sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Pikkuneiti pitseissään - Lomamekkoja Amerikan raitilta 8


Olen brodyyrien ystävä mitä suuremmassa määrin - brodyyripitsit ja brodyyrikankaat, voiko ihanampaa pienillä tytöillä ollakaan? Tästä kankaasta piti tulla jotakin viime kesänä, mutta en sitten ehtinytkään tehdä siitä mitään - mitä siitä nyt sitten pitikään tehdä. Joten tämä EK:n kankaan palanen pääsi heti ensimmäisenä käsittelyyn, kun aloin puuhastelemaan tytöille näitä matkamekkoja marras-joulukuussa. Lopputulos ihan ok peruskolttu: olin mitä ilmeisemmin vasta kaasuttelemassa vauhtiin näissä mekkojen ompelussa! Mekossa käytetty pitsi taitaa olla lähtöisin niinkin erikoisesta paikasta kuin Suomalaisesta Kirjakaupasta.Nämä kuopuksen kaikki matkamekot on muuten tehty tällä samalla pikkujoulumekon kaavalla. Olen vain muutellut hihoja, päänteitä ja yksityiskohtia erilaisiksi. Kaavan runko ja kaarrokkeen paikka on ollut aina sama, joissakin olen poimuttanut helman, kun taas toisissa se on laskostettu. Osan mekoista olen tehnyt vähän väljemmäksikin materiaalista riippuen. Helppoa ja nopeaa, kun pärjää vain yhdellä kaavalla ja lopputuloksia voi silti olla kymmeniä erilaisia.

Pienokaisemme tykkää mitä ilmeisimmin hatuista, kuten kuvista näkyy. Tuo hienon neidin lierihattu löytyi Key Westistä ja muovinen silinterihattu saatiin Disney Worldista, missä vietettiin uuden vuoden aattoa ihastellen esityksiä, paraateja, prinsessoja sekä tietenkin jonottaen laitteisiin...  Tässä vähän tunnelmia sieltäkin.12 kommenttia:

 1. Brodyyrit ja pitsit kruunaavat muutenkin ihania mekkoja. Pidän itsekin niistä tosi paljon. Kätevää just käyttää samaa kaavaa ja muokata sitä ihanilla lisukkeilla saaden hyvinkin erilaisia mekkoja. Kaunis tämäkin mekko suloisella tytöllä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitseillä saa niin kivasti tyttömäistä herkkyyttä ja minusta viime kesänä noita brodyyrikankaita oli ihan kivasti Eurokankaassa, monen värisenäkin, eikä vain perinteistä valkoista (mikä sekin on kyllä ihana). Kiitos Kanneli!

   Poista
 2. ♥suloinen mekko! Mahtava reissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olihan siellä paljon nähtävää, 2 viikkoa meni nopeasti :)

   Poista
 3. Peruskolttukin muuttuu älyttömän nätiksi kauniin kankaan ansiosta :) Pitsit antavan kivan viimeistellyn ilmeen mekkoon!

  VastaaPoista
 4. Ihana tämäKIN mekko. Nämä on toinen toistaan suloisempia!

  VastaaPoista
 5. SO cute ! And what a nice trip !!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se saa minut hymyilemään :) Thank you for your comment.