keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Hienona hääjuhlaan 2/3 - satiinin säihkettä

 
Nyt on sitten keskimmäisenkin tyttären juhlamekko tammikuisia häitä varten ommeltu valmiiksi. Olen jostain kumman syystä ollut tänä syksynä kovin ihastunut tuollaisiin brokadityyppisiin kankaisiin ja tähän mekkoon saatiin sitten hyvä syy ostaakin sellaista. Neitonen oli itse jälleen kangasostoksilla mukana ja eri vaihtoehdoista valitsi sitten tuollaisen kauniin, tumman vadelmanpunaisen ja kullan värisen yhdistelmän. Helmaosaan mallattiin sitten myyjättären kanssa joko saman punaisen sävyistä taftia tai tuollaista kultakuparin väristä satiinia ja nuoren neidon sormi osoitti sitten satiinia valinnan merkiksi. Hyvät valinnat tyttö jälleen teki. Tuo satiini on luonnossa tosi kauniin sävyinen.

 
Kankaat ovat siis taas Eurokankaasta, samettinauha on ikivanha ostos, jonka ostopaikkaa en enää pysty muistamaan. Mekon kaava on muokattu Burdasta (11/10), pidensin etu -ja takakappaleita runsaasti, koska halusin leikkauksen vyötärölle. Helma on muokattu kaksinkertaiseksi. Takana on vetoketju, 3/4- osa hiha on istutettu ja miehustan vuoritin tilkkulaatikosta löytyneellä satiinilla. Juhlamekot ovat aina huolitellumman näköisiä, kun ne vuorittaa, eikä siinä nyt ihan hirveän kauan enemmän aikaakaan mene.

Mutta kyllä on muuten tuollaisen satiinipintaisen mekon kuvaaminen hämäränä päivänä ihan mahdotonta, ainakin minulle. Helmaosa näytti suurimmassa osassa kuvia suoraan sanottuna ihan kamalalta retkulta eikä se nyt ainakaan omaan silmään ihan sellaiselta oikeasti näytä. Joitakin kelvollisia kuvia sain kai nyt sentään aikaiseksi. Melkoista satiinien ja paljettien säihkettä tämän syksyn mekko-ompelut ovatkin nyt olleet, saapahan nähdä millaisia ompeluja ensi vuosi tuo tullessaan. Vanhimman siskon juhlamekko odottaa kuitenkin vielä ompelemista ennen kuin tässä ihan joululomalle voi heittäytyä - eipä se minua haittaa, omien tyttösten mekko-ompeluja odotan aina ihan innolla!Perjantaina ratkeaa arvonnan voittaja - olkaahan kuulolla!
 
10 kommenttia:

 1. Kyllä on kaunis ja tyylikäs mekko. Olet kyllä taitava mekkojen tekijä! Ihana laittaa juhliin oikein juhlavat vaatteet. Mekkojen ompelu on kyllä mukavaa puuhaa:-)

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos kovasti, olen ihan mekkohullu, kai sen jo kaikki tietääkin. Minusta lapset voi opettaa jo pienestä, että juhliin laitetaan juhlavaatteet, tykkäänhän minäkin pukeutua juhliin paremmin niin miksei sitten lapset myös. Meillä kun näitä mekkoja vielä itse tehdään niin ei ole niin vakavaa, vaikka kaatuisi mehut syliin, ei tarvitse varjelemalla varjella lasten juhlavaatteitakaan vaan voi ottaa vähän rennommin (tosin ei niillä mekoilla nyt mihinkään puuhun tarvitse tietenkään kiivetä, mutta ymmärrät varmaan, mitä tarkoitan :) ) . Pari uusinta juhlamekkoa yleensä pidetään paremmin, muita voi sitten pitää vapaasti leikeissä ja kesälläkin vaikka ulkona juoksennella. Käytettäväksihän nämäkin tehdään eikä kaappiin roikkumaan :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis juhlamekko, kivat värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ninnu, minäkin tykkäsin noista tytön valitsemista väreistä.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään kovasti tuosta mallista itsekin, 3/4 - hihoineen kaikkineen.

   Poista
 5. Voi miten kaunis mekko! Ja muutkin mekot blogissasi!

  VastaaPoista
 6. Taas kerran niin kaunis mekko ja juhlava! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se saa minut hymyilemään :) Thank you for your comment.