sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Saanko esitellä... Rosetta Mirabella

 
Näin hienon nimen sai uusi heppaystävä, kun se eilen tupsahti ompelupöydältä keskimmäisen tyttären iloksi. Heppa on oikeastaan kassi ja kun tämä idea pälkähti päähäni perjantaiaamuna, minun oli toteutettava se pikimmiten, vaikka lomaahan (myös ompelukoneesta) tässä piti muutama päivä viettää..

Vaikka itse tehdyt pehmoeläimet ovat ollet suosittuja viime aikoina, en ole niitä aiemmin ommellut kuin muutaman. Mutta kun keskimmäinen tytär on niin kaihoisasti katsellut isomman siskon pupukassia ja pienemmän siskon pöllöpussukkaa, ajattelin, että voisin yrittää ommella jonkinlaisen "nallen naama-kassin" ihan itsekin. Ja sitten se iski kuin salama kirkkaalta taivaalta: hyllystä löytyy kymmenen vuotta sitten ostettu pehmoeläinkirja (Soft Animals A to Z, Carolyn Vosburg Hall), joten minun piti heti tarkistaa, löytyisikö siitä valmiit kaavat johonkin eläimeen, mikä olisi helposti muunneltavissa kassiksi. Ja löytyihän sieltä. Päädyin nyt tuohon heppaan (joka oli kyllä alunperin yksisarvinen) ja kylläpä olen iloinen siitä, että olen tuon kirjan joskus ostanut, sillä minusta ei olisi ollut kyllä kaavoittamaan minkäänlaista nelijalkaista karvaotusta!


 
Edellisen postauksen ompeluista jäi sopivasti tilkkuja tätä kassiprojektia varten, vaikka aluksi vähän epäilin, miten tuo harmaa teddy sopisi tuohon heppaan. Mielestäni näin talvea vasten kuitenkin ihan kohtuullisesti, mutta kesäksi tuo sama tuote olisi kiva toteuttaa pellavasta tai jostakin raikkaasta, pikkukuviollisesta puuvillakankaasta. En sitten malttanut olla tekemättä muutamaa hametta tälle pikku ystävällemme ja siskoista vanhin oli niin innokas, että askarteli Rosetta Mirabellalle vielä korun kaulaan. Heppaneito laukkasi lennokkaasti autoon, kun lähdimme sukuloimaan ja unikaveriksikin se pääsi heti omistajansa kainaloon. Saapahan nähdä, millaisia kassikavereita meille vielä oikein ilmaantuukaan tämän ja ensi vuoden puolella...

 
Tytön vaatteet keväällä ommeltuja (trikoopaita Ottobren (1/11), hame ja tunika omalla kaavalla, kaikki kankaat EK:sta).


4 kommenttia:

 1. Löysinpäs kivannäköisen blogin! Tarvii tulla joku kerta ihan ajan kanssa lukemaan vanhemmat postauksesi!
  Ihana ja monikäyttöinen heppakassi, kelpaisi varmasti meidänkin neidille :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Eerika, minäkin aion tulla katsastamaan sinun blogisi!

  VastaaPoista
 3. Sinun kummitytöllä Miialla on tuommoinen kissakassi, oletko koskaan nähnyt meillä? -serkkusi

  VastaaPoista
 4. Muistan juu Miian kassin, nämä eläinkassit tuntuvat olevan kovin mieluisia pienille tytöille ja siksipä juuri piti opetella tällainen itsekin tekemään... Terveiset sinne!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se saa minut hymyilemään :) Thank you for your comment.