keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Tyttötrio pikkujoulumekoissaan

 
Vähän kuin vahingossa tuli ommeltua kaikille tyttösille joulunpunaiset mekot. Alkuperäisenä suunnitelmana oli ommella musta arkimekko piristävine yksityiskohtineen vanhimmalle tytölle, mutta yhtäkkiä pöydällä olikin leikattuna palat kolmeen mekkoseen ja kaksiin legginsseihin. Sekä suunnitelma enkelikoristeista, jotka päätyivät nyt ainakin toistaiseksi hiuksiin...

Nämä simppelit isompien tyttöjen mekot on toteutettu jumppa-asun kaavaa hyödyntäen (OB 1/07) ja helmana heiluu Eurokankaan ihanaa brodeerattua puuvillaa. Musta trikoo myös EK:sta. Pienen tytön mekon pellava ja villasekoiteneulos on kierrätetty omista vanhoista vaatteistani ja kaava mekkoon on oma. Muutaman pienenpienen korjauksen kaava vaatii, niin sitten sillä tulee vielä parempia mekkosia kuin tämä prototyyppi.

 
Koska näistä mekoista tuli jotenkin niin jouluiset, päätimme lasten kanssa
pitää tulevana perjantaina pienet pikkujoulut. Eli se tarkoittaa ainakin piparien leipomista ja kaikenlaista muuta herkuttelua, ehkäpä jopa diskoa, kun on nämä uudet mekotkin nyt, joissa voi tanssahdella. Mukavaa pikkujouluaikaa kaikille!


 
15 kommenttia:

 1. Kivat mekot oot ommellut, varsinkin pienimmäisen mekko on supersuloinen! Pitäisi itsekkin enemmän hyödyntää vanhoja aikuisten vaatteita lasten vaateompeluksiin. Kukkaro ja luonto kiitäisivät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tykkään kanssa eniten juuri tuosta nuorimmaisen mekosta. Tuon ikäiselle riittää äidin hylkäämistä vaatteista vielä mukavasti materiaalia!

   Poista
 2. Niin söpöjä! Just mietin, että pitäisi alkaa jo kovasti tekemään joulujuhlavaatteita, jos itse aikoo jotain tehdä, ettei tule kiire:-). Sinulla kiirettä ei enää tule, kun olet jo kaiken tehnyt:-) Reipasta!

  VastaaPoista
 3. Voi että mitkä suloiset tytöt ja kauniit mekot. :)

  VastaaPoista
 4. ♥niin söpösiä tyttöjä kauniissa asuissansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ovatkin olleet mieluisia mekkoja, isot tytöt ovat pitäneet niitä koko viikonlopun päällä, melkein aamusta iltaan. Yleensä kun asu saattaa vaihtua monta kertaa päivässä :)

   Poista
 5. Toisen blogin kautta tänne tulin ja pakko heti kommentoida että aivan sulosia tyttöjä ja ihanat mekot! Voi kun itelläkin riittäis aikaa ja kärsivällisyyttä ommella omille lapsille vaatteita, ois se niin kiva ku sais just sellasia mitä haluaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun piipahdit täällä, ja kiitos :). Ehkäpä sinäkin löydät vielä aikaa ompelulle!

   Poista
 6. Kiva kun poikkesit blogissani, tulin vastavierailulle ja ihastuin, joten taidanpa jäädä lukijaksi :) Ihania ja suloisia tyttösiä, suklaasilmiä :) Ja kivat mekot olet ommellut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nina ja kiva, kun jäit lukijaksi! Me olemme kai sellainen suklaasilmäperhe, kaikilla lapsilla sekä meillä vanhemmillakin ruskeat silmät :D

   Poista
 7. Miten valloittavia neitejä sinulla onkaan <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se saa minut hymyilemään :) Thank you for your comment.