maanantai 9. joulukuuta 2013

Jääprinsessalle

 
Meillä on kaksi kummityttöä, jotka ovat parhaassa prinsessaiässä kumpikin. Molemmat ovat saman ikäisiä kuin keskimmäinen tyttäristämme, mutta kummilapsista toinen on syntynyt ihan alkuvuodesta,
kun taas toinen viettää juhliaan näin loppuvuodesta. Loppuvuoden sankarille päätin ommella valkoisesta single-neuloksesta ja kimalletyllistä siron mekon. Tätä voi varmasti roolileikeissä käyttää niin jääprinsessan, lumikeijun kuin ihan ballerinankin asuna. Etukappaleen koristelin tuollaisen kukkasen tapaisella koristuksella ja takakappalekin sai tällä kertaa kaunistusta. Toivottavasti lahja on mieluinen ja sopiva kooltaan.


 
Tämän mekon kaava on oma ja vuosi sitten teinkin tällä samalla mallilla omalle tytölle ja toiselle kummitytölle samantyyliset mekkoset. Valkoinen single-neulos on Eurokankaasta, kuten myös kimalletylli (tosin se on ostettu jo yli vuosi sitten ja juuri sopivan kokoinen pala löytyi vielä kaapista). Kultanauha on Karnaluksista.


Kun saumurissa nyt oli jo valmiiksi valkoiset langat, päätin vielä surauttaa omille isommille tytöille tuollaiset pikkujakut - hihakkeet, bolerot, miksi näitä nyt haluaa kutsua. Tällaiset on pitänyt tehdä jo pitkään, mutta on jostain syystä aina jääneet tekemättä. Kaava on isonnettu vanhasta, lyhythihaisesta samanlaisesta. Nämä valmistuivatkin hurjan nopeasti, sillä ne ovat yhdestä kappaleesta. Ihan hiukan olisi tehnyt mieli näitäkin koristella, mutta maltoinpas kerrankin. Käyvät nyt ainakin minkä tahansa mekon tai tunikan pariksi. Kuvassa oleva ruusutunika on tehty viime keväänä jollakin muokatulla Ottobren kaavalla ja pilkullinen, oranssi mekko taas aikoinaan omalla mallilla vanhimmalle tytölle. Oranssi, kellohelmainen mekko on ollut yksi mieluisimmista, joten olen säästänyt sitä siskolta siskolle, kun kuntokin on pysynyt ihan ok:na. Ohut ruusupuuvilla on kirpputorilöytö ja oranssi pilkkukangas sekä pitsi Tallinnasta muutaman vuoden takaa.

10 kommenttia:

 1. Jääprinsessan mekko on niin pikkutytön unelma. Roolileikkien lisäksi kävisi aivan juhlahepenestä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet, kyllähän tuo juhlaankin kävisi ja Lucia-neidollekin..... :) Kiitos, Pikku Akka.

   Poista
 2. Ihana prinsessan mekko:-) Aivan varmasti mieluisan lahjan kummityttö saa. Nuo on kivoja asusteita nuo bolerot. Ne ei piilota kaunista mekkoa alleen, mutta kuitenkin suojaavat ja antavat lämpöä. Ja ovat itsessäänkin kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli, oikeassa olet noiden bolerojen suhteen, voisi melkein ommella vielä toiset eriväriset, kun valmistuivat niin sukkelaan. Jostain ohuesta villasekoiteneuloksestakin tulisi varmasti kivat ja ihanan pehmoiset.

   Poista
 3. Kaunis prinsessamekko yksityiskohtineen! Kauniita nuo toisetkin mekot. Tuo oranssi on ihanan pirtsakka, en yhtään ihmettele vaikka oot halunnut säästää sitä pienemmille tytöillesi :) Ja bolerot ovat kyllä käteviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika. Tykkään niin kamalasti tehdä noita mekkoja. Onneksi on tytöt vielä noin pieniä niin pitävät mekkoja paljon. Sitten kouluiässä viimeistään pukeutumista joutuu järkeistämään enemmän paitojen ja housujen suuntaan - ainakin talviaikaan ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se saa minut hymyilemään :) Thank you for your comment.