sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Lomamekkoja Amerikan raitilta 1

Totaalinen loma niin ompelukoneista, tietokoneista sekä sosiaalisesta mediasta on nyt pidetty ja arkeen - niin virtuaaliseen kuin ihan todelliseenkin - palattu! Niitä viime vuoden puolella lupaamiani mekkopostauksia  alkaa nyt virtaamaan tänne pikkuhiljaa. Joku saattoi siitä kesäisestä mekkokokoelmakuvasta ehkä arvatakin, että olimme lähdössä jouluksi ja uudeksi vuodeksi matkalle. Normaali ihminen varmaan ostaisi mekot matkalta, mutta minun piti tietenkin ommella tytöille vähän uutta lomavaatetta mukaan.

 
Meidän perheelle tuli siis tilaisuus lähteä viettämään joulua ja uutta vuotta Floridaan. Vietimme erilaisen joulun ja uuden vuoden lämpimässä ilmastossa, mukavassa seurassa, uusia paikkoja ihastellen ja kokemuksia keräten. Näissä kuvissa perheemme nuorimmainen seikkailee Fort Lauderdalin maisemissa, missä vietimme ensimmäisen viikon. Simpukoiden kerääminen rannalta oli ihan lasten lempipuuhaa - uimisen lisäksi tietenkin!

 
 
Mekko on tehty jälleen vanhaa kierrättäen, vanhasta puuvillahameestani ja omalla kaavalla. Oranssi polvekenauha on ostettu muutama vuosi sitten Karnaluksista. Brodyyrihattu on ommeltu Ottobren kaavalla jo vuosia sitten vanhimmalle tytölle ja vielä se näyttää ihan käyttökelpoiselta ja olikin tarpeen tuollaisessa aurinkoisessa lomakohteessa!

Toivotan vielä kaikille hyvää kuluvaa vuotta!

14 kommenttia:

 1. Ihana mekko ja jaksan aina ihastella tätä teidän pikkuista, niin suloinen lapsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ninnu, tämä meidän nuorin neiti on perheemme hauskuttaja, varsinainen naamanvääntäjä välillä. Elämä tuon ikäisellä on yhtä juhlaa, kun ei vielä ole uhmaikää. Hyvä mieli näkyy, mutta paha mieli kuuluu (ja kovaa), kuten matkaseurueemme jäsenet saivat huomata :D.

   Poista
 2. Varmasti huippu irtiotto arjesta!! Ilmankos olit tehtaillut läjäpäin mekkoja näin talvella :) Kaunis mekko ja tuo hattukin näyttää nätiltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se, ja nähtävää oli niin paljon, että käsityötaukokin sujui vaivattomasti, vaikka ajattelin että kuinka selviän, kun ei ollut edes virkkuukoukkua ja lankakerää mukana. Mutta kiva oli palata kotiinkin, lomalla nuo rutiinit aina vähän kärsivät ja ne ovat arjen sujumisen kannalta aika tärkeitä näin isossa perheessä :)

   Poista
 3. Voi söpöliini, millainen mekko ja lakki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, neiti oli aivan vauhdissa rannoilla ja kun ei ole mitään itsesuojeluvaistoa veden suhteen, sai siellä äiti kyllä juosta melkoista vauhtia neidin perässä. Että ei puhettakaan, että olisi voinut aurinkoa rauhassa ottaa, tyttö piti kyllä siitä huolen :)

   Poista
 4. Onpa teillä ollut ihana mahdollisuus päästä lämpimään. Varmasti hieno kokemus ja vielä kun täällä Suomessa on ollut harvinaisen pimeää ja lumetonta. Aivan suloisen mekon olet ommellut ja niin kätevää kun on pystynyt hyödyntämään käytettyä, hyvää kangasta. Ihanat leikkaukset mekossa. Lakkikin sopii niin nätisti suloiselle tytölle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulu on minulle tärkeä ja vietän sen mieluiten Suomessa, mutta nyt kun tämä talvi on ollut tosiaan lumeton ja ankea, niin ei harmittanut yhtään, vaikkei kotimaassa joulua oltukaan. Oli piristävää päästä tuonne lämpöiseen. Kiitos Kanneli :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se saa minut hymyilemään :) Thank you for your comment.