lauantai 25. tammikuuta 2014

Miniä 60- luvun tyyliin (kirjaimellisesti)

Perhepiirissä täytettiin pyöreitä ja juhlia vietettiin 60 - luvun tyyliin. Vierailta toivottiin pukeutumista kyseisen vuosikymmenen hengessä, joten ompelin itselleni tällaisen pituudessaan todella minimaalisen mekon. Näin lyhyttä mekkoa minun päällä ei ole nähtykään sitten nuoruusvuosien, mutta juhlien vuoksi piti tämänkin ikäisen lähteä vähän hulluttelemaan...
 
 
Otin John Peacockin pukuhistorian kirjasta kuositteluun mallia. Peruskaavaan taas otin vinkkiä yhdestä trikoomekostani, mutta jätin enemmän väljyyttä, koska ajattelin, että tätä tulee ehkä enemmän pidettyä talviaikaan tunikana, jolloin alle on hyvä mahtua pitkähihainen paita tai jopa ohut neule. Pienen pyörökauluksen kaavan tein opiskeluaikaisen kuosittelukirjan (Klara Gaarder) ohjeilla. Etu- ja takakappaleen leikkaussaumat ja nuo laskokset sivusaumoissa tulevat ehkä paremmin esiin noissa lähikuvissa.

 


Materiaali, joka on EK:sta, ei tähän malliin ole todellakaan paras vaihtoehto, kuten kuvista näkyy. Joku jämäkämpi vaihtoehto olisi sopinut tuohon A-linjaiseen malliin leikkaussaumoineen paremmin.  Mutta 60 - luvun väri oli nyt tärkein kriteeri tuohon materiaalivalintaan ja tämän vihreän kanssa mentiin. Pääntiehenkin jäi kuositteluvaiheessa vähän turhaa väljyyttä, kun hieman löpsöttää. No, aina ei onnistu niin hyvin kuin haluaisi. Hienosti tällä kuitenkin yhdet juhlat juhlittiin ja uskon, että tämä tulee kotitouhuissakin pidettyä. Väri (joka ei ole oliivinvihreä niin kuin näissä kuvissa näyttää,) ainakin sopii minulle ihan passelisti!
 
 
Ps. Sain samana viikonloppuna kangastuliaisia maailmalta, mieheni veljeltä. Nuo kaksi ekaa vasemmalta ovat ihan suosikkejani. Näistä saisi ihania juhlajuttuja tytöille, mutta myös sisustustyynyjä. Aika näyttää, mitä näistä keksitään! 
 
 

15 kommenttia:

 1. Oi miten kiva 60- luvun mekkonen. Ihania kangastuliaisia <3

  VastaaPoista
 2. Niin kaunis mekko. Malli on todella kaunis ja sopii sinulle erittäin hyvin ja samoin tuo väri. Kun katsoo toisen työtä, näyttää ompelus niin haasteelliselta:) Minusta kauluksen malli on ihana ja nuo sivulaskokset myös. Tuollaiset teemajuhlat ovat kivoja, niin erilaisia. Ja aivan huippu hassutella läheisten ihmisten kanssa. Mekko on sen näköinen, että varmasti sitä on kiva pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä noista kankaista:). Mitä laatua nuo on? Näyttää aivan ihanilta. Tosi mielenkiintoista nähdä sitten mitä niistä olet tehnyt.

   Poista
  2. Kiitos Kanneli. Tykkään kanssa tuosta kauluksesta, täytyy vaan vähän korjata kaavaa niin voisi tehdä vaikka muutaman kesätopin tuolla samalla mallilla. Onhan nuo teemajuhlat hauskoja ja kiva oli nähdä, miten muut vieraat olivat pukeutuneet :). En ole varma noista kankaiden laadusta, olisiko jopa silkkiä, kun ovat niin mukavan pehmeitä.

   Poista
 3. Kaunis malli! Kaulus on tosi kivanmallinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, malli on kivan yksinkertainen, johon nuo leikkaussaumat, kaulus ja laskokset tuovat sitten vähän "sitä jotakin" :)

   Poista
 4. Kaunis 60-lukulainen! Sinun ompelujälkesi on ihailtavan siistiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Olen aika pikkutarkka luonne varmaan rasittavuuteen saakka ja ratkoja on joskus kovassa käytössä, kun pitää purkaa. Herkästi korjaan kaiken sellaisen, mikä on mahdollista, niin ei sitten häiritse omaa silmää :D. Kamala luonne!

   Poista
 5. ♥kiva malli ja muistankin tuon kaulusjutun, mikä oli kovassa huudossa :) Ihana mekko ja sopii sulle hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Kiitos paljon kommentista :)

   Poista
 6. Kaunis mekko! Ja niin huolitellun näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tanja sinulle mukavasta kommentista <3

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Thank you so much for your lovely comments!

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se saa minut hymyilemään :) Thank you for your comment.