siksi varmaan itsekin tykkään tästä kovasti :)

   Poista
 2. Ihana mekko, ja ihania lomakuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka kovasti. Lomakuvat ovat ehkä vähän yksitoikkoisia - aina melkein rannalta, mutta tulihan siellä käytyäkin useampana päivänä ;)

   Poista
 3. Tämä on kyllä ihastuttavan näköinen mekko. Aivan ihanan värinen ja kankaat sopivat erittäin hyvin yhteen. Hiuslaskokset ovat näyttävät:-)

  VastaaPoista
 4. Eikö olekin kivat kankaat, ei hempeään lopputulokseen näköjään aina tarvita vaaleanpunaista :). Sinellissä oli ihan kivoja puuvillakankaita, en ole aiemmin niitä niin tarkkaan katsonutkaan. Kiitos Kanneli sinulle taas kannustavista sanoista!

  VastaaPoista
 5. Todella kaunis mekko!! Suloinen ja herkkä

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se saa minut hymyilemään :) Thank you for your comment.