torstai 23. tammikuuta 2014

Kankaita, kankaita, kankaita....

Vielä yksi postaus lomamatkaamme liittyen eli siis kangasostokset. Minulle tuli jouluaattona todellakin joulu, sillä bongasin joulurauhan julistuksesta saapuessamme aikaisemmin googlettamani kangasliikkeen myymälän ja sehän oli auki! Joten ei kun ostoksille. Vanhempi myyjätär ei vaikuttanut kamalan iloiselta nähdessään minut kymmenien kangaspakkojen kanssa, mutta sitten onneksi mieheni tuli paikalle ja jätin hänet vahtimaan kankaiden leikkuuoperaatiota. Silloin minä tietysti livahdin uudestaan hyllyjen väliin ja löysin muutamaa kangasta vielä lisää. Mieheni ja kangasliikkeen rouva olivat selkeästi löytäneet mukavaa jutun juurta, koska paikalle oli ilmestynyt toinenkin vanhempi rouvashenkilö ja siellähän oli niin leppoisa tunnelma :). Pyysin sitten rouvilta luvan ottaa muutaman kuvan kaupasta ja nämä kuvat tässä ovat siis vain tilkkutöihin tarkoitetuista ohuista puuvillakankaista, joita pääasiassa ostin. Melkoinen valikoima vai mitäs sanotte?

 
 
Ostamieni puuvillakankaiden hinnat liikkuivat noin 4 - 10 dollarin tienoilla (per jaardi eli n. 90 cm)  ja niistä sai vielä 30-40% alennusta. Voitte uskoa, että tuollaisessa taivaassa en ollut hetkeen ollut! Piti tehdä nopeita päätöksiä ja mukaan tarttui tämmöisiä juttuja:

Jotakin eläimellistä (viimeinen satiinipintaista kangasta)

 

Muodikkaita sik-sak kuvioita ja perinteisiä palloja ja ruutuja (vihreäpohjainen pallokuosi fleecen tapaista)
 

Värikkäitä ja raikkaita isompia pintoja

 
Herkkää ja hempeätä

 
Keväisiä kukkia (eka vas. seer suckeria)
 
 

Taivaallisia tyllejä
 

Tilpehöörejä
 

Kankaiden ja ompelutarvikkeiden lisäksi kaupassa (Jo Ann Fabric and Craft Store) oli todella laaja valikoima kaikenlaista askartelutarviketta (hieman ehdin pyörimään korutarvikkeiden luona) sekä tietysti lankoja ja jonkin verran myös kirjoja. Kirjat tutkin melko tarkkaan, mutta mukaan ei nyt kuitenkaan lähtenyt mitään. Joka hyllyn välissä en edes ehtinyt käymään, joten en tiedä mitä ihanuuksia minulta jäi näkemättä. Samassa kaupungissa olisi vielä ollut joku pelkästään tilkkutyökankaisiinkin erikoistunut liike, mutta jätin sen haeskelun sitten suosiolla väliin, ettei ihan kaikki matkarahat kulu puuvilloihin!

Ei ole varmaan vaikea arvata, että meidän tyttöjen ensi kesän vaatteet ommellaan ainakin osittain näistä kankaista. Tulikin ihan elämäni ennätys ostaa näin paljon kankaita ilman ennakkosuunnitelmia :). Yleensähän minulla on tarkka ostoslista ja jos se ei täyty kaikilta osin, niin sitten saatan ostaa jonkun heräteostoksen, jos jotakin mieltä kutkuttavaa löytyy (ja yleensähän sitä löytyy). Minulla on aika pienet tilat kangassäilytykseen niin ihan jo senkin takia on pakko kieltäytyä monista ihanuuksista.

Olen myös saanut sukulaismiehiltä kangastuliaisia Aasiasta ja Euroopasta, mutta niistä sitten myöhemmin. Tämä tammikuun postaustahti onkin ollut melkoinen, olen tässä ehtinyt ommella pari juttua näitä lomamekkoja postatessani ja nämä tuoreet ompelut aion tässä vielä postata tammikuun aikana. Mielessä pyörii jo monia ompeluajatuksia helmikuuksi, tulevat viikot näyttävät, mitä niistä ehdin toteuttaa :)

16 kommenttia:

 1. Voi hyvänen aika mikä kangasparatiisi! Osaan kuvitella, että iskisi melkein paniikki, kun ei pystyisi päättämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olo oli kieltämättä kyllä kuin lapsella karkkikaupassa. Ihmeen rauhallisena sitä silti pysyi, piti vain valita jotakin sen kummempia miettimättä. Ja oli jouluateria ja lasten lahjahässäkkäkin odottamassa niin piti selviytyä suht nopsaan :)

   Poista
 2. Voi mieletön mikä huippukauppa:). Olet kyllä saanut mahtavan valikoiman ihania kankaita. Kyllähän niistä on mielenkiintoista alkaa suunnitella uusia kauneuksia. Kiehtovalta kuulostaa ne Euroopan ja Aasiankin tuliaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se melkoinen valikoima, kun ajattelee, millaiseen valikoimaan on täällä omalla asuinpaikalla tottunut. Ihan parhaita muistoja koko matkalta tuo kangaskaupassa käynti :)

   Poista
 3. Itellä menisi kyllä tuollaisessa kaupassa pää pyörälle ;) Uskomaton valikoima kankaita, tuolla saisi tunnin jos toisenkin kulumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä tosiaankin olisi voinut viettää useamman tunnin, helposti varmaan puoli päivää. Niitä nauhoja ja nippeleitäkin oli hyllymetreittäin, enkä niitäkään kaikkia ehtinyt kovin tarkkaan tutkia. Sitten olisi kyllä varmasti tullut se valinnan vaikeuskin, jos olisi hirveästi ollut aikaa käytettävänä tuolla ;)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Tuo on kuvaava ilmaus, sitä se tosiaankin oli! Ja kaikki oli niin nätisti sävyittäin laitettu esille.

   Poista
 5. Upea kauppa ja upeita ostoksia! Kyllä kelpaa teidän tyttöjen. Onpas sulla hauskoja sukulaismiehiä, kun kangastuliaisia älyävät tuoda.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että saan näistä kankaista kivoja lopputuloksia, nyt pitäisi kaikki kankaat pesaista vielä läpi niin eivät sitten valmiina tuotoksina kutistu!. Eikös olekin ajattelevaisia miehiä :D

   Poista
 6. Ooh, mikä paratiisi! Jäänpä innolla odottamaan, mitä saat noista loihdittua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin odotan mukavia ompeluinspiraatioita ;)

   Poista
 7. Aika muikeat ostokset :-) Ihana kangasparatiisi!

  VastaaPoista
 8. Oi että minne oletkaan päässyt! Mukava jäädä seuraamaan mitä kaikkea niistä syntyykään kun blogissasi on jo nyt niin paljon kaikkea ihanaa! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se saa minut hymyilemään :) Thank you for your comment.