keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Hienona hääjuhlaan 3/3 - kullan kimallustaTyttösten juhlamekot tammikuisiin häihin ovat nyt valmiina. Viimeisenä valmistui vanhimman tyttären kullan- ja mustansävyinen mekko. Tämän mekon ideasta oikeastaan kaikki sai alkunsa ja samaa tyyliä yritin sitten saada nuorempienkin siskojen mekkoihin. Pikkulinnut olivat jo ehtineet visertää häistä, joten ostin tämän kauniin brokadin jo varulta syyslomalla Tallinnasta, sillä se oli juuri sellaista, mitä olin vanhimman tytön mekkoon ajatellutkin. Musta satiini ja kultanauha ovat myös Virosta. Tämä mekko on malliltaan täysin sama kuin keskimmäisen siskon eli yläosan kaava on lähtöisin Burdasta (11/10), mutta olen sitä hieman muokkaillut. Tässä kaikista tytöistä mekkoineen vielä kuvapläjäys. Melkoisen villiä alkaa olla jo tuo meno näin lähellä joulua...


 
 
 


Se on tämän vuoden ompelut nyt sitten ommeltu ja ompeluhuonekin on siistitty sotkuista, jotta joulun ja uuden vuoden juhlinnan jälkeen olisi taas mahdollisimman mukavaa istahtaa miettimään, mikä se olisi ensi vuoden ensimmäinen ompelutyö. Muutamia kivoja kankaita ja suunnitelmia on kyllä jo mielessä, ostin nimittäin muutama viikko sitten Marimekon vaatetuskankaita erikoistarjouksesta Kyyjärven Paletista (kuvassa oikeanpuoleinen kangaspino, paitsi kaksi alinta kangasta), mm. 100 % pellavaneulosta ja ihanan pehmeää villasekoiteneulosta.


 
 
 
Uusi vuosi alkaa kuitenkin melkoisen mekkomanian merkeissä, sillä muutama viikko takaperin tehtailin oikein kunnolla tytöille mekkoja. Taisi vähän mopo karata käsistä noiden suhteen, sillä luvattoman myöhään meni muutamana yönä niitä ommellessa.. Mutta näistä sitten tarkemmin ensi vuoden puolella. Mekkovaroitus siis annettu!

 
Nyt haluan vielä toivottaa kaikille lukijoilleni sekä täällä vieraileville oikein hyvää joulua ja uutta vuotta!

Merry Christmas everyone!

 Krista

 
psst.. Tämän lyhdyn teki meidän perheen miesväki :)14 kommenttia:

 1. Oikein rauhaisaa ja ihanaa joulua teille! Ihania mekkoja, odotan jo innolla! Minun ompelunurkkani on vielä lahjanteko kunnossa, mutta eivätköhän koneenikin joulurauhan saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos samoin! Se on hyvä antaa koneillekin vähän lomaa, jaksavat sitten surrutella reippaasti tulevanakin vuonna :)

   Poista
 2. Niin ihana tuli vanhimmankin tyttösen mekosta. Aivan ihana tuo yläosakangas. Mielelläni tekisin siitä jotain myös itsellenikin:) Mielenkiinnolla odotan mekkopostauksiasi. Olet saanut huippumäärän aikaiseksi. Ihanan iloisia kuvia tytöistä kauniista mekoista. Kauniin lyhdyn miesväki on saanut aikaiseksi! Ihanaa joulunaikaa teidän perheelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minulle jäikin mukava pala tuota yläosan kangasta ja vähän sitä jo mallailin peilin edessä itsellenikin :) Saas nähdä, kuka siitä saa ja mitä... Tuli kivoja ja niin hyväntuulisia kuvia, oli kerrankin oikein vaikeuksia valita, mitä kuvia laittaa tänne! Kiitos, ihanaa joulunaikaa myös teille <3

   Poista
 3. Kauniit mekot kaikilla tytöillä.
  Minullakin vielä kone nakuttaa viimeisia lahjoja, mutta varmasti jouluna ainakin viikon lupaan taas käyttää vain lasten kanssa pelailuun ja leikkimiseen, koneet saavat levätä.
  Ihanaa joulua teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ninnu :). Taitaa monella ompeluihmisellä vielä koneet kiireesti nakuttaa viimeisiä joululahjoja. Välillä on hyvä pitää taukoa ompelustakin (vaikka tykkään siitä niin kovasti), pienen tauon jälkeen on taas entistä enemmän intoa ja ideoita. Iloista joulua teillekin!

   Poista
 4. On kyllä kauniit vaatteet lapsosille. Juhlavat! Ihanaista joulunaikaa sinullekin! :)

  VastaaPoista
 5. ♥ oi,mitä ihanuuksia! iloiset tyttöset mekoissaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvin välittyy tuo eilinen ilonpito noista kuvista :)

   Poista
 6. Vaude, tämä viimeisin juhlamekko on kyllä mun lemppari (vaikkakin tosi tosi nättejä ovat nuo pienempienkin mekot :) ) !! Minäkin odottelen innolla ensivuoden mekkopostauksia :) Oikein hyvää joulua ja joulunaikaa teille sinne!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se on minunkin lempparini näistä, vaikka olen tyytyväinen noihin toisiinkin mekkoihin :). Samoin teille sinne oikein rauhallista ja rentouttavaa joulua sekä mukavaa yhdessäoloa!

   Poista
 7. those dresses are really beautiful !

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se saa minut hymyilemään :) Thank you for your comment.