perjantai 25. lokakuuta 2013

Pukki ovella kolkuttaa...

Vai miten se yksi joululaulu alkaa? Ei pukki nyt onneksi ihan vielä kolkuta, mutta minä sain ensimmäisen joululahjan tehtyä ja aion sen sujauttaa tonttujen matkaan sunnuntaina, kun sellaisia saattaa viikonloppuna täällä päin pyörähtää.

 
Tein siis kummitytölle joululahjaksi hameen. Ensin ostin neuletakin ja sitten teki mieli surauttaa sen pariksi vielä hame, koska minusta on kiva antaa kokonaisuuksia lahjaksi. Hame on ihan omalla kaavalla, tosin kyseessähän on vain kaksi eri pituista suorakaiteen muotoista kappaletta rypytettynä (koko kankaan leveydeltä) sekä vyötärönauha (lapsen vy + noin 15 cm), joten tämän hameen leikkuussa ei varsinaisesti käytetty yhtään ainoata kaavanpalasta... Satiini (väri tummempi luonnossa) on Viron tuliaisia ja mustikansinisen pitsin olen joskus tilannut Karnaluksista. Prinsessaiässä olevalle tyttöselle piti vielä laittaa hameeseen hieman kimalletta Hot Fix -kalvon avulla. Toivottavasti setti on mieluinen ja tulee käyttöön joko yhdessä tai erikseen. Luulen, että tuo hame on kesälläkin ihan raikkaan näköinen vaikkapa valkoisen paidan kanssa. Ohuet neuletakit ovat tosi monikäyttöisiä ympäri vuoden ja ainakin meidän perheen naisten suosiossa.


Nyt on kuitenkin neula ja lanka vaihdettava moppiin sekä sähkövatkaimeen, sillä vielä on tekemättä kaikenlaisia juhlajärjestelyjä viikonlopun tuplajuhlia varten. Muutama uusi ihminen on löytänyt jälleen tiensä Helmojen ja hepeneiden lukijaksi, teette minut kovin iloiseksi! Mukavaa viikonloppua kaikille lukijoille ja vierailijoille, pidetään hauskaa sateisesta ja harmaasta säästä huolimatta.

2 kommenttia:

  1. Kyllä lahjan saaja varmasti ilahtuu, kun saa noin ihanan setin lahjaksi:). Mitä mielenkiintoista kimallajuttua olet käyttänyt? En ole ennen törmännyt tuollaiseen kalvojuttuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin tätä Hot Fix- kalvoa keväällä käsityömessuilta, kesällä näin sitä Sinellissäkin. Siitä leikataan haluttu kuvio ja silitetään kiinni, jonka jälkeen kalvo poistetaan. Hyvin on kestänyt useat 40 asteen pesut tyttöjen kesä T-paidoissa. Tällä samalla kalvolla koristelin tytön talvitakin ja merenneito asua (olet kyllä varmaan ne postaukset lukenutkin). Kannattaa ihmeessä kokeilla, saa helposti säihkettä asuihin!

      Poista

Kiitos kommentistasi. Se saa minut hymyilemään :) Thank you for your comment.